Na, tikriausiai, labai daug kam žinoma, ne viena šeimininkė ją gamina žiemos atsargom, bet mūsų šeimos labai mėgiama, tad dalinuos.
2.5 - 3 kg cukinijos
0.5 kg paprikos (gražiausia naudoti 3 spalvu)
250 ml cukraus
125 ml acto 9 %
1 valg.š. su kaupu druskos
250 ml aliejaus (aš pilu tik 125 ml)
500 ml pomidorų padažo
2 ankštys karčiųjų pipirų ( čili ar jelapeno, bet nebūtinai, čia jau man taip norėjos)
Gaminimas:Cukinijas ir paprikas supjaustome kubeliais, pipirus - smulkiai. Viską beriame į didesnį puodą, pilame kitas sudedamąsias dalis ir kaičiame. Kai užverda, verdame 40 min. vis pamaišant. Supilstome į iškaitintus stiklainius, užsukame ir padedame atvėsti.
Žiemą tinka ir kaip mišrainė prie mėsytės, ir skanu viena su duonyte. Suvertus stiklainiuką i pakepintą faršą, puikus ir greitas padažas makaronams ar ryžiams.
Mano pastebėjimas: Skonis priklauso ir nuo pomidorų padažo. Man skaniausia su Vilkaviškio.
2012 m. rugpjūčio 15 d., trečiadienis
2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis
Moliūginiai blyneliai
Minkštučiai, skanučiai, geltonučiai...
450 g moliūgo
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 valg.š. cukraus
1 stikl. miltų
truputis kepimo miltelių
Gaminimas: moliūgą sutarkuojame burokine tarka. Tarkius sumaišome su kiaušiniais, cukrum, druska, miltais ir kepimo milteliais. Kepame įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius, iškepusius apiberiame cukrumi.
Labai skanu su balinta kava ar kakava.
450 g moliūgo
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
1 valg.š. cukraus
1 stikl. miltų
truputis kepimo miltelių
Gaminimas: moliūgą sutarkuojame burokine tarka. Tarkius sumaišome su kiaušiniais, cukrum, druska, miltais ir kepimo milteliais. Kepame įkaitintame aliejuje nedidelius blynelius, iškepusius apiberiame cukrumi.
Labai skanu su balinta kava ar kakava.
Silkutė norvegiškai
Šis receptukas jau truputį pamirštas buvo. Jau net nepamenu iš ko jį nusirašiau. Tad kol dar savo virtuvės neturiu, prisieina gaminti ekstremaliom sąlygom ir tik tai, kas greit ir lengvai pagaminama. Tad dalinuosi su jumis, šia tikrai skania, lengvai ir greitai pagaminama silkute.
4 silkės file
2 nedideli svogūnai arba 1 didelis
3 kiaušiniai
3 v.š. acto 9 %
1 v.š. aliejaus
1 arbat.š. garstyčių
1 arbat.š. cukraus
Gaminimas: svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname aliejuje kol suminkštėja. Bai giant kepinti, supilame kiaušinius, suplaktus su actu ir toliau kepame ant lėtos ugnies, stipriai maišome. Kai kiaušinius sutraukia, įmaišome garstyčias su cukrumi. Padedame atvėsti.
Silkę supjaustome kubeliais, sumaišome su atvėsusia kiaušinių mase.
Labai skanu su karštomis bulvėmis, bet tinka ir kaip užkandis.Galima uždėti ant mažų paskrudintų batono riekelių, bus vieno kąsnio sumuštinukai.
4 silkės file
2 nedideli svogūnai arba 1 didelis
3 kiaušiniai
3 v.š. acto 9 %
1 v.š. aliejaus
1 arbat.š. garstyčių
1 arbat.š. cukraus
Gaminimas: svogūnus supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname aliejuje kol suminkštėja. Bai giant kepinti, supilame kiaušinius, suplaktus su actu ir toliau kepame ant lėtos ugnies, stipriai maišome. Kai kiaušinius sutraukia, įmaišome garstyčias su cukrumi. Padedame atvėsti.
Silkę supjaustome kubeliais, sumaišome su atvėsusia kiaušinių mase.
Labai skanu su karštomis bulvėmis, bet tinka ir kaip užkandis.Galima uždėti ant mažų paskrudintų batono riekelių, bus vieno kąsnio sumuštinukai.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)