2014 m. vasario 18 d., antradienis

Pyragas "Draugystė"

Pats pats pačiausias. Mano mėgiamiausias pirktinis pyragas nuo vaikystės. Pati pabandžiau pirmą kartą, bet ne paskutinį ;) Labai skanus, sotus, didelis ;))


Tešlai:
180 g kepinių margarino
150 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
3 valg.š. grietinės
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
600 - 650 g miltų
Įdarui:
100 g tirštos  uogienės (dėjau juoduosius serbentus, ir nesvėriau)
500 g varškės 9% (dėjau 3 pakučius po 180 g, bet galima ir daugiau)
80 g cukraus
3 kiaušiniai
2 valg.š. vanilinio cukraus

Gaminimas: kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukame kiaušinius, įmaišome grietinę. Pabaigoje beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suminkome tešlą. Daliname pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę. Vieną dalį iškočiojame ( tą didesnę), dedame į blėtelę išklotą kepimo popieriumi, padarome neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedame į šaldytuvą


Kepame iki 180"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol gražiai pagelsta. Išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti. Kol vėsta, pasidarome įdarą: į dubenį dedame varškę, 2 trynius (vieną pasiliekame aptepimui), cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišome. Pabaigoje įmaišome iki standumo išplaktus 3 baltymus.
Atvėsusį padą aptepame uogiene, sukrečiame paruoštą varškę, išlyginame


Iškočiojame likusią tešlą, užvyniojame ant kočėlo ir atsargiai pernešame ant pyrago. Kiek išeina, prispaudžiame kraštelius, aptepame paviršių tryniu, šakute padarome dryželius


Paruoštą pyragą dedame į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 40 min, kol gražiai parunda


Pilnai atvėsiname ir ragaujame.
Mėgaujamės prie puodelio kavos ir džiaugiamės nuostabiomis akimirkomis ;))


Receptą radau grupėje "Gaminam, skanaujam..." facebook'e. Padariau nedidelius pakeitimus.

57 komentarai:

  1. Sveiki, kaip matau pyrago apacia nesudegusi... o jei as kepsiu 180" t ir poto dar kepsiu... dega apacia... ar galiu kept mazesnej temp arba trumpiau????

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba, Dina. Bijau kad gali neiškepti. Bandykite įtiesti kelis lapus kepimo popieriaus ir padą kepkite pakėlus aukščiau. Galite kepti jį trumpiau, paziurėkite kada gražiai pagels. Toliau pyragą kepkite per vidurį. Aišku, jei jūsų orkaitė kepa karščiau (nes labai skirtingai buna), tai pabandykite žemesnėje temperatūroje. Man viskas puikiai pavyko

      Panaikinti
  2. Pakišti indą su vandeniu reikia, jei apačia dega, pvz. po pusės kepimo laiko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, tai ir išeitis, bet ne visiems kepiniams tinka. Aš, kai turėjau viryklę su dujine orkaite, apačioje buvau sudėjus taip vadinamas "šamotines" plytas, tai jokių problemų nebuvo. Jos labai gerai paskirsto karštį

      Panaikinti
  3. Gundantis tas pyragas, kaip ir Jūsų taip ir mano vyro nuo vaikystės mylimiausias. Bandau kepti ir ar pavyks taip puikiai kaip jums nezinau....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasa, jei jau idedu, tai ismeginta ir tikrai turi pavykti ;)) Skanaus !!!

      Panaikinti
  4. ar galima vietoj kepinio sviesto deti paprasta sviesta?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Renata, bandykite. Manau pavyks, tik bus trapesne tesla ;)

      Panaikinti
  5. Jus man pasakykit kepet su vejeliu ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas mane paprasta orkaite be vejelio. Teko naudotis ir tokia, bet nelabai man patiko. Manojoj man kepiniai skanesni ir grazesni gaunas, bei trumpiau kepa. Pyraga kepiau rezimu virsus - apacia, bet truputi auksciau pakelta

      Panaikinti
  6. Sveiki, dieviškas atrodo pyragas jūsų nuotraukoje, būtinai išbandysiu,
    o kokio dydžio skardą naudojote? sakau gal pradžiai ir iš pusės normos pakaktų pabandyt, nes ne kokia kepėja iš manęs, nenoriu lepsuso :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Dalia. "Draugystė" nuo vaikystės man mėgiamiausias pyragas. Išeina tikrai nemažas. Jei skardelė nedidelė, darykite iš pusės. Nebijokite, tikrai pavyks ;) Sėkmės

      Panaikinti
  7. Super skonis!!puikiai gavosi!!dekui uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ina jusu receptas nuostabus!!senai zadejau issikepti ir nenusivyliau.Aciu uz labai skania draugyste :)Rekomenduoju !!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Andžia. Džiaugiuosi kad ir jums patiko ;)

      Panaikinti
  9. Kepu jau 4 karta, aciu uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daiva, kaip smagu. As taip dziaugiuos kad ismeginau, dabar pirkti nerikia, o ir daug skanesnis iseina ;)

      Panaikinti
  10. nuostabus receptas,viskas kuo paprasciausiai paaiskinta,parodyta.kepiau jau kelis kart:)patapo vienas is skaniausiu seimoje.didelis Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pagyras. Man pačiai jis atrode namie nepagaminamas, kol nepamėginau. O dabar dažnai kepamas, nes mano mėgiamiausias nuo vaikystės ;)

      Panaikinti
  11. Labai geras receptas labai visi isgyre kai iskepau labai aciu:))

    AtsakytiPanaikinti
  12. Nuostabus pyragas.Itrauktas jau i mano receptu knyga:)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nesu gera kepeja... :-( Bukit geros, patarkit: ka reiskia issulti svoesta su margarinu? O kiausiniu plakt atskirai nereikia-tik taip imaisyt? Ir kepimu milteliu nereikia?

    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skaitykite recepta, viskas labai aiskiai parasyta

      Panaikinti
  14. sveiki:) sakykit prasom, ar galima vietoj sviesto naudot kepiniu margarina? Na, 330g margarino? Labai noreciau issikepti, bet neturiu sviesto, tik margarino :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ruta, manau tikrai galit. Tik, ko gero, tešla nebus tokia trapi, gal truputi skonis skirsis, o iškept tai tikrai iškeps

      Panaikinti
    2. Aciu:) Rytoj kepsiu ir pasakysiu, kaip gavosi :)

      Panaikinti
  15. Na, va kepiau vien su margarinu, bet dar idejau sauksta majonezo. Isejo labai puikiai! Mano vyras dar nuo tarybiniu laiku didelis Draugystes megejas, iskart atspejo, koks tai pyragas...;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ruta, labai dziaugiuos. Man naminis tai dar net skanesnis, nors ir pirktinis skanus ;)
      Kaip smagu, kad viskas puikiai gavos. Galesite dazniau vyra palepint, tik nepersistenkite ;)

      Panaikinti
  16. ar galima kepti su paprastu margarinu?o ne su kepiniu?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Mane neramina baisus jo kaloringumas. Tikra kalorijų bomba - 330 g grynų riebalų + 230 g cukraus + grietinė + uogienė...
    Ar nebandėte kas nors mažinti riebalų kiekį (ar keisti jos į aliejų), mažinti cukrų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, Almantai, nebandžiau. Juk nekepam tokių pyragų kasdieną ir tikrai kasdieną nevalgom. Jei retkarčiais suvalgysim gabalėlį ar du, manau pasaulio pabaiga neįvyks.
      O jei jus norite ka pabandyti pakeisti, prasom.

      Panaikinti
  18. Sakykit o kam i varske reikia deti tiek baltymo? Nes pirma karta matau toki recepta nelabai suprantu kam tie baltymai.nes as visada dedavau paprastai viena kiausini. Man labai idomu pasidare.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kristina. as nesu recepto autorė, kokį radau, tokį išbandžiau ir parašiau. Tikrai per daug nebuvo.

      Panaikinti
    2. Išplakti baltymai suteikia varškei purumo

      Panaikinti
  19. o kokia kepimo forma naudojot? Ar tinka ta is orkaites kur prideta buna?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na negaliu pasakyti, as kepiau mazesneje, bet mano orkaite didele, jos bletele man pasirode per didele ir per zema. bet galite pamėginti. Krastelius galima iskelti ir is popieriaus. Sekmes

      Panaikinti
    2. Laba diena. Kokio dydzio skarda naudojote?

      Panaikinti
  20. Sveiki, kaip manot ar tiks 22cm×30cm skarda,ar reik ieškoti didesnės? Savaitgalį būtinai išbandysiu!��

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As jieskociau didesnes, nes gausis labai storas, ir gali neiskepti, arba mazinkite proporcijas

      Panaikinti
  21. Sveiki.Kepiau pagal jusu recepta.Nuostabus pyragas.Kepiau formoje kaip ir pries tai rasiusi man viskas labai gerai iskepe,tik kepiau 175 laipsniu orkaiteje 50 minuciu.Labai dekoju uz recepa.Išsisaugojau atmintinej.Butinai kepsiu dar

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daiva, džiaugiuos. Skanių ir kitų pyragų ;)

      Panaikinti
  22. Super receptas :) Ačiū,kad dalinatės :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveiki. Nuostabus Jūsu pyragas, kepu, kepu ir kepu.
    ačiū
    Neringa

    AtsakytiPanaikinti
  24. sveiki,kepu si pyrageli labai senai ir neatskirom dalim viska suruosiu susluoksniuoju ir puikiai iskepa niekas nesudega kepu 50 min 200 laipsniu elektrinej orkaitej

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, o as kepu taip, kaip reikalauja receptas - taip pat nesudega ir gerai iskepa

      Panaikinti
  25. Kokio dydzio skardoje kepat?

    AtsakytiPanaikinti
  26. Atsiprašau,bet 0.180gr kepinių margarino ir 0.150gr sviesto neperdaug?!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne. Pyragas gaunas didziulis :) O be to, ne pati sugalvojau, tokį receptą radau ;)

      Panaikinti
  27. Super receptas :) kas tik paragauja negali patikėt, sako pirkau :D darau dažniausiai per šventes su namine obuoliene mmmm pirštus apsilaižyt galima :) nieko nekeičiau išskyrus, tai, kad naudoju ir vietoj margarino sviestą.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Geras as gerbeja tu darbuotoju

    AtsakytiPanaikinti
  29. Trejus metus kepu tik pagal jusu recepta man labai patinka aciu jums ir sekmes

    AtsakytiPanaikinti