Visiškai kitokie, tokie stipriai keksiniai, stori, gražūs ir skanūs ;)
200 g moliūgo tyrės
50 ml kefyro ar natūralaus jogurto
2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
3 valg.š. aliejaus
1 ir 1/3 stiklinės miltų (stiklinė - 250 ml)
2 arbat.š. kepimo miltelių
Gaminimas: kiaušinius paplakam su cukrum, įmaišom moliūgo tyrę, aliejų, kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į tešlą, gerai išmaišom. Neišsigaskite, tešla gaunas tiršta.
Keptuvę įkaitinam, įpilam šlakelį aliejaus, juo ištepam keptuvę, šaukštu dedam blynus ir palyginę kepam ant lėtos ugnies. Pirmai pusei kepant, keptuvę uždengiam dangčiu, apvertę dangčio nebedengiam. Iškepusius galime apibarstyti miltiniu cukrumi.
Prie jų tiks bet kokia uogienė ar obuolių košė.
Skanaus ;))
2014 m. gruodžio 18 d., ketvirtadienis
2014 m. gruodžio 8 d., pirmadienis
"Meduolinė" vištiena
Kodėl "meduolinė"? Nes marinavimui naudojau visus tuos prieskonius, kokius naudoju kepdama meduolius ;)
Norėjos kažko taip kvepiančio.
PATIKO...
6 - 8 ketvirčiai ( galite imti ir visą vištą, ir sparnelius ar kumpelius)
6 - 8 skiltelės česnako
2 obuoliai (rūgštesni)
1 valg.š. medaus su kaupu
maždaug po 1/2 arbat.š. maltos kalendros, malto muskato, kardamono, kvepiančių pipirų, kumino
po 1/4 arbat.š. maltų gvazdikėlių, anyžių arba pankollio sėklų
po 1 arbat.š. cinamono ir imbiero (malto)
pora lauro lapų sutraiškytų
kmynų
druskos
2 valg.š. balzamiko acto
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
~ 1/2 - 1 stikl. obuolių sulčių
Gaminimas: Vištieną nuplaunam, nusausinam ir padalinam gabalėliais ( ketvirčius dalinau į 3 dalis).
Pasiruošiam marinatą: obuolius nulupam, išimam sėklalizdžius ir sutarkuojam smulkia tarkute, česnakus taip pat. Į šią masę dedam visas kitas sudedamąsias dalis, gerai išmaišom ir gauta košele ištrinam vištos gabalėlius. Paliekam marinuotis per naktį šaldytuve.
Į blėtelę išdėliojam vištienos gabalėlius, įpilam truputį obuolių sulčių ir dedam kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie valandą. Įpusėjus kepimui, vištytę palaistom esamu skysčiu ir sumažinę temperatūrą iki 180"C baigiam kepti.
Labai skani, truputį kitokia, kvapnesnė, tokia "meduolinė" ;))
Norėjos kažko taip kvepiančio.
PATIKO...
6 - 8 ketvirčiai ( galite imti ir visą vištą, ir sparnelius ar kumpelius)
6 - 8 skiltelės česnako
2 obuoliai (rūgštesni)
1 valg.š. medaus su kaupu
maždaug po 1/2 arbat.š. maltos kalendros, malto muskato, kardamono, kvepiančių pipirų, kumino
po 1/4 arbat.š. maltų gvazdikėlių, anyžių arba pankollio sėklų
po 1 arbat.š. cinamono ir imbiero (malto)
pora lauro lapų sutraiškytų
kmynų
druskos
2 valg.š. balzamiko acto
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
~ 1/2 - 1 stikl. obuolių sulčių
Gaminimas: Vištieną nuplaunam, nusausinam ir padalinam gabalėliais ( ketvirčius dalinau į 3 dalis).
Pasiruošiam marinatą: obuolius nulupam, išimam sėklalizdžius ir sutarkuojam smulkia tarkute, česnakus taip pat. Į šią masę dedam visas kitas sudedamąsias dalis, gerai išmaišom ir gauta košele ištrinam vištos gabalėlius. Paliekam marinuotis per naktį šaldytuve.
Į blėtelę išdėliojam vištienos gabalėlius, įpilam truputį obuolių sulčių ir dedam kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie valandą. Įpusėjus kepimui, vištytę palaistom esamu skysčiu ir sumažinę temperatūrą iki 180"C baigiam kepti.
Labai skani, truputį kitokia, kvapnesnė, tokia "meduolinė" ;))
2014 m. gruodžio 5 d., penktadienis
Senoviniai keksiukai
Jie tikrai nepanašūs į tuos, dabar labai populiarius "amerikietiškus". Šie sodresni, tvirtesni, dregni, man labai primenantys varškės keksą iš vaikystės (pirkti toks būdavo).
3 kiaušiniai
250 ml cukraus (dėjau 200 ml)
250 ml kefyro
500 ml miltų (2 stikl.)
250 ml manų (1 stikl.)
200 g margarino
1 nub.arbat.š. sodos
2 arbat.š. vanilinio cukraus
2 saujos razinų
Gaminimas: Kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pilam kefyrą, paplakam, pilam ištirpintą atvėsintą margariną, išmaišom. Miltus sumaišom su manais ir soda, įmaišom į tešlą. pabaigoje įmaišom razinas, apvoliotas trupučiu miltų. Į keksiukų formą išdėliojam popierines formeles, dedam 2/3 formelės tešlos ir kepam iki 180"C įkaitintoj orkaitėj. Kepa maždaug 20 min. Tikrinam pagaliuku. Iškepusius atvėsinam, apibarstom miltiniu cukrum.
Man ypatingai patiko traškus keksiuko viršus. Traškumo jam suteikia manai ;)
Receptas rastas rusiškam puslapyje "Шеф повар фейсбук"
3 kiaušiniai
250 ml cukraus (dėjau 200 ml)
250 ml kefyro
500 ml miltų (2 stikl.)
250 ml manų (1 stikl.)
200 g margarino
1 nub.arbat.š. sodos
2 arbat.š. vanilinio cukraus
2 saujos razinų
Gaminimas: Kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pilam kefyrą, paplakam, pilam ištirpintą atvėsintą margariną, išmaišom. Miltus sumaišom su manais ir soda, įmaišom į tešlą. pabaigoje įmaišom razinas, apvoliotas trupučiu miltų. Į keksiukų formą išdėliojam popierines formeles, dedam 2/3 formelės tešlos ir kepam iki 180"C įkaitintoj orkaitėj. Kepa maždaug 20 min. Tikrinam pagaliuku. Iškepusius atvėsinam, apibarstom miltiniu cukrum.
Man ypatingai patiko traškus keksiuko viršus. Traškumo jam suteikia manai ;)
Receptas rastas rusiškam puslapyje "Шеф повар фейсбук"
2014 m. gruodžio 1 d., pirmadienis
Sausainiai "Kokosiniai kalneliai"
125 g sviesto ar kepinių margarino
100 g cukraus
2 - 3 arbat.š. vanilinio cukraus
1 kiaušinis
125 g miltų
75 g krakmolo
2 arbat.š. kepimo miltelių
100 g kokoso drožlių
Gaminimas: dedame į dubenį kambario temperatūros sviestą (kepinių margariną), cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir plakame mikseriu. Sudedame miltus ir krakmolą sumaišytus su kepimo milteliais, išplakame, tada įmaišome kokoso drožles.
Blėteles išklojame kepimo popierium ir 2 arbatinių šaukštelių pagalba išdėliojame sausainėlius.
Kepame vidurinėje orkaitės lentynėlėje, 180"C - 200"C temperatūroje apie 15 min.
Iškepa nuostabūs, trapūs, kvapnūs sausainėliai.
Receptas išverstas iš vokiečių kalbos, buvo išspausdintas ant vanilinio cukraus pakelio ;)
2014 m. lapkričio 22 d., šeštadienis
Senovinė silkutė
2 silkės (4 file)
3 svogūnai
3 virtos morkos
2 obuoliai (rūgštesni)
sauja razinų
pomidorų padažas
aliejus
cinamonas, pipirai
Gaminimas: pirmiausiai nuvalome silkes ir supjaustome kubeliais. Razinas nuplaunam ir užmerkiam. Svogūnus supjaustome šiaudeliais ir kepame aliejuje kol suminkštėja. Pabaigoje dedam burokine tarka tarkuotas virtas morkas ir obuolius, patroškinam, dedam razinas, pomidorų padažą (tiesiog pagal savo skonį), patroškinam. Pabaigoje beriame pipirus, cinamoną ir išjungiam. Kai atvėsta, sumaišom su silke. Skaniausia kitą dieną, tad visad ruošiu iš vakaro.
2014 m. lapkričio 21 d., penktadienis
Keksiukai su avižiniais miltais ir obuoliais
150 g miltų
50 g avižinių miltų (50 g avižinių dribsnių sumaliau į miltus)
100 g cukraus (galite daugiau, jei mėgstat saldžiai)
1 kiaušinis
120 ml kefyro
50 ml aliejaus
1/3 arbat.š. cinamono
1 arbat.š. kepimo miltelių
1/2 arbat.š. sodos
žiupsnelis druskos
2 dideli rūgštesni obuoliai
truputis dribsnių pabarstyti
Gaminimas: kiaušinį išplakam su cukrum, druska, įmaišom kefyrą ir aliejų. Miltus sumaišom su aviziniais miltais, kepimo milteliais, soda, cinamonu ir įmaišom į skystus produktus. Pabaigoje į tešlą įmaišom kubeliais pjaustytus obuolius.
Į keksiukų blėtelę dedam popierines formeles, krečiam maždaug 2/3 formelės tešlos, apibarstom avižiniais dribsniais ir šauname kepti į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 25 min, kol gražiai parunda, tikrinam pagaliuku.
Atvėsinam ir patiekiam.
Labai skanūs, drėgni keksiukai. Manau tiktų net vaikams priešpiečiams į mokyklą įdėti. Labai tiko pusryčiams su kavyte, nes nėra labai saldūs.
Idėja nusižiūrėta man labiausiai patinkančios laidos apie maistą puslapyje "Edim doma"
2014 m. lapkričio 9 d., sekmadienis
Aromatingoji kiaulienos mentė
1 kg - 1.5 kg kiaulienos mentės (galima ir kumpio ar sprandinės)
1 svogūnas
6 skiltelės česnako
1 valg.š. majonezo
1 valg.š. aštrių garstyčių
1 arbat.š. su kaupu medaus
malti juodi pipirai, malti kvepiantys pipirai
druska
po žiupsnį kalendros, muskato, imbiero, kumino
"Saldvos" kaukazietiški prieskoniai
Gaminimas: mėsą nuplauname, nusausiname ir ištriname paruošta košele. Košelei svogūną ir česnaką sutarkuojame smulkesne nei burokine tarka, sumaišome su majonezu, garstyčiom, medum ir visais prieskoniais. Įtrintą mėsytę dedam į dubenį, ant viršaus krečiam likusią košelę, dubenį uždengiam maistine plėvele ir paliekam per naktį kambario temperatūroje.
Mėsytę kišame į kepimo rankovę, apdėliojame bulvių ketvirčiais, apvoliotais mėsos marinato likučiuose, praduriame skylutę ir kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje nuo 1 val iki 1 val 30 min, priklausomai nuo mėsos gabalo storio. Įpusėjus kepimo laikui, temperatūrą sumažiname iki 180"C.
Skanaus ;))
Moliūgo ir bulvių blynai
~300 g moliūgo
2 didesnės bulvės
1 kiaušinis
~4 valg.š. su kaupeliu miltų
druska, pipirai
truputis aliejaus kepimui
Gaminimas: moliūgą ir bulves sytarkuojam smulkesne nei burokinė tarka (aš tarkuoju sūrio tarkute). Įplakam kiaušinį, beriam druskos, pipirų, miltus, gerai išmaišom.
Į keptuvę pilame truputį aliejaus, įkaitinam ir šaukštu dedam blynelius. Kepam kol gražiai apkepa iš abiejų pusių. Aš iškeptus dar dėjau ant popierinio rankšluostėlio, kad sugerti riebalų perteklių, bet tai nebūtina.
Valgome su grietine, varške, galima su nelebai saldžia obuoliene.
Mes valgėme su varške. Varškė, kefyras, grietinė, druska, krapai - viską gerai išmaišome.
2014 m. spalio 28 d., antradienis
Burokėliai su cukinija ir svogūnais "Trio"
Radau jį rusiškam receptų leidinuky "Кухонька". Sudomino. Ir tikrai neapsirikau.
3 kg virtų burokėlių
2 kg cukinijos
1 kg svogūnų
200 ml aliejaus
250 ml cukraus
250 ml acto 9%
2 valg.š. su kaupu druskos
2 didelės galvutės česnako (originale siūloma 1 stiklinė)
1 arbat.š. maltų kvepiančių pipirų (originale nėra)
1 arbat.š. maltų juodųjų pipirų (originale nėra)
1 aštrusis pipiras (šviežias)
Gaminimas: Burokėlius ir cukinijas sutarkuojame burokine tarka, svogūnus smulkiai supjaustome (aš smulkinau elektriniu smulkintuvu). Į didelį puodą pilame aliejų ir įkaitinę supilame svogūnus, apkepame lengvai, tada supilame burokėlius ir cukinijas, beriame druską ir cukrų. Kai užverda, maišydami paverdame 10 min, tada pilame actą, dar po 5 min beriame kapotus česnakus ir aštrųjį pipirą, kvepiančius ir juoduosius pipirus. Paverdame dar 5 min ir išpilstome į iškaitintus stiklainius, užsukame steriliais dangteliais ir šiltai apklojame.
Tikrai skanūs, niekas nepasakytų, kad juose yra cukinijos, atrodo kad tai tik burokeliai. Labai tinka garnyrui ir sriubytę galima virti.
Skanaus...
3 kg virtų burokėlių
2 kg cukinijos
1 kg svogūnų
200 ml aliejaus
250 ml cukraus
250 ml acto 9%
2 valg.š. su kaupu druskos
2 didelės galvutės česnako (originale siūloma 1 stiklinė)
1 arbat.š. maltų kvepiančių pipirų (originale nėra)
1 arbat.š. maltų juodųjų pipirų (originale nėra)
1 aštrusis pipiras (šviežias)
Gaminimas: Burokėlius ir cukinijas sutarkuojame burokine tarka, svogūnus smulkiai supjaustome (aš smulkinau elektriniu smulkintuvu). Į didelį puodą pilame aliejų ir įkaitinę supilame svogūnus, apkepame lengvai, tada supilame burokėlius ir cukinijas, beriame druską ir cukrų. Kai užverda, maišydami paverdame 10 min, tada pilame actą, dar po 5 min beriame kapotus česnakus ir aštrųjį pipirą, kvepiančius ir juoduosius pipirus. Paverdame dar 5 min ir išpilstome į iškaitintus stiklainius, užsukame steriliais dangteliais ir šiltai apklojame.
Tikrai skanūs, niekas nepasakytų, kad juose yra cukinijos, atrodo kad tai tik burokeliai. Labai tinka garnyrui ir sriubytę galima virti.
Skanaus...
Menkės kepsneliai
~800 g menkės file (galima bet kokios liesos žuvies)
1 morka
sprindžio ilgio baltoji poro dalis
3 valg.š. majonezo
4 nedideli kiaušiniai
3 valg.š. su kaupeliu krakmolo
mėgiami žuvies prieskoniai
druska
aliejus kepimui
Gaminimas: File supjaustome kubeliais, maždaug 1 cm x 1 cm, morkas sutarkuojame burokine tarka, porą sipjaustome plonais griežinėliais. Viską sudedame į dubenį, dedame majonezą, mušame kiaušinius, beriame prieskonius ir druską, viską gerai išmaišome ir paliekame per naktį šaldytuve.
Prieš kepant į masę įmaišome krkmolą. Masė gaunas tiršta, gan biri. Dviejų šaukštų pagalba formuojam kepsnelius ir kepam įkaitintam aliejuje. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluostuko, kad sugertų riebalų perteklių.
Labai skanūs ir karšti, ir šalti. Jei kepsite mažučius, galite patiekti kaip užkandį su kokiu nors padažiuku.
Skanaus ;)
2014 m. spalio 27 d., pirmadienis
Truputį kitoks varškės apkepas
1 kg liesos varškės ar varškės sūrio (Pas mane buvo liesas kaimiškas varškės sūris)
4 kiaušiniai
4 valg.š. cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. grietinės
100 ml pieno (jei rekia, jei varškė ar sūris sausesni. Man reikėjo)
4 valg.š. manų
6 valg.š. greito paruošimo avižinių dribsnių
žiupsnelis druskos
gabalėlis sviesto
Gaminimas: Kiaušinius atskiriam. Varškę ar sūrį sutrupinam ir pertrinam šakute su tryniais, sukrum ir vaniliniu cukrum, įmaišom grietinę, jei reikia, įpilam pieno. Į baltymus beriam druską ir išplakam iki standžių putų. Į varškės masę beriam manus ir dribsnius ir gerai išmaišom. Pabaigoje atsargiai įmaišom baltymus. Blėtelę ištepam sviestu ir pabarstom džiūvėsėliais ( jei forma atidaroma, patarčiau iškloti kepimo popierium), sukrečiam varškės masę, išlyginam ir padėliojam truputį mažų sviesto gabalėlių. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, na kol gražiai apskrunda.
Patiekiame truputį atvėsintą su grietine ir mėgiama uogiene.
Skanaus ;)
2014 m. spalio 26 d., sekmadienis
Sodrus ir kvepiantis morkų keksas
Mėginau, mėginau ir dabar galiu drąsiai pasakyti, kad tai artimiausiais variantas tam pyragui kurį prieš kelis metus teko ragauti ir niekaip negalėjau pamiršti to skonio.
2 nedideli kiaušiniai
150 ml aliejaus
240 ml cukraus ( per pusę su rudu)
300 ml miltų
400 ml burokine tarka tarkuotų morkų ( matavau truputį paspausdama)
50 g smulkintų migdolų
2 valg.š. kokoso drožlių
2 saujos razinų
1 arbat.š. cukruotų apelsino žievelių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1 arbat.š. cinamono
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. kepimo miltelių
Gaminimas: Vienam dubenyje sumaišom miltus, cukrų, cinamoną, riešutus, kepimo miltelius, sodą, vanilinį cukrų. Kitam, didesniam, elektriniu plaktuvu suplakam kiaušinius ir aliejį, dedam apelsino žieveles, beriam po truputį miltų mišinį ir maišom šaukštu. Pabaigoje įmaišom morkas ir apmiltuotas razinas.
Kekso formą išklojam kepimo popierium, sukrečiam tešlą, išlyginam ir dedam kepti į iki 190"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie valandą. Ar iškepęs tikrinam pagaliuku, turi buti sausas. Iškepusį išimame, paliekam 10 min blėtelėje. Kai pravėsta, su visu kepimo popieriumi išimame ant grotelių ir paliekame atvėsti.
Sodraus, turtingo skonio, drėgnas, nuostabus keksas. Tikrai vertas dėmesio. Bent jau aš taip manau ;))
2 nedideli kiaušiniai
150 ml aliejaus
240 ml cukraus ( per pusę su rudu)
300 ml miltų
400 ml burokine tarka tarkuotų morkų ( matavau truputį paspausdama)
50 g smulkintų migdolų
2 valg.š. kokoso drožlių
2 saujos razinų
1 arbat.š. cukruotų apelsino žievelių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
1 arbat.š. cinamono
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. kepimo miltelių
Gaminimas: Vienam dubenyje sumaišom miltus, cukrų, cinamoną, riešutus, kepimo miltelius, sodą, vanilinį cukrų. Kitam, didesniam, elektriniu plaktuvu suplakam kiaušinius ir aliejį, dedam apelsino žieveles, beriam po truputį miltų mišinį ir maišom šaukštu. Pabaigoje įmaišom morkas ir apmiltuotas razinas.
Kekso formą išklojam kepimo popierium, sukrečiam tešlą, išlyginam ir dedam kepti į iki 190"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie valandą. Ar iškepęs tikrinam pagaliuku, turi buti sausas. Iškepusį išimame, paliekam 10 min blėtelėje. Kai pravėsta, su visu kepimo popieriumi išimame ant grotelių ir paliekame atvėsti.
Sodraus, turtingo skonio, drėgnas, nuostabus keksas. Tikrai vertas dėmesio. Bent jau aš taip manau ;))
Žalių pomidorų džemas
Dar pernai pamačiau jį pas Jolantą . Nedavė ramybės man visus metus. Ir štai, pagaliau... Nors ir su nedideliais pakeitimais.
Jis tikrai nuostabus...
Nerealaus skonio, ypač su baltu varškės sūriu, su pelėsiniu, brandintu "Džiugu" ir t.t.
Idealus variantas patiekti jo indelį įvairių sūrių lėkštėje
2.5 kg žalių pomidorų
1 kg cukraus
2 citrinos
2 arbat.š. imbiero miltelių
Gaminimas: Pomidorus nuplaunam, išpjaunam vaiskočius ir supjaustom nedideliais gabalėliais, užpilam cukrum ir pamaišę paliekam pastovėt kol atsiras sulčių.
Per tą laiką, gerai nuplaunam citrinas, nutarkuojam geltonajį sluoksnį, baltąjį nulupam ir metam lauk. Pačias citrinas susmulkinam, išimam sėklas.
Pomidoruose atsiradus sultims, dedame citrinas, imbierą ir statome virti. Verdame pamaišant apie valandą, pusantros, kol džemas sutirštėja.
Jei tirštumo neužtenka, galima sutirštint krakmolu - pora valg.š. išmaišyti 50 ml vandens ir supilti pabaigoje.
Išvirusį džemą sudedame į iškaitintus stiklainėlius ir užsukame steriliais dangteliais.
Skanaus ;)
Jis tikrai nuostabus...
Nerealaus skonio, ypač su baltu varškės sūriu, su pelėsiniu, brandintu "Džiugu" ir t.t.
Idealus variantas patiekti jo indelį įvairių sūrių lėkštėje
2.5 kg žalių pomidorų
1 kg cukraus
2 citrinos
2 arbat.š. imbiero miltelių
Gaminimas: Pomidorus nuplaunam, išpjaunam vaiskočius ir supjaustom nedideliais gabalėliais, užpilam cukrum ir pamaišę paliekam pastovėt kol atsiras sulčių.
Per tą laiką, gerai nuplaunam citrinas, nutarkuojam geltonajį sluoksnį, baltąjį nulupam ir metam lauk. Pačias citrinas susmulkinam, išimam sėklas.
Pomidoruose atsiradus sultims, dedame citrinas, imbierą ir statome virti. Verdame pamaišant apie valandą, pusantros, kol džemas sutirštėja.
Jei tirštumo neužtenka, galima sutirštint krakmolu - pora valg.š. išmaišyti 50 ml vandens ir supilti pabaigoje.
Išvirusį džemą sudedame į iškaitintus stiklainėlius ir užsukame steriliais dangteliais.
Skanaus ;)
2014 m. spalio 15 d., trečiadienis
Naminiai obuoliečiai
Labai paprasta, lengva, greita, kasdieniška...
Kai noris kokio skanumyno ;)
keli obuoliai
kelios riekelės batono
šaukštas grietinės
cukrus, cinamonas
Gaminimas: Paprasta kaip du kart du ;) Obuolius sutarkuojam burokine tarka, dedam grietinės, beriam cukraus pagal skonį, išmaišom, tepam ant batono riekelių, apibarstom cinamonu, dedam į blėtelę ir kepam iki 180"C - 200"C įkaitintą orkaitę. Kepam kol gražiai pradeda ruduot.
Traškus batonas ir cinamonu kvepiantys obuoliai... Niam niam niam...
Taip paprasta, kad pasigamintų ir vaikai ;)
Kai noris kokio skanumyno ;)
keli obuoliai
kelios riekelės batono
šaukštas grietinės
cukrus, cinamonas
Gaminimas: Paprasta kaip du kart du ;) Obuolius sutarkuojam burokine tarka, dedam grietinės, beriam cukraus pagal skonį, išmaišom, tepam ant batono riekelių, apibarstom cinamonu, dedam į blėtelę ir kepam iki 180"C - 200"C įkaitintą orkaitę. Kepam kol gražiai pradeda ruduot.
Traškus batonas ir cinamonu kvepiantys obuoliai... Niam niam niam...
Taip paprasta, kad pasigamintų ir vaikai ;)
2014 m. spalio 14 d., antradienis
Daržovėmis užkepta menkė
2 didesnės menkės file
mėgiami žuvies prieskoniai
2 svogūnai
2 saujos tarkuotų morkų
2 saujos tarkuotos cukinijos
didelis obuolys
truputis aliejaus
druska, prieskoninės žolelės
2 valg.š. pomidorų padažo
1 valg.š. grietinės
fermentinis sūris
grietinė
Gaminimas: Menkės file padalinam porcijomis ir suprieskoniuojam.
Troškintuve įkaitinam truputį aliejaus ir beriam pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, jiems truputį apkepus dedame dvi didžiules saujas morkų, tarkuotų burokine tarka ir įpilam truputį verdančio vandens, kad daržovės galėtų troškintis. Kai morkos truputį suminkštėja, dedame dvi saujas tarkuotos cukinijos ir tarkuotą obuolį. Viską troškiname kol suminkštėja, jei reikia vis įpilame vandenuko. Į daržoves beriame druskos, pipirų, žolelių, pabaigoje pomidorų padažo ir valgomą šaukštą grietinės. Troškiname kol išgaruoja skystis.
Blėtelę išklojame folija, patepame aliejumi, sudedame file . File užklojame troškintomis daržovėmis, ant kiekvieno gabalėlio dedame po arbat.š. grietinės, paskirstome po visą gabalėlį ir užberiame po truputį tarkuoto fermentinio sūrio. Taip paruoštą file kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 30 - 40 min, priklausomai nuo žuvies storio.
Patiekti galite ir su bulvėmis, ir su ryžiais. Mes valgėme su daugiaryžiu su moliūgu (gal ir netikru, na bet tokiu mano bandymu). Labai tiks ir šviežios daržovės.
Skanaus ;)
Mano daugiaryžio variacija ;)
~ 1 stikl. plikytų ryžių
gabalėlis sviesto
truputis alyvuogių aliejaus
svogūnas ( geriau švelnaus skonio)
gabalas moliūgo
pipirai, druska
prieskoninės žolelės
1 valg.š. grietinės ar grietinėlės
sauja sūrio tarkuoto
Gaminimas: Keptuvėje storesniu dugnu ar troškintuve įkaitiname sviestą ir aliejų, beriame smulkiai supjaustytą svogūną, pakepame kol pasidaro skaidrus. Tada suberiame ryžius ir truputį pakepiname, tada įpilame pusantros stiklinės verdančio vandens ir maišant troškiname ant silpnos ugnies. Po kokių 10 min beriame kubeliais pjaustytą moliūgą, vandens pagal poreikį vis dapilame. Kai ryžiai su moliūgu suminkštėja, dedame grietinę, prieskonius, druskytęir vis maišydami pakaitiname, dedame sūrį. Vandeniu reguliuojame norimą daugiaryžio konsistenciją. Aš dariau tokią kreminę, bet nelabai skystą. Na mums tai labai patiko ;)
2014 m. spalio 4 d., šeštadienis
Obuolių pyragas "Cvetajevskij"
Jei tikėt legenda, tai tokiu pyragu daugiau nei prieš 100 metų savo svečius ir gerbėjus vaišindavo seserys Cvetajevos. Apie šį pyragą ragavusieji atsiliepdavo kaip apie ypatingo skonio kepinį.
Na jis tikrai puikus, švelnus, kreminis, su rūgštele.
Tešlai:
150 g sviesto
100 g grietinės
250 g miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
200 g grietinės
200 ml cukraus
1 kiaušinis
1 arbat.š. vanilinio cukraus
2 valg.š. miltų
600 - 700 g nuvalytų obuolių
Gaminimas: Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius ir dedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską rankomis sutriname į smulkias kruopeles, dedame grietinę ir suminkome tešlą. Kol pasiruošime įdarą, tešlą dedame į šaldytuvą.
Įdarui obuolius nulupam ir supjaustom plokštelėm. Kiaušinį paplakam, dedam grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
25 - 26 cm atidaromą tortinę išklojam kepimo popierium. Tešlą pakočiojam ir dedam į tortinę, padarydame 2 - 2.5 cm kraštelį. Ant tešlos sudedame obuolius ir užpilame grietinės masę.
Taip paruoštą pyragą kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min.
Iškepusį atvėsiname. Galima apibarstyti miltiniu cukrumi.
Išsiverdame kavos, pjauname gabalėlį pyrago ir ragaudami džiaugiamės nuostabiu rudeniu ;)
Šaltinis čia ir čia
Na jis tikrai puikus, švelnus, kreminis, su rūgštele.
