Minkštutėliai, burnoje tirpstantys, net nesulyginami su pirktiniais. Suradau juos aj-receptuose, susigundžiau ir štai...
~300g miltų
100g cukraus
100g sviesto (kambario temperatūros)
100g grietinės
1 kiaušinis
žiupsn. druskos
1.5 arbat.š. kepimo miltelių
Įdarui:
~100g varškės
3 valg.š. cukraus
1 valg.š. miltų
1 kiaušinis (nebūtinai)
vanilino pagal skonį (aš dar ir citrinos žievelės įtarkuočiau)
Gaminimas: į dubenį dedame sviestą ir cukrų,druską, išplakame mikseriu, įmušame kiaušinį, išplakame, po šaukštą sudedame grietinę vis paplakdami. Miltus sumaišom su kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą, stengdamiesi kuo mažiau maišyti. Kai tik susijungia viskas į vieną gabalą, daugiau neminkome.
Įdarui visus produktus sumaišome, varškę reiktų pertrint, o jei naudosite kreminę, tai nedėkite kiaušinio. Aš, asmeniškai, į varškę dėjau tik baltymą, o trynį pasilikau aptepimui.
Tešlą kočiojame 0.5 cm storio ant lengvai pamiltuoto paviršiaus, išspaudžiame 8 - 10 cm apskritimus, dedame po arbatinį šaukštelį varškės (jei pavyks, galite dėti daugiau) ir lenkdami pusiau pridengiame varškę, dedame į blėtelę, išklotą kepimo popieriumi ir aptepame kiaušiniu.
Kepame grietiniečius iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min
Jei norite, galite apibarstyti miltiniu cukrum.
Skanaus...
2015 m. vasario 22 d., sekmadienis
Pietų keksiukai
Jau norėjos kažko naujo, kažko kitokio, įdomesnio. Tad interneto visagalio pagalba prisirankiojau visokiausių idėjų ir, turiu pasakyt, kad man patiko.
Tad dalinuosi savo variacija.
600g vištos krūtinėlės
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 vidutinė morka
3 dideli pievagrybiai
~50 - 100g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
~100ml kefyro
1 valg.š. su kaupu miltų
druskos, juodųjų ir kvepiančių pipirų, baziliko, kalendros
~1valg.š. vorčesterio padažo
Gaminimas: vištos krūtinėlę supjaustome nedideliais, maždaug 1 cm gabalėliais, dedame į dubenį, beriame prieskonius ir druską, pilame vorčesterio padažą, sudedame elektriniu smulkintuvu susmulkintus (arba labai smulkiai supjaustytus) svogūną ir česnakus, viską gerai išmaišome ir paliekam kokiai valandžiukei pasimarinuot.
Nedideliais gabalėliais supjaustome pievagrybius ir sudedame į indą su krūtinėle, tarkuotą morką taip pat. Kiaušinį paplakam, supilam kefyrą, tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišom ir pilam ant krūtinėlės. Ten pat dedam miltus ir viską gerai išmaišom. Paruoštą masę dedam į silikonines keksiukų formeles ( galima ir į metalines, tik prieš dedant reiktų ištept sviestu ar aliejum) truputį nedadedant iki pat viršaus, palyginam viršų, apibarstom sezamu ir kepam iki 200"C įkaitintoj orkaitėj apie 30 - 40 min.
Iškepusius keksiukus ištraukiam iš orkaitės ir neišėmę iš formelių paliekam pastovėti nors 5 min. Keksiukai sutrauks į save atsiradusį skystį kepant ir bus labai sultingi.
Patiekti galima kaip tik norisi. Tiks ir su bulvėm, ir su ryžiais ar vien tik su daržovėm.
Mes valgėme su bulvių koše ir daržovių salotomis.
Skanaus...
Tad dalinuosi savo variacija.
600g vištos krūtinėlės
1 didelis svogūnas
3 skiltelės česnako
1 vidutinė morka
3 dideli pievagrybiai
~50 - 100g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
~100ml kefyro
1 valg.š. su kaupu miltų
druskos, juodųjų ir kvepiančių pipirų, baziliko, kalendros
~1valg.š. vorčesterio padažo
Gaminimas: vištos krūtinėlę supjaustome nedideliais, maždaug 1 cm gabalėliais, dedame į dubenį, beriame prieskonius ir druską, pilame vorčesterio padažą, sudedame elektriniu smulkintuvu susmulkintus (arba labai smulkiai supjaustytus) svogūną ir česnakus, viską gerai išmaišome ir paliekam kokiai valandžiukei pasimarinuot.
Nedideliais gabalėliais supjaustome pievagrybius ir sudedame į indą su krūtinėle, tarkuotą morką taip pat. Kiaušinį paplakam, supilam kefyrą, tarkuotą fermentinį sūrį, išmaišom ir pilam ant krūtinėlės. Ten pat dedam miltus ir viską gerai išmaišom. Paruoštą masę dedam į silikonines keksiukų formeles ( galima ir į metalines, tik prieš dedant reiktų ištept sviestu ar aliejum) truputį nedadedant iki pat viršaus, palyginam viršų, apibarstom sezamu ir kepam iki 200"C įkaitintoj orkaitėj apie 30 - 40 min.
Iškepusius keksiukus ištraukiam iš orkaitės ir neišėmę iš formelių paliekam pastovėti nors 5 min. Keksiukai sutrauks į save atsiradusį skystį kepant ir bus labai sultingi.
Patiekti galima kaip tik norisi. Tiks ir su bulvėm, ir su ryžiais ar vien tik su daržovėm.
Mes valgėme su bulvių koše ir daržovių salotomis.
Skanaus...
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)