2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Žemaitiški blynai

Labai juos mėgstam. Darau su visokiais įdarais: mėsos, paukštienos, grybų, raugintų kopūstų, morkų ir svogūnų, varškės. Šį kartą su kalakutiena.


20 didesnių bulvių
1 kiaušinis
3/4 st. miltų
1/2 st. krakmolo
druskos
Įdarui:
kalakutiena (pas mane buvo kalakutų kaklai)
svogūnas
druska
pipirai
džiovinti salierai
 Miltų apvoliojimui

Gaminimas: bulves su lupena išverdam iš vakaro. Mėsytę taip pat išverdam iš vakaro su prieskoniais (aš 3 didelius kalakutų kaklus viriau greitpuody, su morka, svogūnu, druska, lauro lapais ir kvepiančiais pipirais; atvėsusius nukaulinau ir gavos visas dubuo mėsytės ir labai geras sultinys sriubai).
Mėsą sumalam, pakepinam su smulkiai pjaustytu svogūnu, druska, salierais ir pipirais. Bulves nulupam, sumalam, mušam kiaušinį, beriam druską, miltus, krakmolą ir gerai išminkom. Drėgnom rankom gnybam po gabalėlį tešlos (didelio kiaušinio dydžio), sukočiojam rutuliuką, plojam jį į blynelį, dedam šaukštą įdaro, užspaudžiam, suplojam ir apvoliojam miltais. Vis nusiplaunam rankas, nes prie drėgnų rankų ne taip limpa tešla. Taip pasidarom visus blynus.
Keptuvėje įkaitinam aliejų ir gerai apkepam blynus iš abiejų pusių. Aš tiekiu su grietine, galima ir su spirgučių ar grybų padažu. Man gavos 32 delno dydžio.
Mėsą sunaudojau ne visą, tai likusią užšaldžiau, arba galim panaudot lietiniams, virtų bulvių cepelinams.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą