2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje

Na apibūdinti patiekalą galiu dviem žodžiais - LABAI SKANU. Jūros lydeka kepama orkaitėje, bet gaunas taip, tarsi ji troškintųsi savo sultyse. Gyrė net tėtis, kuris valgo tik keptuvėje keptą.


3 nemažos jūros lydekos ( su kaulu)
2 svogūnai
prieskoniai žuviai
1 valg.š. su kaupu majonezo
1 valg.š. su kaupu grietinės
druska

Gaminimas: Žuvytę išvalome, nuplauname, nusausiname, supjaustome dalimis ( aš kiekvieną pjoviau į 4 dalis) ir subarstome mėgiamais prieskoniais ir druska ( aš naudojau SAUDOS žuvies prieskonius). Aš suprieskoniuotą žuvį palieku per naktį šaldytuve, bet galima palaikyt ir tik kelias valandas.
Indą, kuriame kepsime, ištepame trupučiu aliejaus, išklojame plonais žiedeliais pjaustytais svogūnais. Ant žuvies dedame majonezą ir grietinę ir gerai rankomis ištriname. Žuvį išdėliojame ant svogūnų ir dedame kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame 30 - 40 min. Jei turite, labai tiktų užbarstyti krapais.
Patiekiame su bulvėmis ir daržovėmis. Labai skanus ir susidaręs padažas, pati žuvytė sultinga.

52 komentarai:

  1. Nu šitas patiekalas laaaaabai skanus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu tikrai. Niekad anksciau taip nekepdavau, bet jau taip nusibodo keptuvej skrudint... Ir tiesiog atradimas - ir skanu, ir sveikiau

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Negalima majonezo kepti. Jis jau paruoštas valgymui produktas ir kepant atsiranda žalingų medžiagų. Tad receptas niekam tikęs.

      Panaikinti
    2. Mielas anonime, tai jus tiesiog taip negaminkite ir viskas.

      Panaikinti
  3. na bandysiu sendiena pasidaryti pagavau 4 kg lydeka juhuuu geras :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bandykite. Tik pas mane buvo juros lydeka, o jusiske reikia sventems idaryta daryt ;)

      Panaikinti
    2. as viska taip pat dariau tik dadejau morku,ir morkas su su svogunais ir apacioj ir ant virsaus zuvies...labai skanu

      Panaikinti
  4. Isbandziau sitai siandien. Neapsakomai nuostabus skonis! :) Dekui uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Furta, labai smagu, kad jums patiko. Mums taip pat tai buvo atradimas ;)

      Panaikinti
  5. Kepsiu! :) Tik noriu pasitikslint - žuvį šaldytą naudojot?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vaida, taip. Juros lydeka atsildziau. Man ji, tikriausiai, skaniausia zuvis ;)

      Panaikinti
  6. Ačiū už puikų receptą. Labai patiko

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nera uz ka ;)
      Dziaugiuos, kad patiko

      Panaikinti
  7. fantastika - šiandien išbandžiau, paprasta ir labai skanu, ačiū už puikų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurgi, aciu jums, kad lankotes, bandote ir patinka ;)

      Panaikinti
    2. aciu uz fantastiska recepta.

      Panaikinti
    3. Marija, prasom. Dziaugiuos kad patiko ;))

      Panaikinti
  8. sveiki laaabai skanu, mes su vyru visad vengiam vartoti lydeka del sausumo ir pan, na bet su situo receptu gavosi tiesiog puikumelis, dekui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Silvija, labai džiaugiuos, kad jums patiko. Tai mūsų mėgiamiausia žuvis ir tas receptas gimė visai netyčia, tik todėl, kad jau nebesinorėjo keptos keptuvėje. Aš pati buvau nustebinta skonio ir vis galvojau, kodėl taip nepabandžiau anksčiau ;))

      Panaikinti
  9. Kaip miela, ieškojau kažko įdomesnio ir manau radau.Išbandysiu ir parašysiu. Ačiū parašiusioms receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Danguole, lauksiu atsiliepimo ar patiko ;)

      Panaikinti
  10. Puikus receptas, labai skanu, o padazas nuostabus. Dekui

    AtsakytiPanaikinti
  11. Šiandien gaminau. Ir dar gaminsiu, nes paprasta ir labai skanu. Kitą kartą dėsiu daug daug krapų.
    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu. Aš labai dažnai taip kepu. Neriebu, sultinga ir labai skanu.

      Panaikinti
  12. Norėčiau pasitikslinti, ar kepant indą su žuvyte reikia uždengti ar palikti atvirą? Bus rytojaus pietūs :) Indre

    AtsakytiPanaikinti
  13. Norejau paklausti, turiu nototenijos su kaulu ir jurines lydekos be kaulo :) Kuria zuvi geriau nadoti pagal si recepta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na kaip ir nezinau ka patarti. Nototenijos nesu pirkus, bet paprasciausiai pabandykit ta, kuri jums prie sirdies labiau

      Panaikinti
  14. Skoni pajauciau tik issitrines galva

    AtsakytiPanaikinti
  15. Orkaitės man patinka! Gali išsikepti tokių skanėstų!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Kai pagalvoji, tai moteris be orkaitės kaip vyras be įrankių dėžės. :) Receptas išbandytas - labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Geras receptas.Labai tiko ir Nevezio lydekai.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Labai skaniai gavosi zuvyte,net ir be majonezo ☺

    AtsakytiPanaikinti
  19. labas o majoneza su grietine kartu sumaisyti ir ytrinti?

    AtsakytiPanaikinti
  20. Liuks, skanu ir dideliems ir isrankiems maziems, iki sio valge mazi tik karosiukus suspragintus, lasisa ir skumbre rukyta :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va, smagu, kad atradote kažką naujo ;)

      Panaikinti
  21. Vakar gaminau, patiko.Bet asmeniskai man skaniau pagal maniski recepta.Juros lydeka visa nepjaustyta nuvalyta suprieskoniuota dedu ant folijos laksto.Uzlankstau krastus ant virsaus dedu kepintu morku svogunu, siek tiek padruskinu ir papipirinu.Uzpilu truputi vandens, nes be jo zuvis prilimpa prie folijos.Ir tuos zuvies laivelius ( kiek zuvies tiek laiveliu) dedu ant skardos ir kepti.Kartais uzsuku folija pilnai, o kartais tik krastai atlenkti, kad turinys neisbegtu.Kaip seimininkem patogiau.Ir kepti orkaitej 180.20- 25 .Kita kart kai noresis zuvies isbandykit:)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sveiki. O kaip geriau ar kad virsus keptu ar virsus ir apacia;) ? Dabar kepu ir tikiuosi kad bus labai skanu;))

    AtsakytiPanaikinti