2012 m. vasario 12 d., sekmadienis

Amerikietiški blyneliai

Na štai, pagaliau ir radau. Jau tiek laiko ieškau blynų, kurie primintų mokyklinius sklindžius ir radau. RADAU! Tik šitie dar geresni, dar storesni ir neriebūs. Tiesiog isimylėjau nuo pirmo kąsnio! Tikiuos patiks ir jums. Nors yra pas daug ką, receptą skolinausi čia


1 stikl. ir 1/4 stikl. miltų
1 kiaušinis
1 stikl. ir 1/4 stikl. kefyro
1/4 stikl.cukraus
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
1/4 stikl. aliejaus
žiupsnelis druskos

Gaminimas: viename dubenėlyje sumaišom skystus produktus, kitame - sausus. Tada sumaišome viską kartu. Galima ir mikseriu, aš plakiau šluotele. Paliekame pastovėti kokias 10-15 minučių, kad subrinktų miltai. Kepame sausoje keptuvėje, ant silpnos ugnies.
Dėjau blynelius valgomuoju šaukštu, mano keptuvė nedidelė, tai tilpo tik po tris.

Kepdami blyneliai truputį pasiplečia, tad gali reikt atskirti mentele. Įdėtus uždengiau dugnu, verciami blyneliai, kai atrodo taip

Turi atsirasti daug skylučių.Patogiausia versti plačia mentele. Kepimas trunka ilgokai, tad kitą kartą kepsiu keliose keptuvėse ir iš kelių porcijų, nes 4 suaugusiem žmonėm buvo mažoka. Gavosi man 16 pasakiškų blynelių. Tinka jie su viskuo, su kuo mėgstate valgyti blynus.


Jau laukiu vasaros, nes įsivaizduoju klasišką desertą: šitie blyneliai, trintos braškės ir ledai. Niam!!!!

2 komentarai: