Labai ieškotas, receptų nemažai, visi panašūs. Labiausiai rėmiausi rusų svetainėmis.
6 kiaušiniai
300 ml pieno
1/2 arbat.š. druskos
truputį pipirų
sviesto formai ištepti
Gaminimas: Į dubenį mušame kiaušinius, pilame pieną, beriame druską ir pipirus ir maišome šakute ar plakimo šluotele, kol išsimaišo kiaušiniai (neplakame). Stiklinį ar keramikinį kepimo indą patepame sviestu, supilame kiaušinių - pieno mišinį ir šauname kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Galime statyti tiesiai ant grotelių arba į blėtelę su vandeniu, vanduo turi apsemti pusę indo. Kepame apie 30 - 40 min, kol gražiai parunda. Supjaustome ir patiekiame kaip kas mėgsta.
Priminė vaikystę ;)
Gaunas 3 - 4 porcijos, tiktų ir su šviežiomis daržovėmis.
2013 m. lapkričio 25 d., pirmadienis
2013 m. lapkričio 24 d., sekmadienis
Pyragėliai su grybais
Tešlai:
450g - 500g miltų
200g sviesto (galima perpus su kepinių margarinu)
4 valg.š. grietinės
žiupsnis druskos
Įdarui:
~ 0.5 l virtų grybų
1 svogūnas
1/2 morkos
druska, pipirai
truputis aliejaus
Kiaušinis aptepimui
Gaminimas: Miltus išsijojame į dubenį, vis pamiltuojant sutarkuojame šaltą sviestą burokine tarka ir ranka trupiname miltus su sviestu iki trupinukų. Sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Tešlą suspaudžiame į rutulį ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 val.
Grybus sumalame stambiai arba susmulkiname peiliu. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Svogūną ir morką pakepiname, sudedame grybus, druską, pipirus. Atvėsiname.
Tešlą susiskirstome į nedidelius apvalis vienodus gabalėlius. Juos kočiojame, dedame įdaro ir užlankstome vokeliu arba kaip kibinus
Padarytus pyragėlius dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę, aptepame išplaktu kiaušiniu, galime apibarstyti sezamu, kmynais ar žolelėmis. Kepame iki 180"C - 190"C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min, kol gražiai pagelsta.
Puikus užkandis namuose, vakarėlyje, kelionėje ar iškyloje gamtoje.
Skanaus...
2013 m. lapkričio 21 d., ketvirtadienis
Kiaulienos - grybų maltinukai
Labai paprastučiai, greit pagaminami, skanūs, minkštučiai...
~ 500g maltos kiaulienos ( pas mane buvo mentė)
~2 geras saujas virtų grybų
1 kiaušinis
druska, pipirai, mėgiami prieskoniai
2 valg.š. džiūvėsių į tešlą ir apvoliojimui
Gaminimas: Į dubenį dedame maltą kiaulieną, elektriniu smulkintuvu iki košelės susmulkintus grybus, prieskonius, mušame kiaušinį, beriame džiūvėsius. Viską labai gerai išmaišome. Truputį paliekame pastovėti. Drėgnomis rankomis darome pailgus ar apvalius maltinukus, apvoliojame džiūvėsiuose ir apkepame aliejuje. Sudedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, dedame šaukštą grietinės ir patroškiname apie 20 min.
Einame ragauti ;))
~ 500g maltos kiaulienos ( pas mane buvo mentė)
~2 geras saujas virtų grybų
1 kiaušinis
druska, pipirai, mėgiami prieskoniai
2 valg.š. džiūvėsių į tešlą ir apvoliojimui
Gaminimas: Į dubenį dedame maltą kiaulieną, elektriniu smulkintuvu iki košelės susmulkintus grybus, prieskonius, mušame kiaušinį, beriame džiūvėsius. Viską labai gerai išmaišome. Truputį paliekame pastovėti. Drėgnomis rankomis darome pailgus ar apvalius maltinukus, apvoliojame džiūvėsiuose ir apkepame aliejuje. Sudedame į puodą, užpilame verdančiu vandeniu, dedame šaukštą grietinės ir patroškiname apie 20 min.
Einame ragauti ;))
2013 m. lapkričio 20 d., trečiadienis
Kalėdinis keksas
Pats pats laikas, tad paskubėkime išsikepti šventėms šį gėrį. Aš tik prieš pusvalandį ištraukiau iš orkaitės, dabar vėsta.
Kai visiškai atvės, bus suvystyti ir paslėpti. O tada pradėsim nuodėmingai svajot, kad kuo greičiau ateitų Kalėdos.
Aš jau noriu sniego...
Receptėlį žiūrime ČIA.
Paskubėkime...
Šį kart kepiau iš pusantros normos ir pyliau daugiau alchoholio. Pusantros normos sunaudojau 0.5 litro ir vaisiai sugerė viską iki lašelio.
Kai visiškai atvės, bus suvystyti ir paslėpti. O tada pradėsim nuodėmingai svajot, kad kuo greičiau ateitų Kalėdos.
Aš jau noriu sniego...
Receptėlį žiūrime ČIA.
Paskubėkime...
Šį kart kepiau iš pusantros normos ir pyliau daugiau alchoholio. Pusantros normos sunaudojau 0.5 litro ir vaisiai sugerė viską iki lašelio.
2013 m. lapkričio 17 d., sekmadienis
Varškės - moliūgo tyrės kukulaičiai
450g varškės
2 valg.š. su dideliu kaupu moliūgo tyrės
1 kiaušinis
1 valg.š. cukraus
3 valg.š. manų
8 valg.š. miltų ( su vidutiniu kaupeliu)
truputis druskos
Gaminimas: Dubenyje ištriname varškę, kiaušinį, moliūgo tyrę ir cukrų. Įmaišome manus. Sudedame miltus ir suminkome tešlą. Dideliame puode užverdame vandenį su trupučiu druskos. Drėgnomis rankomis darome maždaug graikinio riešuto dydžio kukulaičius ir suleidžiame į verdantį vandenį. Iškilusius paverdame apie 10 min.
Išgriebiame kiaurasamčiu ir patiekiame karštus, aplietus grietine ir apibarstytus cukrum.
Paprasta ir skanu, minkštučiai, tiesiog tirpsta burnoje.
Plonieji moliūginiai blyneliai
Mano virtuvėje karaliauja moliūgai. Prisigaminau moliūgų tyrės , tai dabar vis ką nors naujo mėginu. Buriu ir buriu ;))
250g moliūgo tyrės
2 kiaušiniai
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1/2 arbat.š. sodos
400 ml kefyro
10 valg.š. miltų ( su nedideliu kaupeliu)
4 valg.š. aliejaus
Gaminimas: Dubenyje suplakame kiaušinius, cukrų ir druską. Įmaišome moliūgo tyrę, kefyrą ir sodą. Miltus persijojame ir įmaišome į tešlą, pabaigoje įmaišome aliejų. Tešlai leidžiame truputį pastovėti.
Blynelius kepame įkaitintoje, aliejum truputį pateptoje keptuvėje. Dedame tešlos į keptuvę šaukštu, taip pat jo pagalba paploniname ir paformuojame blynelį. Kai viršus apdžiūsta, blynelį apverčiame.
Tikrai labai skanūs ir labai gražūs :))
Valgome su kuo patinka: grietine, uogiene, šviežiom uogom, jogurtu.
Labai skanūs ir vieni.
250g moliūgo tyrės
2 kiaušiniai
2 valg.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1/2 arbat.š. sodos
400 ml kefyro
10 valg.š. miltų ( su nedideliu kaupeliu)
4 valg.š. aliejaus
Gaminimas: Dubenyje suplakame kiaušinius, cukrų ir druską. Įmaišome moliūgo tyrę, kefyrą ir sodą. Miltus persijojame ir įmaišome į tešlą, pabaigoje įmaišome aliejų. Tešlai leidžiame truputį pastovėti.
Blynelius kepame įkaitintoje, aliejum truputį pateptoje keptuvėje. Dedame tešlos į keptuvę šaukštu, taip pat jo pagalba paploniname ir paformuojame blynelį. Kai viršus apdžiūsta, blynelį apverčiame.
Tikrai labai skanūs ir labai gražūs :))
Valgome su kuo patinka: grietine, uogiene, šviežiom uogom, jogurtu.
Labai skanūs ir vieni.
2013 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis
Keksiukai su šokoladu
Dukterėčia sakė: "Labai skanūs" ;))
4 kiaušiniai
200 ml cukraus
100g sviesto
5 valg.š. grietinės
500 ml miltų ( 2 stiklinės)
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1 arbat.š. apelsino žievelių
2 arbat.š. kepimo miltelių
šokolado ( tiek, plytelių, kiek išeis keksiukų)
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, plakdami supilam tirpintą sviestą, po šaukštą sudedam grietinę ir apelsino žieveles. Pabaigoje įmaišom miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Keksiukų formoje išdėliojame popierines formeles, dedame po šaukštą tešlos, po plytelę šokolado ir vėl po šaukštą tešlos. Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. Ar iškepę tikrinam pagaliuku.
Labai paprasti ir skanūs.
Tešlos receptas iš kažkurio rusų tinklaraščio, tik jau nepamenu ar tikslus, dariau maždaug kaip prisiminiau.
4 kiaušiniai
200 ml cukraus
100g sviesto
5 valg.š. grietinės
500 ml miltų ( 2 stiklinės)
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1 arbat.š. apelsino žievelių
2 arbat.š. kepimo miltelių
šokolado ( tiek, plytelių, kiek išeis keksiukų)
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, plakdami supilam tirpintą sviestą, po šaukštą sudedam grietinę ir apelsino žieveles. Pabaigoje įmaišom miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Keksiukų formoje išdėliojame popierines formeles, dedame po šaukštą tešlos, po plytelę šokolado ir vėl po šaukštą tešlos. Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min. Ar iškepę tikrinam pagaliuku.
Labai paprasti ir skanūs.
Tešlos receptas iš kažkurio rusų tinklaraščio, tik jau nepamenu ar tikslus, dariau maždaug kaip prisiminiau.
2013 m. lapkričio 13 d., trečiadienis
Lavašų suktinukai su malta mėsyte
Suradau šį patiekaliuką pas Jolantą.
Kai atsibosta maltinukai, labai neblogas pakaitalas, ir įdomus. Tik mėsytę reikia daryti aštresnę ir sūrėlesnę, nes lavašas sugeria skonį. Truputį koregavau pagal save ;)
Lavašo ( sunaudojau 3 nedidelius)
~400g maltos kiaulienos ( galite dėti ir kitokią mėsytę)
1 nedidelis kiaušinis
1 valg.š. majonezo
1 didelė morka
2 nedideli svogūnai
druska, pipirai, aštrioji paprika malta, mėgiami prieskoniai, mairūnas
Padazui:
250 ml sultinio ar vandens
2 valg.š. grietinės
2 valg.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų jei reiks
Gaminimas: maltą mėsytę sumaišom su kiaušiniu, majonezu, 1 smulkiai supjaustytu svogūnu, puse tarkuotos morkos ir prieskoniais. Taip paruoštą mėsytę tepam ant lavašų. Galima ploniau ar storiau, kaip labiau patinka. Lavašus susukam voleliu ir paliekam truputį pastovėt, kad sudrėktų.
Likusią pusę tarkuotos morkos ir svogūną, pjaustytą pusžiedžiais, pagal receptą reikia pakepint su trupučiu aliejaus, bet man į pabaigą suktinukų troškinimo pradėjo svilti. Kitą kartą aš storadugnio puodo ar keptuvės dugną iškločiau nekeptais morkom ir svogūnais ir užpilčiau trupučiu vandens. Na, jūs rinkitės patys kaip darysite ;)
Į keptuvę ar puodą su daržovėm išklotu dugnu sustatome supjaustytus suktinukus pjūviais į viršų ir apačią (aš pjausčiau maždaug 3 - 4 cm ilgio). Nedideliame puode užverdame padažui skirtus produktus ir užpilame ant suktinukų, padažo turi būti lig pat suktinukų viršaus, jei trūksta, įpilame vandens. Suktinukus statome troškintis 20 min ant lėtos ugnies, išjungią paliekame pastovėti dar 10 min.
Tiekiame su daržovių salotomis.
Skanaus ;))
Kai atsibosta maltinukai, labai neblogas pakaitalas, ir įdomus. Tik mėsytę reikia daryti aštresnę ir sūrėlesnę, nes lavašas sugeria skonį. Truputį koregavau pagal save ;)
Lavašo ( sunaudojau 3 nedidelius)
~400g maltos kiaulienos ( galite dėti ir kitokią mėsytę)
1 nedidelis kiaušinis
1 valg.š. majonezo
1 didelė morka
2 nedideli svogūnai
druska, pipirai, aštrioji paprika malta, mėgiami prieskoniai, mairūnas
Padazui:
250 ml sultinio ar vandens
2 valg.š. grietinės
2 valg.š. pomidorų padažo
druskos, pipirų jei reiks
Gaminimas: maltą mėsytę sumaišom su kiaušiniu, majonezu, 1 smulkiai supjaustytu svogūnu, puse tarkuotos morkos ir prieskoniais. Taip paruoštą mėsytę tepam ant lavašų. Galima ploniau ar storiau, kaip labiau patinka. Lavašus susukam voleliu ir paliekam truputį pastovėt, kad sudrėktų.
Likusią pusę tarkuotos morkos ir svogūną, pjaustytą pusžiedžiais, pagal receptą reikia pakepint su trupučiu aliejaus, bet man į pabaigą suktinukų troškinimo pradėjo svilti. Kitą kartą aš storadugnio puodo ar keptuvės dugną iškločiau nekeptais morkom ir svogūnais ir užpilčiau trupučiu vandens. Na, jūs rinkitės patys kaip darysite ;)
Į keptuvę ar puodą su daržovėm išklotu dugnu sustatome supjaustytus suktinukus pjūviais į viršų ir apačią (aš pjausčiau maždaug 3 - 4 cm ilgio). Nedideliame puode užverdame padažui skirtus produktus ir užpilame ant suktinukų, padažo turi būti lig pat suktinukų viršaus, jei trūksta, įpilame vandens. Suktinukus statome troškintis 20 min ant lėtos ugnies, išjungią paliekame pastovėti dar 10 min.
Tiekiame su daržovių salotomis.
Skanaus ;))
2013 m. lapkričio 10 d., sekmadienis
Sriubytė su žiediniais kopūstais
Gaivi vitamininga sriubytė žvarbiai lietingai rudens dienai ;))
~ 2 litrai sultinio ( vištienos, jautienos ar veršienos)
2 vidutinės bulvės
1 didesnė morka
1 vidutinio dydžio pastarnokas
1 vidutinis poras su žaliąja dalimi
1 nedidelis arba pusė didelio žiedinio kopūsto
2 saujos šaldytų žirnelių
džiovintos gelsvės žiupsnelis
druskytė jei reiks
Gaminimas: Sultinį užverdame ir sudedame supjaustytas bulvytes, morkytes ir pastarnoką (morkytes pjausčiau skritulėliais, bulvytes ir pastarnoką - šiaudeliais), beriame gelsvę. Po kelių minučių sudedame supjaustytą porą ir žirnelius. Žiedinį kopūstą suskirstome ar supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir taip pat sudedame į sriubą. Verdame kol daržovės suminkštės. Jei reikia, beriame dryskytės.
Gardiname grietine.
Skanaus ;)
Gardiname grietine
~ 2 litrai sultinio ( vištienos, jautienos ar veršienos)
2 vidutinės bulvės
1 didesnė morka
1 vidutinio dydžio pastarnokas
1 vidutinis poras su žaliąja dalimi
1 nedidelis arba pusė didelio žiedinio kopūsto
2 saujos šaldytų žirnelių
džiovintos gelsvės žiupsnelis
druskytė jei reiks
Gaminimas: Sultinį užverdame ir sudedame supjaustytas bulvytes, morkytes ir pastarnoką (morkytes pjausčiau skritulėliais, bulvytes ir pastarnoką - šiaudeliais), beriame gelsvę. Po kelių minučių sudedame supjaustytą porą ir žirnelius. Žiedinį kopūstą suskirstome ar supjaustome norimo dydžio gabalėliais ir taip pat sudedame į sriubą. Verdame kol daržovės suminkštės. Jei reikia, beriame dryskytės.
Gardiname grietine.
Skanaus ;)
Gardiname grietine
2013 m. lapkričio 9 d., šeštadienis
Tortas su moliūgu ir varške "Rudeninė melodija"
Tikrai atradimas ir tikrai nuostabus...
Netyčia surastas rusų tinklalapyje ir kelias savaites nedavęs ramybės, kol nebuvo pagamintas ir labai skaniai suvalgytas be jokios progos ;))
Žinau, kad tikrai kepsiu dar ne kartą, man pačiai labai labai patiko...
Varškė, moliūgas, maloni rūgštelė...
Tešlai:
150g moliūgo tyrės (moliūgo gabalėlius kepame orkaitėje, sublenderiuojame, nuvarviname, jei labai sultingas)
150g varškės 9% ( pertrintos)
75g medaus
110g sviesto
150g cukraus
1.5 arbat.š. sodos
330g miltų ( dar truputį kočiojimui)
Moliūginiam kremui:
380g moliūgo tyrės
6 valg.š. cukraus
2 nedideli kiaušiniai ( jei dideli, tai 1.5)
3 valg.š. miltų
4.5 valg.š. citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuota žievelė
160g sviesto
Varškės kremui:
400g kreminės varškės
5 valg.š.cukraus (ragaujame, jei reikia, galima daugiau)
2 valg.š. citrinos sulčių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. grietinės
Gaminimas: tešlai moliūgo tyrę, cukrų, medų, varškę ir sviestą gerai išmaišom emaliuotame dubenyje ir dedame ant garų vonelės. Maišydami kaitiname 15 min, tada įdedame sodą, išmaišome ir nukeliame. Truputį pravėsinam maišydami ir po truputį įmaišome miltus. Tešla gaunas lipnoka, bet miltų daugiau nededame.Tešlą apdengiame plėvele ir dedam į šaldytuvą nors 5 val. (aš laikiau parą).
Orkaitę įkaitiname iki 180"C. Tešlą daliname į 8 dalis. kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus po truputį pamiltuodami. Kočiojame kuo ploniau, išpjauname apvalius blynus 26 - 28 cm (ne mažesnius) ir kepame 5 - 8 min, kol gražiai parunda. Apipjautas atraižas taip pat iškepam. Iškepę nuimam kepimo popierių ir atvėsinam.
Moliūginiam kremui sumaišom visus produktus ( kiaušinius pirma paplakam) išskyrus sviestą ir kaitinam maišydami ant silpnos ugnies kol užverda ir sutirštėja. Atvėsinam. Kambario temperatūros sviestą išplakam ir po šaukšta įplakam pilnai atvėsusę moliūgo masę.
Varškės kremui suplakam grietinę ir sumaišom su kitais produktais. Jei kremas bus labai skystas, galima įmaišyti grietinės tirštintojo.
Surenkame tortą: dedame vieną paplotį, tepame moliūgo kremu, kitą paplotį - varškės kremu ir t.t. Aptepame viršų ir šonus ( tuo kremu kurio lieka, arba abiem), dedame į šaldytuvą kad sutvirtėtų, nors pusvalandžiui. Iš nuopjovų pasidarome trupinius ( aš susmulkinu smulkintuvu, bet galima sumalti ar peiliu sukapoti), išėmę tortą iš šaldytuvo apiberiame viršų ir šonus. Puošiame kap tik norime. Tortą per naktį palaikome šaldytuve.
O dabar MĖGAUJAMĖS, nes jis nuostabus.
Šiam tortui naudokite kuo ryškesnį moliūgą, tada jis bus labai gražus, mano buvo truputį nedanokęs.
Pas mane receptas su nedideliais pakeitimais, o originalą rasite čia.
Netyčia surastas rusų tinklalapyje ir kelias savaites nedavęs ramybės, kol nebuvo pagamintas ir labai skaniai suvalgytas be jokios progos ;))
Žinau, kad tikrai kepsiu dar ne kartą, man pačiai labai labai patiko...
Varškė, moliūgas, maloni rūgštelė...
Tešlai:
150g moliūgo tyrės (moliūgo gabalėlius kepame orkaitėje, sublenderiuojame, nuvarviname, jei labai sultingas)
150g varškės 9% ( pertrintos)
75g medaus
110g sviesto
150g cukraus
1.5 arbat.š. sodos
330g miltų ( dar truputį kočiojimui)
Moliūginiam kremui:
380g moliūgo tyrės
6 valg.š. cukraus
2 nedideli kiaušiniai ( jei dideli, tai 1.5)
3 valg.š. miltų
4.5 valg.š. citrinos sulčių
1 citrinos nutarkuota žievelė
160g sviesto
Varškės kremui:
400g kreminės varškės
5 valg.š.cukraus (ragaujame, jei reikia, galima daugiau)
2 valg.š. citrinos sulčių
1 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. grietinės
Gaminimas: tešlai moliūgo tyrę, cukrų, medų, varškę ir sviestą gerai išmaišom emaliuotame dubenyje ir dedame ant garų vonelės. Maišydami kaitiname 15 min, tada įdedame sodą, išmaišome ir nukeliame. Truputį pravėsinam maišydami ir po truputį įmaišome miltus. Tešla gaunas lipnoka, bet miltų daugiau nededame.Tešlą apdengiame plėvele ir dedam į šaldytuvą nors 5 val. (aš laikiau parą).
Orkaitę įkaitiname iki 180"C. Tešlą daliname į 8 dalis. kočiojame tiesiai ant kepimo popieriaus po truputį pamiltuodami. Kočiojame kuo ploniau, išpjauname apvalius blynus 26 - 28 cm (ne mažesnius) ir kepame 5 - 8 min, kol gražiai parunda. Apipjautas atraižas taip pat iškepam. Iškepę nuimam kepimo popierių ir atvėsinam.
Moliūginiam kremui sumaišom visus produktus ( kiaušinius pirma paplakam) išskyrus sviestą ir kaitinam maišydami ant silpnos ugnies kol užverda ir sutirštėja. Atvėsinam. Kambario temperatūros sviestą išplakam ir po šaukšta įplakam pilnai atvėsusę moliūgo masę.
Varškės kremui suplakam grietinę ir sumaišom su kitais produktais. Jei kremas bus labai skystas, galima įmaišyti grietinės tirštintojo.
Surenkame tortą: dedame vieną paplotį, tepame moliūgo kremu, kitą paplotį - varškės kremu ir t.t. Aptepame viršų ir šonus ( tuo kremu kurio lieka, arba abiem), dedame į šaldytuvą kad sutvirtėtų, nors pusvalandžiui. Iš nuopjovų pasidarome trupinius ( aš susmulkinu smulkintuvu, bet galima sumalti ar peiliu sukapoti), išėmę tortą iš šaldytuvo apiberiame viršų ir šonus. Puošiame kap tik norime. Tortą per naktį palaikome šaldytuve.
O dabar MĖGAUJAMĖS, nes jis nuostabus.
Šiam tortui naudokite kuo ryškesnį moliūgą, tada jis bus labai gražus, mano buvo truputį nedanokęs.
Pas mane receptas su nedideliais pakeitimais, o originalą rasite čia.
2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis
Moliūginis keksas
Pasirodo šiandien Pyragų diena. Ta proga moliūginis keksas. Vaišinu ;)
420 ml miliūgo tyrės ( galite naudoti ne keptą, o apie 450g moliūgo supjaustykit gabaliukais, užpilkit 100ml vandens, pavirkit 8 - 10 min, išgriebkit, sublenderiuokit, atmatuokit 420 ml )
250 g sviesto ar kepinių margarino
250 g cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
6 kiaušiniai ( M dydžio)
2 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
500 g miltų
Gaminimas: sviestą ištriname su cukrum, po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukame. Įmaišome vanilinį cukrų, druską. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį įmaišome į tešlą, kartu dalimis dedame ir moliūgo tyrę. Kekso formą (geriau 2) išklojam kepimo popieriumi ir supilam tešlą, išlyginam. Kepame iki 175"C - 180"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min. Jei kepsite vienoj formoj tai truks ilgiau, nes keksas gaunas storas. Pravėsusį išimame iš formos ir atvėsiname ant grotelių, arba dar šiltą galime apipilti sirupu (150ml citrinų - apelsinų sulčių ir 150 miltinio cukraus paverdam labai silpnai ~ 8 min.
Mano valgytojams tiko ir be sirupo, bet gal kada pabandysiu, turėtų labai tikti.
Receptas iš kažkokio vokiečių tinklaraščio
420 ml miliūgo tyrės ( galite naudoti ne keptą, o apie 450g moliūgo supjaustykit gabaliukais, užpilkit 100ml vandens, pavirkit 8 - 10 min, išgriebkit, sublenderiuokit, atmatuokit 420 ml )
250 g sviesto ar kepinių margarino
250 g cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
6 kiaušiniai ( M dydžio)
2 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
500 g miltų
Gaminimas: sviestą ištriname su cukrum, po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išsukame. Įmaišome vanilinį cukrų, druską. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir po truputį įmaišome į tešlą, kartu dalimis dedame ir moliūgo tyrę. Kekso formą (geriau 2) išklojam kepimo popieriumi ir supilam tešlą, išlyginam. Kepame iki 175"C - 180"C įkaitintoje orkaitėje 50 - 60 min. Jei kepsite vienoj formoj tai truks ilgiau, nes keksas gaunas storas. Pravėsusį išimame iš formos ir atvėsiname ant grotelių, arba dar šiltą galime apipilti sirupu (150ml citrinų - apelsinų sulčių ir 150 miltinio cukraus paverdam labai silpnai ~ 8 min.
Mano valgytojams tiko ir be sirupo, bet gal kada pabandysiu, turėtų labai tikti.
Receptas iš kažkokio vokiečių tinklaraščio
2013 m. lapkričio 1 d., penktadienis
Prieskoninė vištytė, marinuota svogūnuose
1 viščiukas (1200g - 1500g)
Marinatui:
2 - 3 vidutiniai svogūnai
1 arbat.š. su kaupu adžikos
druskos
pipirų, kvepiančių pipirų
1/2 arbat.š. kalendros maltos
1/2 arbat.š. kumino malto
1/2 arbat.š. kario
1 arbat.š. čiobrelio
1 arbat.š. raudonėlio
1 valg.š. obuolių acto
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas: Viščiuką išplaunam, nusausinam, supjaustome dalimis.
Marinatui svogūnus susmulkinam elektriniu smulkintuvu ar sutarkuojam ir sumaišom su kitomis sudedamosiomis dalimis. Šiuo mišiniu gerai ištrinam viščiuko gabalėlius, sudedam į dubenį, uždengiam, dedam į šaldytuvą ir paliekam nors per naktį pasimarinuot.
Į blėtelę dedame viščiuko gabalėlius, šalia galime dėti bulvių puselių ar morkų, pabarstytų prieskoniais, užpilam truputį vandens (kokia 100 - 150 ml) ir dedame kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame ~ 40 - 60 min, priklausomai kokio dydžio gabalėliai. Kepimo metu nors kartą viską palaistome atsiradusiu skysčiu. Likus 10 min iki kepimo pabaigos, visą skystį nupilam ir baigiam kepti taip.
Labai skani, sultinga, kvepianti svogūnais ir kuminu, na visiškai kitokia.
Labai tinka su šviežių daržovių salotom.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)