2015 m. rugsėjo 10 d., ketvirtadienis
Cukinijų - varškės sklindžiai
400 g cukinijos išvalytos
200 g varškės
2 kiaušiniai
5 valg.š. su kaupeliu miltų
žiupsnis druskos
po 1 valg.š. kapotų krapų ir svogūnų laiškų
truputis aliejaus kepimui
Gaminimas: Cukiniją sutarkuojam burokine tarka, tarkius rankomis nuspaudžiam ir dedam į dubenį. Mušam kiaušinius, dedam pertrintą varškę, išmaišom. Pridedam miltus, druską, krapus ir svogūnų laiškus, gerai išmaišom. Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus, šaukštu dedame tešlą, kepame iš abiejų pusių kol apskrunda. Išimame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių.
Patiekiame su grietine. Labai tiko kartu su šviežiai paraugtu agurkeliu.
Skanaus...
2015 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis
Marinuoti agurkai pagal Editą Mildažytę
Marinatui:
3 stikl. vandens (stiklinė - 250 ml)
1 stikl. cukraus
1 stikl. acto
1.5 valg.š. druskos
agurkai, krapai, česnakai, kvep. pipirai, petražolės
Gaminimas: agurkus švariai nuplauname, nupjaustome galiukus. Į švarius stiklainius dedame krapų, smulkintų česnakų, kvep.pipirų, petražolių, tada pridedame agurkų. Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą ir užpilame agurkus, pridengiame dangteliais ir palaikome 30 min. Nupilame, užverdame ir vėl užpilame. Jei stiklainiai 1 l ar mažesni, užsukame ir sudėję stiklainius, užklojame šiltai. Jei stiklainiai didesni nei 1 l, antrą kartą užpylę palaikome 30 min., nupilam, užverdam, užpilam, užsukam ir užklojam šiltai.
Šiuo marinatu galima marinuoti daugel daržovių, man ypač skanūs su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti labai tinka šaltibarščiams.
2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis
Rusiški varškėčiai (Сырники)
600 g varškės
2 kiaušiniai
3 nub.valg.š. cukraus
3 valg.š su kaupeliu miltų
žiupsn. druskos
miltų pavoliojimui
aliejaus kepimui
Gaminimas: varškę pertrinam per sietelį, dedam į dubenį, į varškę beriam cukrų, druską, mušam kiaušinius ir gerai ištrinam. Pabaigoje dedam miltus, išmaišom. Drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, pavoliojam miltuose ir lengvai spustelnam, bet tik nesuplojam plonai. Taip paruoštus varškėčius kepam nedideliam kiekyje aliejaus, pamažinę ugnį. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių. Patiekiame karštus ar gerai šiltus, nes tokie jie skaniausi.
Skanaus...
Receptas rastas rusiškuose maisto puslapiuose. Tikslios nuorodos nepamenu ;)
2015 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis
Bulgariškai marinuoti agurkai II
1 l stiklainiui:
8 griežinėliai svogūno
8 griežinėliai morkos
2 skiltelės česnako
2 žiedynai krapų
šakelė petražolės
15 kalendros grūdelių
5 kvepiantys pipirai
5 juodieji pipirai
4 valg.š. su kaupu cukraus
2 arbat.š. su kaupeliu druskos
100 ml 9% acto
Gaminimas: į švariai išplautus stiklainius sudedam morkas, svogūnus, česnakus supjaustytus plokštelėmis, krapus, petražoles, kalendrą, pipirus, tada dedam agurkėlius ( švariai nuplautus, nupjaustytais galiukais). Galiausiai beriam cukrų, druską, pilam actą. Užvirinam vandenį ir juo užpilam agurkus iki pat viršaus, pridengiam dangteliais, statom į puodą(puodo apačioje įtiesiam rankšluostėlį), pripilam puodą šilto vandens, kad apsemtų nors du trečdalius stiklainių ir statom kaitinti. Kaitinam nuo vandens užvirimo puode 10 min, tada stiklainius iškeliam, užsukam dangtelius, apverčiam ir šiltai apklojam iki visiško atvėsimo.
Receptas iš rusiško žurnaliuko "Самобранка" 2015m, liepa
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)