2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Aštri vištytė, įdaryta naminiais makaronais

višta
3 didelės skiltelės česnako
2 arbat.š. aštrios adžikos
3 arbat.š. garstyčių aliejaus
1 valg.š. majonezo
muskatas, kardamonas, lauro lapeliai, 5 pipirų mišinys, gruziniški"Svanuri marili"
druska

Gaminimas: česnaką sukapojam arba sutarkuojam smulkia tarkute ir sumaišom su kitais ingridientais. Gauta mase ištrinam viščiuką ir pdedam į šaldytuvą per naktį marinuotis, galima ir visą parą.
Naminiams makaronams reikės:
500 ml miltų
1 kiaušinio
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
truputį druskos
0,5 arbat.š. ciberžolės (nebūtinai)
~1/4  stikl. vandens
Gaminimas: miltus išsijojame i dubenį, padarome duobutę, pilame išplaktą ir su aliejum sumaišytą kiaušinį, vandens (ne visą iškart). Pradedame minkyt, jei reikia, vis įpilame vandens. Turi gautis kietoka, bet vientisa tešla. Tešlą suminkome i rutulį, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 30 min, kad subrinktų miltai.
Tešlą kočiojam ant miltuoto paviršiaus ~1-2mm storio, supjaustome figūriniu ar paprastu peiliuku norimo ilgio makaronus (aš darau ilgus) ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį. Paverdame ~5 min, perplauname po šaltu vandeniu, nuvarviname.
Į keptuvę dedame gabalėlį sviesto, kelias skilteles kapoto česnako, verčiame makaronus , užbarstome pipirų,  baziliko, jei reikia - druskos. Maišant truputį pakepame.
Prikemšame taip paruoštų makaronų į vištos vidų, užsmeigiame pagaliuku, kišame vištą į rankovę, likusius makaronus dedam šalia, užrišam ir šaunam į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio temperatūrą sumažinam iki 180"C. Kepiau apie 1 val.
Pilamės į taures vyną ir ragaujam ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą