2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

Meduolis be medaus

Tai labai lengvas, toks kasdieniškas pyragas. Visai neriebus, labai skanu dar šiltas su pienu.

250 ml uogienės (labiausiai tinka slyvienė, obuolienė, gali būti ir rūgtelėjus)
250 ml cukraus (galite ir mažiau, žiūrint kokio saldumo uogienė)
1 valg.š. sodos
2 valg.š. grietinės
2 valg.š. aliejaus
1 kiaušinis
2 stiklinės miltų
Pasirinktinai:vanilinas, cinamonas, meduolių prieskoniai, kakava, aguonos, riešutai, dž. vaisiai

Gaminimas: į dubenį pilame uogienę, dedame grietinę ir sodą, gerai išplakame, turi išputoti. Tada pilame cukrų, išplaktą kiaušinį, aliejų, prieskonius ir gerai išmaišome. Sudedame išsijotus miltus, išsukame, pilame į riebalais išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą blėtelę ir dedame į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Ar iškepęs, patikriname pagaliuku, turi įsmeigus ir ištraukus likti švarus.
šis pyragas gaunasi labai panašus į meduolį. Kitą dieną dar skanesnis. Iškeptą apvalioje formoje, galima pertepti plakta grietinėle ir turėsite neblogą tortą.





24 komentarai:

  1. super, liuks ;) Lengvai ir skaniai ;) Namiškiai buvo patenkinti. Gavosi toks purus, trapus mmm... ;) Su pienuku ypatingai tiko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sutinku, is tokiu produktu tikrai nuostabus pyragas gaunas

      Panaikinti
  2. Tikrai puikus :) Vyras dar pasitikslino, ar tikrai ne iš parduotuvės :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tai šaunu. Svarbiausiai, net ir parūgusią uogiene galima sunaudoti, ir likučius visokius, o perpjovus ir sutepus grietinės ar varškės kremu, gali bpyragas patapti neblogu tortuku ;)

      Panaikinti
  3. Nelabai koks isejo, nors visus produktus pagal normas sudejau, tik cukraus maziau. Mazai iskilo ir kazkoks slapias gavosi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. TheKorate, net nezinau ka pasakyti. Visa amzinybe kepu, visad puikus buna. Dar niekad nebuvo kad kazkas nepavyktu. Gal sodos mazai idejote, kad nekilo, ar miltu buvo per mazai. Gal jusu stiklines ne 250 ml

      Panaikinti
  4. Sito recepto ieskojau ilgai,tai mano vaikystes prisiminimai tik dar idedavome truputi zemes ar kokiu kitokiu riesutu!Mano receptas kazkur pasimete per tiek metu,na o as begu maisyti tesla!Aciu uz recepta!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurate, tikrai smagu kad suradote. Skanaus jums pyrago ;)

      Panaikinti
  5. Nu nuo kada gi stikline 250ml? Tai tada ir rasyt reikia 500ml,o ne 2 stiklines,kuriu turis nenormalus

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nu nuo kada gi stikline 250ml? Tai tada ir rasyt reikia 500ml,o ne 2 stiklines,kuriu turis nenormalus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nelabai supratau, kas jums nepatiko?
      1. As niekur neparasiau, kad stikline 250 ml.
      2. Kaip bebutu, bet ta stikline kuria matuoju ir yra 250 ml turio, tad nelabai suprantu, kodel ji turetu buti nenormalaus turio.
      3. idomu, koks stiklines t8ris jums normalus

      Panaikinti
    2. Tai galima tiesiog nesivadovauti šiuo receptu ir nekepti meduolio. Nesuprantu, ko čia purkštaut? Juk niekas neverčia , reiktų tik ačiū pasakyti, kad dalinasi žmogus :)

      Panaikinti
  7. Normalios stiklines turis nuo seno yra 200 ml.:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, dar nuo mano mociutes likus stikline, tokia briaunota, rusiska, su ranteliu vir6uje yra 250 ml. iki rantelio 200 ml. Kai galesiu, specialiai jums padarysiu fotosesija, jei jau jums taip neaisku

      Panaikinti
  8. Isbndziau siandien ir as :) Super meduolis.
    Turiu knyga kur raso kiek ml iena gramu,jei neturit svarstykliu,tai rasoma,kad standartine stikline matavimui 250ml,o gramais 135gr,tai nesipykit :) norejau visa lentele prikabinus imesti,bet nera per kur :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laima, aciu uz palaikyma. Tikrai nesipykstam, bet labai nemegstu kai mane nesuprasi del ko puola ;))

      Panaikinti
  9. Aciu uz recepta gavosi super

    AtsakytiPanaikinti
  10. iskart dariau is dvieju normu labai skanus visi gyre suvalgem ir vel einu kept nu lb skanus

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū už receptą. Kaip tik ieškojau tokio, kur galima parūgusią obuolienę sunaudoti. Nes vos vos rūgtelėjusi, valgyti jau nebeskanu, o išmesti dar gaila... ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  12. pats skaniausias pyragas reikia kept is 2 normu nes lb greit nelieka aciu uz toki paprasta recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  13. pats skaniausias ir paprasciausias pyragas. aciu uz receptuka .
    .

    AtsakytiPanaikinti
  14. nu ka reiks pabandyti tie senoviniai vidada išeina

    AtsakytiPanaikinti
  15. Prasom ,merginos, smagu, kad kepate.

    AtsakytiPanaikinti