Tikrai nieko šiuo receptu nenustebinsiu, nes, ko gero, rast jį galima kiekvienam tinklarašty.
Man, kaip nelabai dideliai alyvuogių gerbėjai, tai buvo atradimas. Irgaliu pasakyti tik tiek: kartą paragavęs - negali sustot ;))
1 didelė skardinė graikiškų alyvuogių
40 ml alyvuogių aliejaus
2 - 3 valg.š. kapotų petražolių
2 valg.š. medaus
1 valg.š. sojos padažo
4 arbat.š. balzamiko acto
4 skiltelės česnako
1 citrina ( nutarkuotas geltonasis odelės sluoksnis ir sultys)
1 arbat.š. maltos rūkytos paprikos
Gaminimas: alyvuoges nuvarviname, beriame į dubenėlį. Kokiam nors indelyje sumaišome kapotus česnakus, petražoles, citrinos žievelę ir sultis, sojos padažą, balzamiką, medų, maltas paprikas ir aliejų. Šiuo mišiniu užpilame alyvuoges, gerai išmaišom ir dedam į šaldytuvą.
Geriausia pasigaminti nors iš vakaro, kad alyvuogės galėtų įsigerti marinato.
Skanaus ;))
Originalas čia.
2013 m. gruodžio 31 d., antradienis
2013 m. gruodžio 29 d., sekmadienis
Apelsininiai keksiukai
Labai purūs, aromatingi, tirpstantys burnoje.
3 nedideli kiaušiniai
100g tirpinto sviesto
250ml grietinės
125ml cukraus
500 ml miltų ( 2 stiklinės )
2 arbat.š. kepimo miltelių
1 apelsino nutarkuota žievelė
1/2 apelsino sultys
1 sauja razinų
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, plakdami supilam sviestą, grietinę. Sudedam apelsino žievelę ir supilam apelsino sultis, gerai išmaišom. Miltus sumaišom su kepimo milteliaisir įmaišom į tešlą.Pabaigoje įmaišom apvoliotas miltais razinas.
Į keksiukų formą sudedame popierines formeles ir užpildome 2/3 formelės tešla. Šauname į iki 180" - 190"C įkaitintą orkaitę, kepame apie 30 - 40 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Ištraukę iš orkaitės atvėsiname ant grotelių.
Tikrai labai skanūs, sotūs...
3 nedideli kiaušiniai
100g tirpinto sviesto
250ml grietinės
125ml cukraus
500 ml miltų ( 2 stiklinės )
2 arbat.š. kepimo miltelių
1 apelsino nutarkuota žievelė
1/2 apelsino sultys
1 sauja razinų
Gaminimas: kiaušinius išplakam su cukrum, plakdami supilam sviestą, grietinę. Sudedam apelsino žievelę ir supilam apelsino sultis, gerai išmaišom. Miltus sumaišom su kepimo milteliaisir įmaišom į tešlą.Pabaigoje įmaišom apvoliotas miltais razinas.
Į keksiukų formą sudedame popierines formeles ir užpildome 2/3 formelės tešla. Šauname į iki 180" - 190"C įkaitintą orkaitę, kepame apie 30 - 40 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Ištraukę iš orkaitės atvėsiname ant grotelių.
Tikrai labai skanūs, sotūs...
Česnakinė šoninė (labai skani)
Šį receptėlį iš kolegės parsinešė mama, aš truputį patobulinau, taip gavos labai skani šoninė tinkanti ir kasdienai ir šventiniam stalui.
gabalas šoninės (norimo dydžio, norimo riebumo)
1 galva česnako
sauja druskos (jei gabalas didesnis tai galima ir daugiau)
3 - 5 lauro lapai
maltų kvepiančių ir juodųjų pipirų
po žiupsnelį raudonėlio ir čiobrelio ( ar kitų mėgiamų žolelių)
Gaminimas: šoninę nuplauname ir nusausiname. Česnaką nuvalome, susmulkiname ir sumaišome su druska, susmulkintais lauro lapais, pipirais ir žolelėmis. Šiuo mišiniu gerai įtriname mėsytę. Nebijokite druskos, jos gali būti ir daugiau, mėsytė paims tiek, kiek reikės.
Įtrintą šoninę dedame į dubenį odele į apačią. Visą dubenį apdengiame maistine plėvele ar dedame į maišelį ir užrišame. Statome į šaldytuvą ir pamirštame 3 - 5 dienom.
Išsimarinavusę šoninę dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame kol suminkštėja. Išėmę paslegiame ( dedame ant lėkštės, uždedamelentelę ir kokį nors svorį, pvz. maišelį cukraus ar druskos).
Jei šoninę ruošiame šventiniam stalui, tai išimtą iš puodo, truputį pravėsinam, aptepam majonezu (galima sumaišytu su garstyčiom) ir apibarstom prieskoninėm žolelėm. Įkaitinam orkaitę iki 200"C ir taip paruoštą šoninę pakepam 20 - 30 min. Išimtą iš orkaitės paslegiam.
Tiekiame supjaustytą gabalėliais. Prie jos labai tinka krienai.
gabalas šoninės (norimo dydžio, norimo riebumo)
1 galva česnako
sauja druskos (jei gabalas didesnis tai galima ir daugiau)
3 - 5 lauro lapai
maltų kvepiančių ir juodųjų pipirų
po žiupsnelį raudonėlio ir čiobrelio ( ar kitų mėgiamų žolelių)
Gaminimas: šoninę nuplauname ir nusausiname. Česnaką nuvalome, susmulkiname ir sumaišome su druska, susmulkintais lauro lapais, pipirais ir žolelėmis. Šiuo mišiniu gerai įtriname mėsytę. Nebijokite druskos, jos gali būti ir daugiau, mėsytė paims tiek, kiek reikės.
Įtrintą šoninę dedame į dubenį odele į apačią. Visą dubenį apdengiame maistine plėvele ar dedame į maišelį ir užrišame. Statome į šaldytuvą ir pamirštame 3 - 5 dienom.
Išsimarinavusę šoninę dedame į puodą su verdančiu vandeniu ir verdame kol suminkštėja. Išėmę paslegiame ( dedame ant lėkštės, uždedamelentelę ir kokį nors svorį, pvz. maišelį cukraus ar druskos).
Jei šoninę ruošiame šventiniam stalui, tai išimtą iš puodo, truputį pravėsinam, aptepam majonezu (galima sumaišytu su garstyčiom) ir apibarstom prieskoninėm žolelėm. Įkaitinam orkaitę iki 200"C ir taip paruoštą šoninę pakepam 20 - 30 min. Išimtą iš orkaitės paslegiam.
Tiekiame supjaustytą gabalėliais. Prie jos labai tinka krienai.
2013 m. gruodžio 28 d., šeštadienis
Mišrainė su silke, kiaušiniais ir morkom
Šios mišrainės receptėlį iš kažko parsinešė sesuo. Gal ir nelabai sveika, bet tikrai labai skanu ir paprasta.
3 nedideli svogūnai
3 nedidelės morkos ( virtos)
3 silkės file
3 kiaušiniai
majonezo (kaip kas mėgstate)
pipiru
aliejaus
Gaminimas: Svogūnus nuvalome, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais. Virtas morkas sutarkuojame burokine tarka. Kiaušinius išverdame kietai. Svogūnus pakepiname nedideliame kiekyje aliejaus, pabaigoje sudedame morkas. Atvėsiname. Į svogūnų - morkų mišinį dedame kubeliais pjaustytą silkę, burokine tarka tarkuotus atvėsusius kiaušinius, majonezą ir pipirų beriame. Viską išmaišome ir leidžiame pora valandų pastovėti šaldytuve.
Skanaus ;)
3 nedideli svogūnai
3 nedidelės morkos ( virtos)
3 silkės file
3 kiaušiniai
majonezo (kaip kas mėgstate)
pipiru
aliejaus
Gaminimas: Svogūnus nuvalome, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais. Virtas morkas sutarkuojame burokine tarka. Kiaušinius išverdame kietai. Svogūnus pakepiname nedideliame kiekyje aliejaus, pabaigoje sudedame morkas. Atvėsiname. Į svogūnų - morkų mišinį dedame kubeliais pjaustytą silkę, burokine tarka tarkuotus atvėsusius kiaušinius, majonezą ir pipirų beriame. Viską išmaišome ir leidžiame pora valandų pastovėti šaldytuve.
Skanaus ;)
2013 m. gruodžio 22 d., sekmadienis
Kalėdiniai varpeliai
Formelių rinkinį šiems varpeliams užmačiau prieš kelis metus ir nusipirkau, bet tik šiemet pribrendau jų kepimui. Labai patiko. Idealus variantas mažom Kalėdų dovanėlėm. Tikiuos kolegės apsidžiaugs ;)
Receptėlis toks pat kaip minkštų meduoliukų, tik į tešlą dar pridėjau 2 arbat.š. kakavos.
Receptėlis toks pat kaip minkštų meduoliukų, tik į tešlą dar pridėjau 2 arbat.š. kakavos.
2013 m. gruodžio 21 d., šeštadienis
Meduolinės trobelės 2
Jas lipdant, aplink tiesiog sklando Kalėdų dvasia. Nerealus jausmas...
Receptėlis tas pats kaip ir pernai.
Kiekvienas turėtų nors kartą pajaust tą malonumą.
Kepkite ir lipdykite, labai smagu...
Receptėlis tas pats kaip ir pernai.
Kiekvienas turėtų nors kartą pajaust tą malonumą.
Kepkite ir lipdykite, labai smagu...
2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis
2013 m. gruodžio 4 d., trečiadienis
Biskvitinis obuolių pyragas
Toks paprastutis, kad paprasčiau jau nebūna. Kai kas jį vadina tiesiog "Šarlote".
Gal produktų kiekiai receptuose ir skirias, bet 4 pagrindiniai produktai visada tie patys - kiaušiniai, cukrus, miltai, obuoliai. Na o mano receptėlis toks ;)
4 kiaušiniai
2/3 stiklinės cukraus (stiklinė - 250 ml)
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
3 - 4 didesni obuoliai
Gaminimas:obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir perpjovę kiekvieną į 4 dalis supjaustome plokštelėmis. Kiaušinius mušame į dubenį, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame elektriniu plaktuvu kol ištirpsta sukrus ir masė padvigubėja. Į kiaušinių - cukraus masę beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome. Į tešlą sudedame supjaustytus obuolius, išmaišome. Blėtelę patepame riebalais, pabarstome džiūvėsiais supilame tešlą ir dedame kepti į iki 180 " - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepame 30 - 40 min. Kepimo laikas priklauso nuo pyrago storio. Ar iškepė tikrinam pagaliuku. Atvėsiname ir ragaujame.
Gal produktų kiekiai receptuose ir skirias, bet 4 pagrindiniai produktai visada tie patys - kiaušiniai, cukrus, miltai, obuoliai. Na o mano receptėlis toks ;)
4 kiaušiniai
2/3 stiklinės cukraus (stiklinė - 250 ml)
1 arbat.š. vanilinio cukraus
1 stiklinė miltų
1 arbat.š. kepimo miltelių
3 - 4 didesni obuoliai
Gaminimas:obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir perpjovę kiekvieną į 4 dalis supjaustome plokštelėmis. Kiaušinius mušame į dubenį, beriame cukrų, vanilinį cukrų ir plakame elektriniu plaktuvu kol ištirpsta sukrus ir masė padvigubėja. Į kiaušinių - cukraus masę beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišome. Į tešlą sudedame supjaustytus obuolius, išmaišome. Blėtelę patepame riebalais, pabarstome džiūvėsiais supilame tešlą ir dedame kepti į iki 180 " - 190"C įkaitintą orkaitę. Kepame 30 - 40 min. Kepimo laikas priklauso nuo pyrago storio. Ar iškepė tikrinam pagaliuku. Atvėsiname ir ragaujame.
2013 m. gruodžio 2 d., pirmadienis
Kiauliena su bulvėmis kepta maiše
Labai paprasta, bet labai skanu. Tikrai sutaupo daug laiko, kuris taip reikalingas ruošiantis šventėms. Įvertino net tėtis, kuris labai retai pasako, kad LABAI SKANU.
~ 800g kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
1 valg.š. garstyčių aliejaus
1 valg.š. bazilikų pastos
1 valg.š. majonezo
1 arbat.š. adžikos (aštresnės)
1 arbat.š. garstyčių
1/3 arbat.š aitriųjų paprikų miltelių
kiaulienos prieskonių ( Bioset)
4 - 5 didesnės bulvės
Gaminimas: sprandinę nuplaunam, nusausinam ir supjaustom vidutinio dydžio gabalėliais ( kaip šašlykui). Svogūną sutarkuojame burokine tarka, sudedame į dubenį kartu su kitais ingridientais, išmaišome. Į šią masę sudedame supjaustytą sprandinę ir gerai išmaišome, paliekame apie valandą pastovėti.
Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į 4 dalis, sudedame ant mėsytės ir permaišome. Viską sudedame į kepimo maišelį ar rankovę (stengiamės paskirstyti vienu sluoksniu), užrišame, praduriame peiliu, dedame į blėtelę ir šauname į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame ~ 50 - 60 min.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis. Labai skani, burnoje tirpstanti mėsytė, bulvytės kvepiančios bazilikais. Net nesitikėjau, kad bus taip gerai ;) Tikrai nepamaišys taurė raudono sauso vyno...
~ 800g kiaulienos sprandinės
1 svogūnas
1 valg.š. garstyčių aliejaus
1 valg.š. bazilikų pastos
1 valg.š. majonezo
1 arbat.š. adžikos (aštresnės)
1 arbat.š. garstyčių
1/3 arbat.š aitriųjų paprikų miltelių
kiaulienos prieskonių ( Bioset)
4 - 5 didesnės bulvės
Gaminimas: sprandinę nuplaunam, nusausinam ir supjaustom vidutinio dydžio gabalėliais ( kaip šašlykui). Svogūną sutarkuojame burokine tarka, sudedame į dubenį kartu su kitais ingridientais, išmaišome. Į šią masę sudedame supjaustytą sprandinę ir gerai išmaišome, paliekame apie valandą pastovėti.
Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome į 4 dalis, sudedame ant mėsytės ir permaišome. Viską sudedame į kepimo maišelį ar rankovę (stengiamės paskirstyti vienu sluoksniu), užrišame, praduriame peiliu, dedame į blėtelę ir šauname į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame ~ 50 - 60 min.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis. Labai skani, burnoje tirpstanti mėsytė, bulvytės kvepiančios bazilikais. Net nesitikėjau, kad bus taip gerai ;) Tikrai nepamaišys taurė raudono sauso vyno...
2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis
Rageliai su razinom
Paprastučiai skanūs sausainukai. Suradau juos rusų tinklalapyje "Вкусные шедевры".
100g kepinių margarino
100g grietinės
1 kiaušinis
1/3 arbat.š. sodos
1 arbat.š. citrinos sulčių
1 1/2 stiklinės miltų
Įdarui:
~100 - 150g razinų
1 arbat.š. su kaupu medaus
Gaminimas: margariną ištirpinam. Į dubenį išsijojam miltus, padarom duobulę, supilam margariną, paplaktą kiaušinį, sodą, nugesintą citrinos sultim ir gritinę. Viską gerai išminkom. Man dar prireikė šaukšto miltų. Tešlą suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam nors 30 min. į šaldytuvą.
Razinas beriam į dubenėlį ir užplikinam verdančiu vandeniu, palaikom 20 - 30 min. Vandenį nupilam (nuvarvinam gerai), dedam medų ir gerai išmaišom.
Tešlą padalinam į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojam į apskritimą 0,2 - 0,3 mm storio ir padalinam į 8 dalis. Plačioje dalyje dedame šaukštelį razinų ir susukam voleliu.
Taip susuktus ragelius pavoliojam cukruje, dedam į kepimo popierium išklotą blėtelę ir šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min
Paprastučiai, nepersaldūs sausainėliai, tinkantys ir prie kavos, ir prie arbatos.
100g kepinių margarino
100g grietinės
1 kiaušinis
1/3 arbat.š. sodos
1 arbat.š. citrinos sulčių
1 1/2 stiklinės miltų
Įdarui:
~100 - 150g razinų
1 arbat.š. su kaupu medaus
Gaminimas: margariną ištirpinam. Į dubenį išsijojam miltus, padarom duobulę, supilam margariną, paplaktą kiaušinį, sodą, nugesintą citrinos sultim ir gritinę. Viską gerai išminkom. Man dar prireikė šaukšto miltų. Tešlą suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam nors 30 min. į šaldytuvą.
Razinas beriam į dubenėlį ir užplikinam verdančiu vandeniu, palaikom 20 - 30 min. Vandenį nupilam (nuvarvinam gerai), dedam medų ir gerai išmaišom.
Tešlą padalinam į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojam į apskritimą 0,2 - 0,3 mm storio ir padalinam į 8 dalis. Plačioje dalyje dedame šaukštelį razinų ir susukam voleliu.
Taip susuktus ragelius pavoliojam cukruje, dedam į kepimo popierium išklotą blėtelę ir šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 30 min
Paprastučiai, nepersaldūs sausainėliai, tinkantys ir prie kavos, ir prie arbatos.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)