2015 m. rugpjūčio 31 d., pirmadienis

Agurkai, marinuoti su ciberžole ir medumi

Šių metų atradimas. Paragavau pas puseserę, sužavejo, grįžus puoliau ir aš tokius gaminti ;)


Marinatui:
1 l vandens
2 valg.š. druskos (vos vos kaupeliu)
1.5 stikl. cukraus (375 ml)
1 stikl. acto 9%
1 arbat.š. su kaupu ciberžolės
2 valg.š. medaus

Į švarius stiklainius dedame po skiltelę pasmulkinto česnako, krapų žiedyną, kvapiųjų ir juodųjų pipirų. Agurkus nuplauname, nupjauname galiukus ir supjaustome į 4 dalis ar dar smulkiau, mažiukus galima tik pusiau. Agurkus dedame į stiklainius ir užpilame verdančiu marinatu.
 Marinatui vandenį pilam į puodą, dedame, cukrų, druską, medų, ciberžolę, užverdam, pilam actą, užverdam.
Užpiltus agurkus palaikom pusvalandį ar ilgiau, nupilam, užkaitinam, vėl užpilam, pridengiam dangteliais, statom i puodą kaitinti. Kaitinam - 0,75 l stiklainį 5 min . Išimam, užsukam ir dedam šiltai, kol atvėsta.

Išbandžiau ir cukinijai


Ir lenkų tinklaraščiuose užmačiau idėja -  marinuotos agurkų plokštelės, skirtos sumuštinukams


Kadangi atsirado skaitytojų, kurios rašo kam tiek žaidimo su marinato pilstymu, tai atsakau:tokį receptą gavau ir tokiu naudojaus, tokiu ir su jumis pasidalinau. Šiemet ir aš pabandžiau, užpilti ir kaitinti. Ar skonis tas pats, parašysiu kai paragausiu :)

15 komentarų:

  1. Bandysiu... tik ciberzoles neturiu... gal labai skonio nepakeis

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, neturės to ciberžolės prieskonio ir gelsvos spalvos ;)

      Panaikinti
    2. Turės ir skonio, ir atspalvio. Bet svarbiausia skonis. O jis puikus. Išbandyta ir pasitvirtino.

      Panaikinti
  2. Nuostabūs agurkai. Dabar tik pagal šį receptą ir gaminu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. man per saldūs tai aš dedu tik stiklinę cukraus

    AtsakytiPanaikinti
  4. As manau tiek beprasmio pilstymo marinato.Jei reikia kaitinti ,tai uzpylei viena kartaverdanciu marinatu ir kaitink,kam gi cia reikia tiek kartu .

    AtsakytiPanaikinti
  5. tikrai tiek kartu pilstyti nereikia,uztenka uzpilti verdanciu marinatu ir kaitinti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Isvis nereikia kaitinti.tik du kartus uzpilti ir uzdengus siltai kelias val.palaikyti

    AtsakytiPanaikinti
  7. Šiandien šį receptuką išbandysiu ir aš. Daug kas iš pažįstamų daro pagal šį receptą ir giria :).

    AtsakytiPanaikinti
  8. Super, darau pagal recepta su visais pilstymais ir kaitinimais, tik perpus maziau cukraus dedu, ir siek tiek maziau medaus, seimyna kerta pasicepsedama:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Del kaitinimo, tai manau, kad nuo to priklauso traskumas agurku

      Panaikinti
  9. Agurkus užpilu verdančiu vandeniu kibire. Uždengiu dangčiu ir palieku kol atvės. Aišku prieš tai nuplovusi. Tada sudedu į stiklainius ir užpilu verdančiu marinatu, užsuku ir viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Aš į puodą su vandeniu sudedu nuplautus agurkus ir juos pakaitinu. Tada į stiklainius ir užpilu marinatu užsuku ir apklostau šiltai. Jokių nupilstymų marinato nedarau

    AtsakytiPanaikinti
  11. Man atrodo, kad labai jau mazai vandens, o viso kito per daug ant tiek vandens. Bet pabandysiu

    AtsakytiPanaikinti