2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Varškinės pynutės

Užmačiau jas pas Jolantą jau senai, bet vis abejojau. Neįsivaizdavau kokios turėtų gautis, o gavos tiesiog puikios! Nuostabios minkštutėlės bandelės, gerai kad iškart kepiau iš dvigubos normos, nes maniškiams taip patiko, kad turėjau pažadėt, kad dar ne kartą kepsiu. Labai skanu šiltos, ir su pienu, ir su kava. Tikrų tikriausiai susižavėjau.


700 g. miltų
4 arbat.š. kepimo miltelių
180 g. cukraus
2 arbat.š. vanilinio cukraus
300 g. varškės
2 kiaušiniai
200 ml pieno
100 ml aliejaus
žiupsnelis druskos

Gainimas: miltus sumaišome su kepimo milteliais ir išsijojame. 1 visą kiaušinį ir kito baltymą išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įplakame pertrintą varškę, pieną ir aliejų, o pabaigoje dedame miltus su kepimo milteliais. Suminkome tešlą, padaliname į 16 dalių (galima ir į daugiau, nes pakyla nemažai, tai man gavos tokios kaip reikiant bandelės ;)). Kiekvieną dalį daliname į 3 dalis, sukočiojame piršto storio volelius ir supiname į kasytę. Dedame i kepimo popieriumi išklotą blėtelę (palikite didesnius tarpus, nes man teko atplėšinėti iškepusias, nesitikėjau kad tiek kils), patepame kiaušinio tryniu, išplaktu su trupučiu pieno, pabarstome perliniu cukrum (mėgiamais riešutais, aguonom ar sezamu), šauname į iki 190"-200"C įkaitintą orkaitę, kepame kol gražiai paruduoja.

Tikrai labai skanios, lengvai pagaminamos bandelės. Dar ne kartą bus ant mūsų stalo.
Šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą