Nors ir miltiniai, bet kitokie - nesaldūs. Tikrai skanūs. Rekomenduoju.
375 ml pieno
250 g miltų
1 arbat.š. nubrauktas druskos
1 arbat.š. su kaupu cukraus
150 g fermentinio sūrio
1 arbat.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
1 valg.š. aliejaus
Gaminimas: kiaušinius su cukrum ir druska išplakam iki purumo, įmaišome šiltą pieną, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Pabaigoje į tešlą įmaišome burokine tarka tarkuotą fermentinį sūrį ir aliejų. Jei tešla labai tiršta, galima įpilti truputį pieno.
Keptuvę patepame aliejumi, dedame šaukštu tešlą ir kepame blynelius. Patiekiame šiltus su kokiu nors padažu. Aš tiekiau su majonezo, natūralaus jogurto ir pomidorų padažo mišiniu, pagardintu druska ir šviežiai maltais pipirais.
Skanaus.
Receptas iš užrašų, kur rastas nepamenu.