2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Minkšti meduoliukai

Labai labai skanūs. Galite iškart kepti iš dviejų normų.
Atradau malonumą kepti meduolius, nes juos kepant apima tokia maloni būsena, tiesiog jauti kaip po truputėlį atsėlina Kelėdinė nuotaika. Linkiu to ir jums ;)

2 kiaušiniai
150 g cukraus
100 g medaus
100 g margarino EVE
2 arbat.š. gesintos sodos ( gesinu actu)
2 arbat.š. prieskonių meduoliams
450 g miltų

Gaminimas: kiaušinius, cukrų, medų ir margariną dedame į dubenį ir kaitiname ant garų ( ant puodo su verdančiu vandeniu, tik dubuo vandens neturi siekti) maišant, kol viskas išsilydo ir susijungia. Nuėmę nuo garų dedame nugesintą sodą, gerai išmaišome, o tada, miltus, sumaišytus su prieskoniais. Viską suminkome. Gaunasi minkšta tešla, paliekame ją atvėsti.
Ant truputį pamiltuoto paviršiaus kočiojam gabalėlį tešlos. Iškočiotas blynas turi būt apie 7 mm storio, tada formelėmis išspaudžiam ar išpjaustom įvairius meduoliukus.


 Sudėję į blėtelę, išklotą kepimo popierium, šauname į iki 220"C įkaitintą orkaitę ir kepam  7 - 10 min, reikia stebėti, nes jie labai greitai iškepa.


Kai atvėsta, dekoruojam baltyminiu glajumi. Jei norime minkštų meduolių, indas turi būti sandarus, ir dar įdedame perpjautą obuolį.
Baltyminio glajaus receptas čia.
Meduoliukų receptukas CIPCIUKO iš SM.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą