2013 m. kovo 11 d., pirmadienis

Purūs blynai "Storuliai"

Užmačiau šiuos gražuolius širšių lizde. Noras juos išsikepti po truputėlį brendo brendo, kol subrendo. Labiausiai mane žavi šių blynų storumas ir kepimas beveik sausoje keptuvėje. Man labai nepatinka riebūs blynai.
Šie - tikrai idealūs. Skanūs, nerealiai stori, lengvai pagaminami ir šeima visiškai soti ;))
Kepiau iš dvigubos normos ir su nedideliais pakeitimais.



2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
4 valg.š. aliejaus
2 stiklinės rūgpienio ( stiklinė - 250 ml)
2 stiklinės miltų
1/2 arbat.š. druskos
1 arbat.š. sodos
1 arbat.š. sukaupu kepimo miltelių

Gaminimas: viename dubenyje sumaišom miltus, sodą, kepimo miltelius ir druską; kitame - kiaušinius paplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, supilam rūgpienį, aliejų ir išmaišom. Tada skystus komponentus pilam į sausus ir lengvai permaišom, bet tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Kai tik sausų miltų nebesimato, daugiau nebemaišome. Tešla nebūna vientisa. Ji tirštoka ir su gumulėliais, bet taip ir turi būti. Tokią tešlą paliekame 30 min ar ilgiau pastovėti.
Įkaitinam keptuvę, patepam aliejum ( aš tepiau silikoniniu šepetėliu) ir šaukštu dedam blynelius, jokiu būdu nemaišom tešlos. Apverčiam, kai pradeda rodytis skylutės.
Iš šios normos išeina nemažai gražuolių, storų, purių blynų.


Blynukai tikrai skanūs ir šilti, ir šalti. Prie jų tinka ir uogienės, ir jogurtas, galima valgyti ir vienus ar aplietus medumi.


20 komentarų:

  1. Kažkada bandžiau, ir man nesigavo ;( o dabar vėl gunduosi pamačius tavo gražuoliuusssss.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man labai patiko. Kažkaip viskas praėjo be jokių nesklandumų. Mėgstu tokius receptus, kur paprastų produktų dėka - superiniai patiekalai gaunas ;)) Bandyk, tikrai pavyks. Svarbiausia nepermaišyt

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Dovile, tiks ir kefyras, išbandyta ;)

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Irena, tikrai bandykite, dabar tik šitus kepu ir amerikietiškus ;)

      Panaikinti
  4. Čia gi toks pat receptas kaip amerikietiškiems blynams, ar jų skonis skiriasi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, amerikietiškų pas mane truputį kitoks ir truputį kitaip kepasi. Man, asmeniškai, skoniai skiriasi

      Panaikinti
  5. Aciu uz puiku recepta :* nerealus blynai! Musu seimos favoritai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, kad kepate. Mes ir dar ju neatsivalgem ;)

      Panaikinti
  6. Labai skanūs blynai! Tik gaila, kad nesugebu gražiai jų išsikepti, kai reikia kepti ant sausos keptuvės, arba prideginu, arba neiškepa iki galo, bet bet kokiu atveju tikrai skanūs!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai ačiū, Ina, už eilinį nuostabų receptą😺

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai gerai pavyko, labai sotus blynukai :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Pauliau, Urte Vika, Labai džiugu girdėt kad pavyko ir patiko. Skanaus

    AtsakytiPanaikinti
  10. Laba diena, aciu labai uz recepta, katik bandziau labai patiko, kepsiu dar ne karta :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ar galima rugpieni pakeist vandeniu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne. Kefyras arba rūgpienis reikalingi tam, kad reguodami su soda ir kepimo milteliais išpurentų tešlą

      Panaikinti