2015 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis
Marinuoti agurkai pagal Editą Mildažytę
Marinatui:
3 stikl. vandens (stiklinė - 250 ml)
1 stikl. cukraus
1 stikl. acto
1.5 valg.š. druskos
agurkai, krapai, česnakai, kvep. pipirai, petražolės
Gaminimas: agurkus švariai nuplauname, nupjaustome galiukus. Į švarius stiklainius dedame krapų, smulkintų česnakų, kvep.pipirų, petražolių, tada pridedame agurkų. Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą ir užpilame agurkus, pridengiame dangteliais ir palaikome 30 min. Nupilame, užverdame ir vėl užpilame. Jei stiklainiai 1 l ar mažesni, užsukame ir sudėję stiklainius, užklojame šiltai. Jei stiklainiai didesni nei 1 l, antrą kartą užpylę palaikome 30 min., nupilam, užverdam, užpilam, užsukam ir užklojam šiltai.
Šiuo marinatu galima marinuoti daugel daržovių, man ypač skanūs su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti labai tinka šaltibarščiams.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
o kiek stiklainiu su siuo kiekiu marinato uzsipila?
AtsakytiPanaikintio kiek stiklainiu su siuo kiekiu marinato uzsipila?
AtsakytiPanaikintiPriklauso, kaip talpiai susideda agurkai. Mazdaug 4-5 stiklainiai 700ml talpos
AtsakytiPanaikintiO marinatas is karto verdasi su actu? Nes paprastai actas pilasi pabaigoj prieš užverdant
AtsakytiPanaikintiUzverda vanduo su druska ir cukrumi, supilu acta, vel uzverdu ;)
PanaikintiLabai skanus,darau.
AtsakytiPanaikintiMan patys skaniausi agurkai pagal šį receptą. Pernai tik pabandžiau ir buvo ryškiai per mažai.
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs,pabandžiau pernai, šiemet vėl tik taip konservuosiu.
AtsakytiPanaikinti