Tešlai:
150 g sviesto
100 g grietinės
250 g miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
200 g grietinės
200 ml cukraus
1 kiaušinis
1 arbat.š. vanilinio cukraus
2 valg.š. miltų
600 - 700 g nuvalytų obuolių
Gaminimas: Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius ir dedame gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską rankomis sutriname į smulkias kruopeles, dedame grietinę ir suminkome tešlą. Kol pasiruošime įdarą, tešlą dedame į šaldytuvą.
Įdarui obuolius nulupam ir supjaustom plokštelėm. Kiaušinį paplakam, dedam grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, miltus ir viską gerai išmaišom iki vientisos masės.
25 - 26 cm atidaromą tortinę išklojam kepimo popierium. Tešlą pakočiojam ir dedam į tortinę, padarydame 2 - 2.5 cm kraštelį. Ant tešlos sudedame obuolius ir užpilame grietinės masę.
Taip paruoštą pyragą kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min.
Iškepusį atvėsiname. Galima apibarstyti miltiniu cukrumi.
Išsiverdame kavos, pjauname gabalėlį pyrago ir ragaudami džiaugiamės nuostabiu rudeniu ;)
Šaltinis čia ir čia
2014 m. rugsėjo 21 d., sekmadienis
Atviras grybų pyragas
Tokiu nuostabiu rudeniu besidžiaugiant, taip ir norisi kuo daugiau laiko praleisti miške. Grybaujant...
Dievinu grybavimą... O kad aš gyvenčiau kaime...
Jūsų teismui pateikiu pyragą, kvepiantį rudeniu, sukeliantį malonius prisiminimus iš kelionių po mišką.
stiklinė - 250 ml
Tešlai:
1 stikl. ir 1/4 stikl. miltų
75 g kepinių margarino
1 kiaušinis
1.5 valg.š. grietinės
1 arbat.š. cukraus
1/2 arbat,š. druskos
1/4 arbat.š. sodos
Įdarui:
2 dideli svogūnai
1 didelė morka
500 ml virtų grybų
2 valg.š. grietinės
2 kiaušiniai
100 g fermentinio sūrio
sviesto, aliejaus
druskos, pipirų, mėgiamų prieskoninių žolelių
Gaminimas: Svogūnus supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pilame truputį aliejaus, beriame svogūnus, truputį pakepę beriame morkas. Įpilame šlakelį vandens ir duodame pasitroškinti kol daržovės bus beveik minkštos ir išgaruos visas vanduo. Tada sudedame truputį pasmulkintus grybus, grietinę, beriame prieskonius ir druską ir truputį pakepę, suverčiame į dubenį.
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą: Į dubenį beriame miltus, įpjaustome kepinių margariną, tada rankomis iš miltų ir margarino padarome trupinėlius. Į juos mušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, sodą sumaišome su gritine, dedame į tešlą ir gerai išminkome.
Atidaromos formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Tešlą pakočiojam ir įdėję į formą, padarome kraštelius.
Į kiek pravėsusį daržovių - grybų mišinį, mušame kiaušinius ir dedame tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišome. Šį įdarą sudedame ant tešlos, išlyginame ir dedame į iki 180"C įkaitintą orkaitę.
Kepam 40 min. Iškepusį truputį pravėsinam ir tiekiam.
Buvo labai nuostabi vakarienė. Tikrai tiktų ir svečiui pavaišinti.
Tikrai siūlau išmėginti, tiks bet kokie jūsų mėgiami grybai.
Dievinu grybavimą... O kad aš gyvenčiau kaime...
Jūsų teismui pateikiu pyragą, kvepiantį rudeniu, sukeliantį malonius prisiminimus iš kelionių po mišką.
stiklinė - 250 ml
Tešlai:
1 stikl. ir 1/4 stikl. miltų
75 g kepinių margarino
1 kiaušinis
1.5 valg.š. grietinės
1 arbat.š. cukraus
1/2 arbat,š. druskos
1/4 arbat.š. sodos
Įdarui:
2 dideli svogūnai
1 didelė morka
500 ml virtų grybų
2 valg.š. grietinės
2 kiaušiniai
100 g fermentinio sūrio
sviesto, aliejaus
druskos, pipirų, mėgiamų prieskoninių žolelių
Gaminimas: Svogūnus supjaustome, morką sutarkuojame burokine tarka. Į įkaitintą keptuvę dedame gabalėlį sviesto ir pilame truputį aliejaus, beriame svogūnus, truputį pakepę beriame morkas. Įpilame šlakelį vandens ir duodame pasitroškinti kol daržovės bus beveik minkštos ir išgaruos visas vanduo. Tada sudedame truputį pasmulkintus grybus, grietinę, beriame prieskonius ir druską ir truputį pakepę, suverčiame į dubenį.
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą: Į dubenį beriame miltus, įpjaustome kepinių margariną, tada rankomis iš miltų ir margarino padarome trupinėlius. Į juos mušame kiaušinį, beriame druską, cukrų, sodą sumaišome su gritine, dedame į tešlą ir gerai išminkome.
Atidaromos formos dugną išklojame kepimo popieriumi. Tešlą pakočiojam ir įdėję į formą, padarome kraštelius.
Į kiek pravėsusį daržovių - grybų mišinį, mušame kiaušinius ir dedame tarkuotą fermentinį sūrį. Gerai išmaišome. Šį įdarą sudedame ant tešlos, išlyginame ir dedame į iki 180"C įkaitintą orkaitę.
Kepam 40 min. Iškepusį truputį pravėsinam ir tiekiam.
Buvo labai nuostabi vakarienė. Tikrai tiktų ir svečiui pavaišinti.
Tikrai siūlau išmėginti, tiks bet kokie jūsų mėgiami grybai.
2014 m. rugsėjo 13 d., šeštadienis
Užkepta jūrinė menkė
Nėra tai kažkas ypatingo, bet tikrai buvo labai skanu.
Kadangi jūrinė menkė yra labai nuostabi, bet sausoka žuvis, ją yra sudėtingiau paruošti. Šis būdas padėjo išlikti jai sultingai ;)
Jūrinė menkė ( pas mane buvo didžiulė)
majonezas
grietinė
svogūnai
pievagrybiai
fermentinis sūris
citrininiai žuvies prieskoniai ir meksikietiški žuvies prieskoniai
druska
Gaminimas: Iš menkės išpjauname file (odą ir kaulus galime pasilikti žuvienei), padaliname ją porcijiniais gabalais, subarstome prieskoniais ir druska ir aptepame grietine, sumaišyta su majonezu. Taip paruoštą žuvies file dedame nakčiai į šaldytuvą.
Blėtelę, kurioje kepsime žuvį ištepame aliejumi, sudedame file gabalėlius, apdėliojame plonai supjaustytais svogūnų žiedais, pievagrybių plokštelėmis ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Į blėtelę įpilame šlakelį vandens. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol gražiai išsilydo ir apkepa sūris.
Patiekiame karštą su šviežiomis daržovėmis.
Man tai buvo pasakiška, neriebu, sultinga.
Kadangi jūrinė menkė yra labai nuostabi, bet sausoka žuvis, ją yra sudėtingiau paruošti. Šis būdas padėjo išlikti jai sultingai ;)
Jūrinė menkė ( pas mane buvo didžiulė)
majonezas
grietinė
svogūnai
pievagrybiai
fermentinis sūris
citrininiai žuvies prieskoniai ir meksikietiški žuvies prieskoniai
druska
Gaminimas: Iš menkės išpjauname file (odą ir kaulus galime pasilikti žuvienei), padaliname ją porcijiniais gabalais, subarstome prieskoniais ir druska ir aptepame grietine, sumaišyta su majonezu. Taip paruoštą žuvies file dedame nakčiai į šaldytuvą.
Blėtelę, kurioje kepsime žuvį ištepame aliejumi, sudedame file gabalėlius, apdėliojame plonai supjaustytais svogūnų žiedais, pievagrybių plokštelėmis ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Į blėtelę įpilame šlakelį vandens. Kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol gražiai išsilydo ir apkepa sūris.
Patiekiame karštą su šviežiomis daržovėmis.
Man tai buvo pasakiška, neriebu, sultinga.
2014 m. birželio 21 d., šeštadienis
Tortas "Braškinė svajonė"
Biskvitui:
4 kiaušiniai
200 ml cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
250 ml miltų ( 2 valg.š. miltų nuėmiau ir pridėjau 2 kupinus valg.š. maltų migdolų)
1 arbat.š. kepimo miltelių
Kremui:
400 - 500 g varškės ( pertrintos)
300 - 350 ml grietinėlės
~ 200 ml cukraus ( pagal skonį)
1 arbat.š. vanilinio cukraus
citrinos sulčių pagal skonį
2 pakučiai grietinėlės standiklio (nebūtinai)
braškės
Sulaistymui:
arbata su citrina arba pasaldintas ir parūgštintas vandenukas
Puošimui:
200 ml grietinėlės
2 valg.š. cukraus, truputis citrinos sulčių
braškės
Gaminimas:Į dubenį mušam kiaušinius, beriam cukrų ir vanilinį cukrų ir plakam elektriniu plaktuvu kol cukrus ištirps ir masė padidės, maždaug 6 - 10 min. Miltus sumaišom su kepimo milteliais, persijojam, pridedam migdolus, išmaišom ir šį mišinį įmaišom į kiaušinių masę. Tešlą pilame į kepimo popierium išklotą 26 cm skersmens blėtelę ir kepame 175"C tempereturoje 30 35 min. Iškepusį atvesinam.
Kremui grietinėlę su cukrum ir vaniliniu cukrum bei citrinos sultimis išplakam iki standumo. Į išplaktą grietinėlę sudedam pertrintą varškę, išplakam, jei trūksta standumo, galima įdėti grietinėlės standiklio.
Biskvitą perpjaunam į tri dalis. Vieną dedam ant padėklo, sulaistom, užtepam sluoksnelį kremo, pridėliojam pusiau perpjautų braškių, vėl dedam kremo ir išlyginam užpildydami visus tarpelius tarp braškių. Dedam antrą biskvitą, sulaistom, aptepam likusiu kremu, galima pabarstyti kapotais pakepintais migdolais, jei mėgstate. Uždedam paskutinį biskvitą, sulaistom.
Grietinėlę, skirtą puošimui, suplakam iki standumo kartu su cukrumi ir citrinos sultimis. Aptepam torto kraštus ir puošiam kaip patinka, apdėliojame gražiomis didelėmis braškėmis.
Nors 2 valandoms dedame į šaldytuvą, geriau kad pabūtų per naktį.
Skanaus...
2014 m. birželio 15 d., sekmadienis
Cinamoninis keksas su rabarbarais
Beklaidžiodama interneto platybėse, rusiškuose kulinariniuose puslapiuose užtikau labai paprastą cinamoninį keksą. Bet taip norėjos kažko originalesnio, tad patobulinau pagal savo skonį ;)
Ir, žinoma, jis buvo kepamas su rabarbarais...
1stiklinė - 250 ml
2 stikl. miltų
1 stikl. kefyro ar rūgpienio
1 ir 1/4 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1/4 stikl. aliejaus
1 arbat.š. sodos ( būtent sodos)
1/2 arbat.š. druskos
400g rabarbarų
1 valg.š. cinamono
Gaminimas: Nuo viso kiekio cukraus nuimam pusę stiklinės ir sumaišom su cinamonu. Nuvalytus rabarbarus supjaustom kubeliais ( maždaug 1 - 1.5 cm) ir apibarstom trupučiu miltų. Vienam inde suplakam kiaušinį, cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitam sumaišom miltus, druską ir sodą. Į birius produktus supilam skystus ir išmaišom, pabaigoje įmaišom rabarbarus. Kekso formą išklojam kepimo popierium, sudedam pusę tešlos, apibarstome cukrum su cinamonu, tada sudedam likusią tešlą ir vėl apibarstom ( truputį pasiliekam). Peiliu per visą tešlos gylį pamaišom sukamaisiais judesiais ir užbarstom likusį cukrų su cinamonu.
Kepam iki 180 'C įkaitintoj orkaitėj apie 40 - 50 min.
Iškepusį būtinai atvėsinam.
Labai drėgnas, kvapnus, su malonia rūgštele. Kol kas man šį sezoną geriausias ;)
Skanaus...
Ir, žinoma, jis buvo kepamas su rabarbarais...
1stiklinė - 250 ml
2 stikl. miltų
1 stikl. kefyro ar rūgpienio
1 ir 1/4 stikl. cukraus
1 kiaušinis
1/4 stikl. aliejaus
1 arbat.š. sodos ( būtent sodos)
1/2 arbat.š. druskos
400g rabarbarų
1 valg.š. cinamono
Gaminimas: Nuo viso kiekio cukraus nuimam pusę stiklinės ir sumaišom su cinamonu. Nuvalytus rabarbarus supjaustom kubeliais ( maždaug 1 - 1.5 cm) ir apibarstom trupučiu miltų. Vienam inde suplakam kiaušinį, cukrų, aliejų ir kefyrą, o kitam sumaišom miltus, druską ir sodą. Į birius produktus supilam skystus ir išmaišom, pabaigoje įmaišom rabarbarus. Kekso formą išklojam kepimo popierium, sudedam pusę tešlos, apibarstome cukrum su cinamonu, tada sudedam likusią tešlą ir vėl apibarstom ( truputį pasiliekam). Peiliu per visą tešlos gylį pamaišom sukamaisiais judesiais ir užbarstom likusį cukrų su cinamonu.
Kepam iki 180 'C įkaitintoj orkaitėj apie 40 - 50 min.
Iškepusį būtinai atvėsinam.
Labai drėgnas, kvapnus, su malonia rūgštele. Kol kas man šį sezoną geriausias ;)
Skanaus...
2014 m. birželio 2 d., pirmadienis
Nuostabusis svogūnų pyragas
Niekada nesustodavau ties šiuo receptu, kol neteko paragaut to nuostabaus pyrago. Tai kažkas nerealaus. Niekada nepasakytum, kad jo pagrindas svogūnai. Jolanta iš tinklaraščio Visko po trupinėlį tikra šaunuolė, kad išbandė šį receptą.
Pakutis bemielės sluoksniuotos tešlos (kur būna 2 lapai)
1 kg svogūnų
200 - 300 g fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
3 - 4 valg.š. grietinės
galima pievagrybių, špinatų ( dėjau 4 pievagrybius)
druska, pipirai, chmeli suneli
krapai, petražolės, bazilikas ( gali būti šaldyti)
truputis sviesto, aliejaus kepimui
1 kiaušinis pyrago aptepimui
Gaminimas: svogūnus nulupame, nuplauname, supjaustome pusžiedžiais (nesistengiam plonai). Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir dedame truputį sviesto, dedame svogūnus ir kepame. TRuputį pakepus galima įpilti šlakelį vandens, bet tik tiek, kad kepant visas išgaruotų. Svogūnus kepame kol pasidaro skaidrūs.
Didesniame dubenyje išplakame kiaušinius, dedame grietinę, druską, pipirus, prieskonius, paplakame, tada beriame žalumynus, sutarkuotą burokine tarka fermentinį sūrį, sudedame apkeptus svogūnus ir supjaustytus pievagrybius. Viską gerai išmaišome.
Tešlą atšildome, pakočiojame iki blėtelės dydžio ( kad būtų ir krašteliai). Blėtelę išklojame kepimo popieriumi, dedame tešlą, padarome kraštelius, sudedame įdarą, išlyginame ir uždedame kitu tešlos lapu. Kraštelius stengiamės užspausti. Pyrago viršų įrėžiame aštriu peiliu rombais, kad mūsų pyragas būtų gražesnis. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
Iškepusį pyragą paliekame iki visiško atvėsimo, nors galite valgyti ir šiltą. Asmeniškai man skaniau atvėsęs.
Nuostabus užkandis, tinkantis ir išvykai, ir vakarėliui. Pavaišinsit net išrankiausią svečią.
Sultingas, sotus, labai skanus, aromatingas - tiesiog nuostabus!!!
Pakutis bemielės sluoksniuotos tešlos (kur būna 2 lapai)
1 kg svogūnų
200 - 300 g fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
3 - 4 valg.š. grietinės
galima pievagrybių, špinatų ( dėjau 4 pievagrybius)
druska, pipirai, chmeli suneli
krapai, petražolės, bazilikas ( gali būti šaldyti)
truputis sviesto, aliejaus kepimui
1 kiaušinis pyrago aptepimui
Gaminimas: svogūnus nulupame, nuplauname, supjaustome pusžiedžiais (nesistengiam plonai). Į keptuvę pilame truputį aliejaus ir dedame truputį sviesto, dedame svogūnus ir kepame. TRuputį pakepus galima įpilti šlakelį vandens, bet tik tiek, kad kepant visas išgaruotų. Svogūnus kepame kol pasidaro skaidrūs.
Didesniame dubenyje išplakame kiaušinius, dedame grietinę, druską, pipirus, prieskonius, paplakame, tada beriame žalumynus, sutarkuotą burokine tarka fermentinį sūrį, sudedame apkeptus svogūnus ir supjaustytus pievagrybius. Viską gerai išmaišome.
Tešlą atšildome, pakočiojame iki blėtelės dydžio ( kad būtų ir krašteliai). Blėtelę išklojame kepimo popieriumi, dedame tešlą, padarome kraštelius, sudedame įdarą, išlyginame ir uždedame kitu tešlos lapu. Kraštelius stengiamės užspausti. Pyrago viršų įrėžiame aštriu peiliu rombais, kad mūsų pyragas būtų gražesnis. Aptepame išplaktu kiaušiniu. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min.
Iškepusį pyragą paliekame iki visiško atvėsimo, nors galite valgyti ir šiltą. Asmeniškai man skaniau atvėsęs.
Nuostabus užkandis, tinkantis ir išvykai, ir vakarėliui. Pavaišinsit net išrankiausią svečią.
Sultingas, sotus, labai skanus, aromatingas - tiesiog nuostabus!!!
2014 m. birželio 1 d., sekmadienis
Paprastas pyragas su rabarbarais
Stiklinė - 250 ml
200 ml kefyro
2/3 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus ( galima daugiau)
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
3 arbat.š. kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
2 stori ilgi rabarbarų kotai ( ~ 500 - 700 g)
migdolų plokštelės
miltinis cukrus pabarstymui
Gaminimas: Rabarbarus nuvalom ir supjaustom kubeliais (maždaug 1.5X1.5 cm). Į dubenį mušam kiaušinius, pilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išplakam. Plakant po truputį supilam aliejų ir kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į dubenį. Tešlą gerai išmaišom. Suberiam rabarbarus, permaišom. Viską pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę ( arba išklotą kepimo popierium), išlyginam, pabarstom migdolų plokštelėm ir dedam kepti į iki 180"C - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepam kol gražiai parunda, tikrinam pagaliuku. Pravėsusį apibarstome miltiniu cukrumi .
Greitas, skanus ir paprastas pyragas iš visada namuose esančių produktų.
Skanaus ;))
200 ml kefyro
2/3 stiklinės aliejaus
1 stiklinė cukraus ( galima daugiau)
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
3 arbat.š. kepimo miltelių
3 stiklinės miltų
2 stori ilgi rabarbarų kotai ( ~ 500 - 700 g)
migdolų plokštelės
miltinis cukrus pabarstymui
Gaminimas: Rabarbarus nuvalom ir supjaustom kubeliais (maždaug 1.5X1.5 cm). Į dubenį mušam kiaušinius, pilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai išplakam. Plakant po truputį supilam aliejų ir kefyrą. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir išsijojam į dubenį. Tešlą gerai išmaišom. Suberiam rabarbarus, permaišom. Viską pilam į riebalais pateptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę ( arba išklotą kepimo popierium), išlyginam, pabarstom migdolų plokštelėm ir dedam kepti į iki 180"C - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepam kol gražiai parunda, tikrinam pagaliuku. Pravėsusį apibarstome miltiniu cukrumi .
Greitas, skanus ir paprastas pyragas iš visada namuose esančių produktų.
Skanaus ;))
2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis
Malta kiauliena įdaryti pievagrybiai
~ 500 g maltos kiaulienos ( naudojau mentę)
1 morka
1/2 didelio svogūno
1 - 2 valg.š. majonezo
1 arbat.š. bazilikų pastos
druska, pipirai
mėgiami prieskoniai (naudojau chimi churi, prieskonius maltai mėsai)
labai didelių pievagrybių
Gaminimas: Pievagrybius nuplauname, išpjauname kotukus ir išskobiame skroteles. Pabarstome druska ir pipirais.
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname su trupučiu aliejaus iki skaidrumo. maltą mėsą dedame į dubenį, beriame prieskonius, dedame bazilikų pastą, majonezą, pakepintą svogūną, smulkia tarkute (sūrio) sutarkuotą morką ir viską gerai suminkome. Šiuo faršu prikemšame pievagrybių kepures padarydami kauburėlį.
Pievagrybius dedame į folija išklotą ir aliejum pateptą blėtelę. Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 min., kol gražiai apskrunda ir įbedus šakutę bėga skaidrios sultys.
Patiekiame su padažiuku. Galite pritaikyti koks jums labiausiai patinka. Aš maišiau naminį pomidorų padažą, majonezą ir adžiką.
Skanaus ;)
2014 m. gegužės 11 d., sekmadienis
Skarelės su rabarbarų įdaru
Prasidėjo, prasidėjo, prasidėjo...
Kas?
RABARBARŲ SEZONAS!!!
Labai juos mėgstu. Net ir dabar, kaip vaikystėje, padažytus į cukrų.
Kepiniai su jais taip pat nuostabūs...
300 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
75 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
125 g varškės
100 ml aliejaus (bekvapio)
100 ml pieno
Įdarui:
~ 500 g rabarbarų
125 g rudojo cukraus
1 valg.š. krakmolo
Aptepimui:
kiaušinis
migdolų plokštelės
miltinis cukrus
Gaminimas: rabarbarus nuvalom, supjaustom gabalėliais maždaug 1 cm x 1 cm, beriam į nedidelį puodą ir užbėrę cukrumi kaitiname kol cukrus ištirps ir rabarbarai keisdami spalvą pradės karamelizuotis, truputį paminkštės. Pabaigoje, maišant, per sietelį įsijojame krakmolą ir užverdame. Paliekame atvėsti.
Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir permaišom. Į šiuos produktus dedam pertrintą varškę, pilam aliejų ir pieną, greitai užminkom tešlą. Tik neminkom ilgai, nes pradės lipti prie rankų. Ant miltuoto stalo kočiojam tešlą maždaug 0.5 cm, pjaustom kvadratais, dedam įdaro, kraštelius patepam kiaušiniu, sulenkiam trikampėliu ir užspaudžiam. Trikampėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę, aptepame kiaušiniu ir apibarstome migdolų plokštelėmis. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda. Pravėsusias skareles apibarstome miltiniu cukrumi.
Skarelės tiesiog nuostabios, minkštutės, su traškančiais migdolais ir malonia rūgštele ;)
Skanaus...
Receptėlis iš lenkiško tinklaraščio
Kas?
RABARBARŲ SEZONAS!!!
Labai juos mėgstu. Net ir dabar, kaip vaikystėje, padažytus į cukrų.
Kepiniai su jais taip pat nuostabūs...
300 g miltų
2 arbat.š. kepimo miltelių
75 g cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
125 g varškės
100 ml aliejaus (bekvapio)
100 ml pieno
Įdarui:
~ 500 g rabarbarų
125 g rudojo cukraus
1 valg.š. krakmolo
Aptepimui:
kiaušinis
migdolų plokštelės
miltinis cukrus
Gaminimas: rabarbarus nuvalom, supjaustom gabalėliais maždaug 1 cm x 1 cm, beriam į nedidelį puodą ir užbėrę cukrumi kaitiname kol cukrus ištirps ir rabarbarai keisdami spalvą pradės karamelizuotis, truputį paminkštės. Pabaigoje, maišant, per sietelį įsijojame krakmolą ir užverdame. Paliekame atvėsti.
Į dubenį beriame miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir permaišom. Į šiuos produktus dedam pertrintą varškę, pilam aliejų ir pieną, greitai užminkom tešlą. Tik neminkom ilgai, nes pradės lipti prie rankų. Ant miltuoto stalo kočiojam tešlą maždaug 0.5 cm, pjaustom kvadratais, dedam įdaro, kraštelius patepam kiaušiniu, sulenkiam trikampėliu ir užspaudžiam. Trikampėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę, aptepame kiaušiniu ir apibarstome migdolų plokštelėmis. Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai parunda. Pravėsusias skareles apibarstome miltiniu cukrumi.
Skarelės tiesiog nuostabios, minkštutės, su traškančiais migdolais ir malonia rūgštele ;)
Skanaus...
Receptėlis iš lenkiško tinklaraščio
2014 m. balandžio 26 d., šeštadienis
Džiovintom slyvom ir abrikosais įdaryta nugarinė šaltam užkandžiui
Nugarinė ( renkamės norimo dydžio , bet geriau plonesnę)
druska
didkepsnio prieskoniai (Baiva) ar kokie jūsų mėgiami
Įdarui:
džiovintos slyvos
džiovinti abrikosai
prieskoniai chimi churi ir druska
Aptepimui:
1 arbat.š. garstyčių
1 arbat.š. majonezo
mėgiamų žolelių
Gaminimas: nugarinę įtriname didkepsnio prieskoniais ir druskyte ir dedame į šaldytuvą nakčiai ar net parai.
Slyvas ir abrikosus nuplauname, nuplikiname, nusausiname. Beriame slyvas ir abrikosus į bliūdelį apibarstome chimi churi ir druskyte. Ilgu siauru peiliu nugarinėje iš galo padarome įpjovą ( tiesiog duriame išilgai visos nugarinės, kad ji gautūs su skyle). Į tą įpjovą kišame vieną paskui kitą - slyvą, abrikosą, slyvą, abrikosą... Galus truputį užsmeigiame smeigtukais ar dantų krapštukais. Sumaišome majonezą, garstyčias ir mėgiamas žoleles ( galima įberti džiovintos paprikos gabalėlių) ir šiuo mišiniu aptepame nugarinę. Paruoštą mėsytę dedame į kepimo rankovę, užrišame galus, praduriame skylutę ir kepame iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Iškepusią atvėsiname, išimame smeigtukus ir plonai supjaustę patiekiame.
Labai skanu, daug skaniau už visokius vyniotinius, o ir darbo daug nereikalauja.
Skanaus ;)
2014 m. balandžio 13 d., sekmadienis
Medaus sausainėliai
400 g miltų
150 g kepinių margarino
140 g cukraus
4 valg.š. medaus
2 kiaušiniai
1 arbat.š. sodos (nugesintos 1 arbat.š. acto)
Gaminimas: Miltus beriame į dubenį, ir vis pamiltuojant burokine tarka sutarkuojame margariną. Tada rankomis sutriname miltus su margarinu į smulkius trupinėlius. Į šiuos trupinėlius dedame paplaktus kiaušinius, cukrų, medų, nugesintą sodą ir viską gerai suminkome rankomis. Tešlą uždengiame maistine plėvele ir paliekame 1 valandai kambario temperatūroje.
Drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, truputį suplojame ir dedame į kepimo popieriumi išklotą blėtelę, palikdami tarpus, nes sausainiai kepdami plėsis. Kepame sausainius iki 190"C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Nuostabaus skonio, traškūs išorėje ir minkštučiai viduje.
Šaltinis: facebook puslapis Вкусные рецепты (Кулинария)
2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis
"Velniški" sprandinės gabalėliai
~1 kg sprandinės (pas mane buvo 1.200kg)
6 - 7 skiltelės česnako
3 valg.š. pomidorų padažo
100 ml kefyro
druska, pipirai
maltas muskatas, kalendra
"Baivos" prieskoniai "Velnio užkandėlė"
pora saujų džiovintų slyvų
Gaminimas: sprandinę supjaustom maždaug 2 cm storio kepsniais, o tada dar išilgais gabalėliais. Visas kitas sudedamąsias dalis, išskyrus slyvas, sumaišom ir šia košele gerai įtrinam mėsos gabalėlius. Mėsytę paliekam marinuotis nors porai valandų, tik nepamirštam vis pagniaužyti, kad geriau įsigertų marinato.
Pasimarinavusius sprandinės gabalėlius dedame į kepimo rankovę, apiberiame džiovintom slyvom, jei mėsa sugeria visą marinatą, įpilame ir šlakelį vandens, užrišame galus, praduriame peiliu skylutę, kad galėtų išeitį garų perteklius. Kepame iki 200"C įkaitintoj orkaitėj 30 - 40 min.
Iškepus mėsytei, praplėšiame rankovę viršuje, išimame mėsytę ir slyvas kiaurasamčiu į serviravimo lėkštę, o likusį skystį supilam į dubenėlį. Palaukę kol nusistovės riebalai ir juos nugraibę, turėsime nuostabų padažą.
Mėsytė aštri, "velniška", su slyvų prieskoniu, sultinga ir tirpstanti burnoje. Galėtų būti šašlykų pakaitalu, tik be dūmelio. Mums labai patiko ;)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)