2012 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Tortas "NAPOLEONAS"

Šio torto receptas pas mane jau kokia 15 metų. Žinoma per tiek laiko jis truputį patobulėjo. Vis laukiau progos, kada galėsiu iškept ir pasidalint. Sulaukiau!
Kepiau šį tortuką sesers gimtadienio ir dukterėčios Sutvirtinimo Sakramento proga. Buvo nerealus. Gaila, kad jau tik buvo...

Tešlai:
250 g sviesto
200 g grietines
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
9 valg.š. su kaupu kvietinių miltų (~400 - 450 - 500g)(priklausys nuo miltų, kiaušinio dydžio)
Kremui:
500 ml pieno
250 g cukraus
1 pakutis vanilinio cukraus
1 valg.š. miltų
1 valg.š. bulvių krakmolo
2 kiaušiniai
200 g kambario temperatūros sviesto

Gaminimas: didelės lentos vidurį, ar ant kito nemažo paviršiaus suberiame tešlai skirtus miltus, imame burokinę tarką ir vis pamiltuojant, sutarkuojame iš šaldytuvo išimtą sviestą. Tada viską kapojam dideliu peiliu iki smulkių kruopelių. Miltų-sviesto masėje padarome duobutę, beriame druską, dedame pusę kiaušinio ir pusę grietinės, ir vėl viską kapojame peiliu, kol, maždaug, susimaišo. Tada sudedam likusį kiaušinį ir grietinę ir vėl kapojam. Gerai sukapotus trupinius rankomis suspaudžiam į rytulį, jį padalinam į 6 - 8 lygias dalis, padarom delno dydžio blynelius, suvyniojam kiekvieną į maistinę plėvelę ir padedam į šaldytuvą mažiausiai 2 valandom.
Po 2 valandų imam po vieną blynelį ir kočiojam tiesiai ant kepimo popieriaus, kiek galima ploniau (2 - 1 mm). Gali reikt pabarstyt miltais. Iškočiotą blyną apipjaunam pagal norimą dydį. Aš dažniausiai naudoju 28 - 30 cm torto formą (jei kepate iš vienos porcijos, kočiokite mažesnį). Nuopjovas paliekam ir viską perkeliam  į blėtelę. Kepam iki 200"C įkaitintoje orkaitėje kol lengvai parunda,




Iškepę papločiai truputį susitraukia, deformuojasi.Kuo jie daugiau išsipučia, tuo geriau, susidaro daugiau sluoksnių.
Per tas 2 valandas kol tešla būna šaldytuve, galime išsivirti kremą: pieną užkaičiame; cukrų, miltus ir krakmolą sumaišome, tada įmaišome paplaktus kiaušinius ir vanilinį cukrų. Gautą tyrelę plona srovele pilame į verdantį pieną ir gerai maišome. Maišant paverdame ~5 min ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
Kambario temperatūros minkštą sviestą išplakam mikseriu iki purumo, tada plakant vis dedam po šaukštą išvirtos atvėsusios masės. Kartais įtarkuoju truputį citrinos žievelės.
Ant padėklo, tortinės ar lygios lėkštės dedame paplotį lygiąja puse į apačią, tepame kremu ir dedame kitą paplotį pūslėta puse į apačią, truputį paspaudžiam. Taip surenkam visą tortą. Visi kiti papločiai dedasi pūslėta puse į apacią. Vieną sluoksnį man patinka pertept juodųjų serbentų ar spanguolių uogiene. Surinkto torto viršų ir šonus taip pat aptepame kremu. Tada sutrupiname keptas nuopjovas ir tais trupiniais apibarstom ir torto viršų, ir šoniukus. Dedame į šaldytuvą nors per naktį,  kuo ilgiau šaldytuve stovi, tuo skanesnis.

Puošiame miltiniu cukrumi, kakavos milteliais, ar kaip sugalvojam, prieš tiekdami, nes stovint ornamentai sudrėksta.
Maniškis šį kartą buvo toks paprastutis  ;) , bet neprastutis  ;)))))))


252 komentarai:

  1. pirma syki savo gyvenime kepiau torta ir pasirinkau sita.padariau savo sunaus gimtadieniui ,tiek as ir visi sveciai apsilaize pirstus .buvo tikrai skanus .aciu uz recepta ir kad taip gerai isaiskinat kartu su nuotraukomis :)****

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai ačiū už pagyrimus, Ramune. Net paglostė širdelę. Labai džiaugiuos kad patiko ir pavyko. Kepkite ir toliau ;))

      Panaikinti
    2. Niekada nesu rasiusi komentaru. Bet nusprendus pirma karta gaminti si torta nnusteba savo rezultatu. Super. Laukiu kada galesim skanauti. Aciu uz puiku recepta.

      Panaikinti
    3. labai dziaugiuos, kad viskas pavyko, skanaus jums

      Panaikinti
  2. Kepiau ir aš šį tortą, tikrai labai skanus ir visiems ragavusiems patiko :) nors ir nelabai man su juo sekesi :D pagal mane, tai man ir teslos pritruko ir kremo, gal kita karta, o jis tikrai bus, bandysiu is dvigubos normos, kad gautusi bentjau panasiai kaip pas jus :) ačiū už tikrai puikų receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daiva, džiugiuos kad patiko. Pas mane šitas iš pusantros normos. Iš dviejų gaunas LABAI didelis ;)

      Panaikinti
    2. Noriu paprašyti Jūsų patarimo: norėčiau iškepti trijų aukštų tortą, kaip manote ar tam tiktų būtent šis Napoleonas? Įdomu ar jis labai nesusmegtų... :) Kolkas Šis Napoleonas Favoritas iš visų gamintų tortų, tad kolkas kitokio gaminti nesinori, o reikia didelei progai triaukščio tortuko ... :D

      Panaikinti
    3. Daiva, manau tikrai galite kepti, tik antra ir trecia sluoksnius nedarykite aukstus. Siaip susmegti tikrai nesusmegs, kol nepjausite. Tad, manau, pjaustant, reiktu tiesiog atskirti po auksta ir pjauti atskirai, nes būtent pjaunant ir susispaudzia tie sluoksnelai. Manau tikrai turetu viskas gerai gautis. Sėkmes ;))

      Panaikinti
  3. Oho kaip greitai sulaukiau atsakymo :) Ačiū už patarimą, bandysiu tuomet :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. sveiki,kepiau ir as si torta,su minkle sekesi ne kaip,,nesiseke man kapoti is pradziu viskas atrodo normaliai,bet paskui tesla pradejo sulipineti I gumulus ,nesikapojo man ji I smulkias kruopeles,kai idejau kiausini su grietine,tai is vis paliko skysta,nejos kapoti.dejau ddaug miltu,jau zadejau ir pro langa tesla mest :).bet siaip ne taip pasidare man toji minkle.jau galvojau sakes neiskeps man paploteliai,be reikalo tiek vargau.bet..paplociai iskilo kuo puikiausiai,tortas gavosi Superinis!!:)kita karta ir vel kepsiu,tik galvoju gal sviesta reiketu saldiklyje truputi palaikyti ,kad butu kietokas ir lengviau kapotusi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na as tikrai saldiklyje nelaikau, bet isimu is saldytuvo ir iskart tarkuoju. jau nemazai metu kepu, lyg ir visad normaliai gaunas. Gal labai silta patalpoje buvo?
      Na, bet svarbiausia, kad gavos ;)

      Panaikinti
  5. sweiki o ka galima vietoi krakmolo deti? aciu uz atcakyma

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na pabandykite dar šaukštą miltų, bet nežinau ar gausis rekiama konsistencija. Galite dėti ir kukurūzų krakmolą, nebūtinai bulvių.

      Panaikinti
  6. ir as bandau dabar kept. tikiuos pavyks

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai pavyks. Jis negali nepavykt. Nera toks sudetingas, kaip atrodo ;))

      Panaikinti
  7. Aciu uz skanu tortuka. Kiek bandziau daryti Napoleona, pagal kitus receptus, niekada neiseidavo. Cia vienas is geriausiu. Apsilaizem pirstukus:))) Sita recepta perrasysiu i savo kepiniu knygute:) ir butinai darysiu kita karta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Viola, labai džiaugiuos kad pavyko ir patiko. Gal jis ir nėra tas tikrasis, bet man taip pat patinka. Kitokio recepto net nenoriu išbandyt ;) Skanių Jums akimirkų ;)

      Panaikinti
  8. Pirmą kartą kepiau torta ir gavosi, labai patiko visiems. Akimirksniu suvalgeme. Aciu Jums uz si puiku recepta.Kepsiu tikrai ne karta. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai šaunu. Keliate nuotaiką prieš šventes. Kepkite, kepkite, kepkite... Niekada nereikia bijoti bandyt, nes nieko nėra neįmanomo ;))

      Panaikinti
  9. O tortukas gaunasi trapus,ar jis labiau prie minkštesnių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Rasita, kaip ir dauguma "Napoleonų", kuo ilgiau stovi šaldytuve, tuo labiau minkštėja, bet sluoksneliai išlieka. Jis ne tešlinis, bet ir ne lūžtantis. Net nežinau kaip paaiškinti. Jis ir trapus ir minkštas, bet netoks minkštas kaip medaus tortas ar biskvitiniai ;) Nežinau ar atsakiau jums

      Panaikinti
  10. :-) sveiki,kepiau si torta pries kelias dienas, sunaus gimtadienio proga -tai jo megstamiausias tortas.Viskas pavyko puikiai, tik krema dariau kitaip.Kremui pieno as naudojau 1l . Piena uzviriau su cukrumi,sviesta istirpinau ir i ji suberiau apie 200ml miltu,berti po truputy ir greitai maisyti, gaunasi tirsta kose,tada i ja pamazu pilti piena ir gerai maisyti,as tai dariau pasitelkusi el.plaktuva dar kitaip vadinama mikseri.Atsargiai ,kad jusu neaptaskytu karsta mase. Kai viskas ygauna vientisa mase,ymusiau pora kiausinio tryniu,velgerai isplakti ,tada dar slakely brendzio -del aromato ir viskas.o tolimesni darbai pagal jusu recepta.Gavosi nuostabus tortas ,kury valgeme praejus keturioms valandoms ,buvo nuostabaus skonio.Aciu uz toky issamu receptuka.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jola prašom. Kaip gerai kad galejote pritaikyti savo kremą.

      Panaikinti
  11. o as siuo metu ji kepu ,sunaus gimtadieniui , tikiuosi pavyks:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Violeta, tikiuosi bus viskas gerai. Parasykite ar pavyko ir ar patiko. Lauksiu.

      Panaikinti
  12. labai skanus tortukas! tik minkant labai kibo tesla....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Minkyti tai nereiktu. Tik kapojam peiliu, o veliau suspaudziam i rutuli. Kuo daugiau yra kontakto su rankomis, tuo labiau nuo silumos tirpsta sviestas. O ir patalpoje, kur kapojama tesla, turetu but vesiau. Na bet svarbiausia kad gavos ir kad patiko ;)

      Panaikinti
  13. ka daryti jei kremas gaunasi skystokas??

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O skystas gavos virtas pudingas ar jau sumaišius su sviestu? Jei jau su sviestu, tai gal per šiltas buvo pudingas? Palaikykite šaldytuve, tada vel paplakite. Jei tik pats pudingas, tai gal nepakankamai pakaitinote ar proporcijas netokias sudejote? Bandykite dar pakaitinti arba teks virti kitą. Man nei kartelio nėre iškilus tokia problema.

      Panaikinti
  14. O sakykit, jei tiesiog kremui sumaišius kondencuoto pieno su sviestu, įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės... nesigautų toks pat kremas, ar šis jūsų kremas kitokio skonio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na toks pat tikrai nesigautu, bet pameginkit. Jusu "Napoleonas" bus kitoks;))

      Panaikinti
  15. O kiek gramų vanilinio cukraus ? Nes nevisuose pakeliuose būna vienodas kiekis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As dedu ta pati maziausia pakuti arba du saukstelius su kaupu

      Panaikinti
  16. O čia receptas vienos normos, ta prasme, kad jei tiek įdėsi ir gausi tuos 8 papločius ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ar kremas pakankamai tirštas tepti peiliu.?

      Panaikinti
    2. taip, iseina nedidelis torciukas. Mano, kuri matote nuotraukose, keptas is pusantros normos. Taip, kremas ter6tokas, normaliai tepas peiliu.

      Panaikinti
  17. As visada darydavau ji su sluoksniuota tesla, bet ryt dukrytrs gimtadienis ir kaip tycia teslos neradau pirkti, tad darau pagal jusu recepta, tesla jau saldytuve, biski bijau kad neiseis papliciai, bet butinai parasysiu ar pavyko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebijokit, Aleksandra, tikrai turetu pavykt. Na lauksiu pasidalinimo, kaip jums pasiseke

      Panaikinti
    2. Na ka galiu pasakyt GAVOSI! :) Aciu labai uz nuostabu receptuka, taip pat dariau is 1.5 normos ir gavosi 8 lakstai, o ragausim vakare nors jau zinau kad skonis bus pasakiskas!

      Panaikinti
    3. Labai šaunu ;) Dabar nereiks pirkti, visada galesite savo tesla daryti

      Panaikinti
  18. Jūsų tinklalapio esu fanatė .Išbandziau ir šį torto receptą .Niekada nesigavo tirstas kremas.Dabar viskas okei .Dėkoju.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Norėjau pasidomėti, su kokia uogiene skaniau pertepti tą vieną sluoksnį: juodųjų serbentų, ar spanguolių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man asmeniškai su juodųjų serbentų, nes labai juos mėgstu ;)

      Panaikinti
    2. Ačiū Jums labai už šį receptą. Šiandien jau kepsiu trečią kartą, labai jau skanus tortas :) ir vis dėlto skaniausia su juodųjų serbentų uogiene, išbandyta! :)

      Panaikinti
    3. Tikrai taip. Pritariu. Su juodaisiais skaniausia. Labai smagu, kad kepate ir viskas pavyksta. Skanaus ;)

      Panaikinti
  20. Be galo skanus torčiukas gavosi. Super!!! labai ačiū už receptuką, visiems labai patiko :) dabar tik ir kepsiu šį gražuolį įvairioms progoms :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už gražius žodžius. Kepkite į sveikatą

      Panaikinti
  21. Labas Ina,Na tikrai Tortas man patinka,nes kaip mama kepa,viskas skanu :),Tik labai riekia ideti daug darbo,bet nesvarbu :) Ačiū Ina :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba. Na labai džiaugiuos, kad patinka. Kai įprasite, nebeatrodys kad darbo daug ;). Skanaus Jums ;))

      Panaikinti
  22. Labuka. Sakykit ar tesla i pati gala turi buti lipni ar trupiniai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Na neturi but visiski trupiniai, bet ir ne kose. Kapojant i pabaiga tiesiog pradeda lipt i kruva, tai tada imu rankomis ir sus paudziu. Po truputi zeriu tuos trupinius i viduri ir spaudziu, kol nesigauna kaip rutulys ar desra. Bet tik neminkykit ilgai, nes nepasidarys sluoksneliai.

      Panaikinti
    2. Na as dariau is pusantros normos tai man ta tesla kai idejau kiausa ir grietine is trupiniu gavosi tysalas labai skystas,tai teko dadet labai miltu :) ir gavosi vel ne trupiniai o tokia kaip tesla pjaustyta :) bet gavosi tortukas :)

      Panaikinti
    3. O miltu ir idejote is pusantros? Gal pamirsote? Na man taip nera atsitike, o gal sviestas minkštas buvo ar labai šilta? Viskas turi įtakos. Bet svarbiausia, kad tortukas pavyko ;)

      Panaikinti
  23. super tortukas,esu pries tai kitus bandziusi receptus,bet vis kazko truko,sitas idealus. ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai. Džiaugiuos kad patiko ir įvertinot ;)

      Panaikinti
  24. Sveiki, jeigu i sito torciuko biskvita ideciau cukraus, nesukristu?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na siaip i sia tesla cukrus nesideda. Jau geriau pabarstykite ant iskocioto blyno, bet tik kam tas cukrus, juk kremas saldus

      Panaikinti
  25. AS GALVOJU DUKRAI SU GIMTADIENIU KEPTI IS VAKARO NES KITA DIENA DIRBU IR TIK VAKARE GRYSIU TAI KAZI KAIP BUS JEI PASTOVES KOKIU 12 VAL

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tik laikykite butinai saldytuve. Bus gerai tikrai, kuo ilgiau stovi tuo skanesnis

      Panaikinti
  26. Sveiki, bandysiu ir aš kepti šį tortuką, bet sakykit ar reikia viska daryti viena diena, ar galima papločius išsikepti pvz. prieš diena, kaip medaus tortui?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba, Odeta. Taip glima. Kai neturiu laiko, tai vieną vakarą susikapoju tešlą, palieku apdengtą plėvele iki kito vakaro šaldytuve. Kitą vakarą kepu, dar kitą sutepu ;)

      Panaikinti
  27. Labai ačiū, savaitgaliui kepsiu ir būtinai parašysiu kaip sekėsi.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Dar vienas klausimukas, kaip supratau čia receptukas vienos normos, tai jei darot iš pusantros kaip kiaušinius dedat ir pusantro ir kiek supratau kiaušinis visas ne tik geltontrynis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, kai darau iš pusantros normos, tai dedu ir pusantro kiaušinio. Kiaušinį mušu į mažą induką, šakute paplaku truputį ir pusę nupilu ;)

      Panaikinti
  29. Dėkoju už receptuką, tortas visiem patiko, man pačiai gal kiek riebokas, bet tikrai skanus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Odeta, jis riebokas, bet juk čia "Napoleonas", jis toks ir turi būti. Man jo tik mažas gabalėlis ir su stipria kava, norspažįstu tokių, kurie po tris gabalus sulapnoja ir nieko ;)

      Panaikinti
  30. Nuostabus tortas, viskas pavyko is pirmo karto, didziulis aciu uz recepta!!! Laaaabai skanu!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laura, smagu tai girdėt. Vadinasi šauni šeimininkė esat ;)

      Panaikinti
  31. Norejau paklausti ar i krema dedasi visas kiausinis su baltymu,ir dar ar butina deti sviesto i krema?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jurga, taip, į kremą dedasi visas kiaušinis. Ir sviestas į kremą dedasi, nes be sviesto bus tik toks pudingas. Galite truputį pamažinti kiekį sviesto. Ir dar, aš niekad nededu naminio sviesto, nes jis per riebus. Labai rekomenduoju nors vieną sluoksnį pertepti rūgštesne uogiene

      Panaikinti
  32. laba,kaip suprantu jus sakute nesubadote lakstu?

    AtsakytiPanaikinti
  33. Ar galite pasakyti kiek miltu deti, nes tie 9 saukstai nelabai konkretu. Ar su kaupu? O be to ir ju dydziu visokiu yra. Aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na tiksliai aš jums negaliu pasakyti. Tokį receptą gavau, taip kepu. O šiaip tai parašyta - 9 valgomi šaukštai su kaupu, nežinau kaip dar aiškiau. Na sriubiniai šaukštai.

      Panaikinti
  34. sveiki o kokius miltus naudojate ? malsenos 550D ? DEKUI.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visus kvietinius išskyrus "Ekstra" ir pačius prasčiausius, jei neklystu, žymimus skaičiais 812

      Panaikinti
  35. Ačiū už puikų receptą, pavyko puikiai tik miltų šiek tiek daugiau dėjau, o šiaip tortas gavosi nuostabus, šeimyna jau nori pakartojimo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šaunu, labai džiaugiuos, Tai šventėms būtinai pakartokit

      Panaikinti
  36. Sveika Ina.Noriu paklausti,ar vietoj sviesto galima naudoti margarina kepiniams?Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  37. Laima, iš patirties patariu nors per pusę maišyti su sviestu. Nors galite pabandyti ir vien tik su margarinu. Tik su sviestu skaniau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Labukas Ina,kaledoms kepiau torta su margarinu.Nepaklausiau jusu patarimo,tai gavosi ne koks.Bet dabar naujiems metams padariau viska pagal jusu receptuka.Jauciu,kad bus superinis.Rytoj valgysim.Koks skonis parasysiu veliau.Linksmu jums svenciu.P.S. kucioms kepiau pagal jusu receptuka skumbryte,super visiems lb patiko.Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na tai labai smagu tada. Nepaklausete, pabandete, dabar zinote ;) na tikiuos dabar patiks. Jums taip pat graziu svenciu ir skaniu patiekalu

      Panaikinti
  39. Labas rytas. Šiandien mėginsiu kepti Jūsų tortą. Tik norėjau pasitikslinti, į kremą miltų ir krakmolo šaukštai nubraukti ar su kaupeliu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aurosoma, jei dar nepavelavau, tai dedu su nedideliu kaupeliu

      Panaikinti
    2. Jau buvau pagaminusi, bet dėjau su vos vos kaupeliu. Bijojau padauginti. Kepti sekėsi neblogai. Viršaus apibarstymui man vien likučių neužteko, išsikepiau pirktinės sluoksniuotos tešlos lapelį. Aš du sluoksnius uogiene sutepiau. Kas ragavo, sakė labai skanus. Ačiū!!!

      Panaikinti
    3. Aurosoma, labai dziaugiuos. O man dar ir lieka trupineliu ;)

      Panaikinti
  40. Labas vakaras, Ina.
    Noriu Jūsų patarimo. Jei papločius iškepsiu vieną dieną, o sutepsiu tik kitą, tai kaip geriau juos laikyti: maišelyje plastikiniame ar tiesios apdengti medžiaginiu rankšluosčiu?
    Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš tik nuo dulkių pridengiu rankšluosčiu. Jie ne biskvitiniai, neapdžius ;)

      Panaikinti
  41. Sveiki, Ina.
    Tai aš rašiau komentarą 2015 m. vasario 5 d. dėl paplotėlių....
    Šiandien dariau tešlą, tai gavosi tikras nesusipratimas man su ja :(. Nes miltų laaaabai mažai (dariau tešlą iš 1,5 normos produktų...tai miltų būtų apie 13, 5 šaukštų). Kai sukapojau sviestą ir įdėjau grietinę, kiaušinius, tai gavosi tiesiog pliurė. Apie kapojimą peiliu tik pasvajoti galėjau :(....dėjau papildomai miltų ir nemažai, dar tiek pat, tai tikrai. Kepsiu tik rytoj paplotėlius, tai bus matyt kas gausis.
    Pvz. radau vieną receptą torto "Napoleonas", tai matau, kad recepte: 1 puodelis pieno, 400 gr margarino,1 kiaušinis ir 5 STIKLINĖS miltų. Pagal Jūsų receptą 300 gr. grietinės, 375 gr sviesto, 1,5 kiaušinio ir tik 13,5 ŠAUKŠTO miltų.
    Ina, o Jūs senai darėte tortą, gal galite nufotografuoti kaip tešla atrodo, kai įdedate grietinę ir kiaušinius...Patiko Jūsų receptas, bet ar tikrai su miltų kiekiu viskas gerai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Danguole, tikrai su miltų kiekiu viskas gerai. Jau daug metu kepu šį tortą, niekada nebuna jokių problemų. Ar tikrai dėjote valgomus šaukštus (sriubinius) su kaupu (ne kaupeliu, o dideliu kaupu) miltų? Gal jusų šaukštai kokie mažesni, nežinau net ką pasakyt.

      Panaikinti
    2. Danguole, specialiai dėl jūsų nuejau pasverti. Tokie 9 valgomi šaukštai kaip aš dedu su kaupu yra ~350g

      Panaikinti
    3. Ačiū, Ina, už atsakymą. Bandysiu pamatuoti kiek gramais mano šaukštas, matyt tikrai skiriasi šaukštai. Tikriausiai daug kam pagelbės, jei papildomai recepte parašytumėt miltų kiekį gramais ... :)
      Paragavau jau iškeptus paplotėlius, tai skani ir minkšta tešla.
      Dabar galvoju, o kiek dėti miltų kremui, nes Jūs rašote, kad 1 šaukštą (tai būtų apie 40 g). Ina, gal galite patikslinti 1 šaukšto miltų svorį, kiek maždaug gramais tai būtų...
      Ačiū labai.

      Panaikinti
    4. Pati pamatavau savo didelio šaukšto miltų svorį (dėjau su labai dideliu kalnų, tikriausiai kaip 2 šaukštai būtų...), tai gavosi tik 28 g.

      Panaikinti
    5. Na mano saukstas su kaupu apie 35 gramai, bet kremui dedu su nedideliu kaupeliu, o jei idesite ir su didesniu, nieko baisaus, bus tirstesnis kremas. Be to, ir nuo miltu daug kas priklauso. Na as si recepta gavau toki "saukstais", tai tokiu ir naudojuos, ir visad gerai budavo. Ir dar atminkite: sviestas turi but is saldytuvo ir tesla kuo maziau liesti rankomis, kad nepradetu sviestas tirpti. As tik pabaigoje rankomis suspaudziu i rutuli

      Panaikinti
    6. Norėjau pasiteirauti, ar verdant kremą ir į verdantį pieną pilant miltų, cukraus, krakmolo mišinį, miltai nesulimpa į gumulėlius?

      Panaikinti
    7. Tikrai ne. ta misini reikia pilti plona srovele, intensyviai maisant verdanti piena, niekada dar nebuvo susoke.

      Panaikinti
    8. Nezinau, ar nepersjkaitete visko, ar neparasete klausdama, bet miltai, krakmolas ir cukrus, susimaiso su paplaktais kiausiniais ir vanilinu ir tada plona srovele pilama i verdanti piena gerai maisant

      Panaikinti
  42. Parašau savo atsiliepimą. Tortą kepiau dukrytės gimtadieniui, visiems labai patiko. Tik šiek tiek mažiau dėjau cukraus, sviesto į kremą, pertepimą dariau su bruknių uogiene. Ačiū, Ina, už visus atsakymus į mano klausimus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va, smagu kad pabaigoje viskas pavyko ir patiko.

      Panaikinti
  43. o as kepiau siaip, tiesiog pabandziau recepta-gavosi tobulai, oypac kremas, nes man su juo nepavykdavo, tai sviestas atsiskiria, tai per skystas, tai gal meiles per mazai.. Visada i krema spausdavau citrinos sultis, bet dabar labai skanu ir be ju. Aciu tau uz issamu recepta

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Raimonda, dekui uz grazius zodzius, labai dziaugiuos kad viskas pavyko

      Panaikinti
  44. Sveiki. Šiandien dariau pagal jūsų receptą ir patingėjau ir stalviršio pagailėjau tai kombaine pjaustymo peiliu sumaliau sviestabsu trupinukais supjausciau, išvada - gyvenimaa negriuvo o trupinukai pasidarė :D ikulus kiausini ir sudėjus grietinę gavos lyg košė, tiršta, bet aš nepergyvenanti tai atskyriau gabaliukais i dalis ir į šaldytuvą. (per ta laiką išsikepiau medutį :D ) ir kepiau, tiesa mazus papločius ir visi pūslėti gražūs, o jų gavosi 17, visas dalis dar pusiau dalinau ir kepiau maždaug 15cm skersmens (antram torto aukštui). Bet man pritraukė kremą. Gal per didelis karštis buvo? Reikia ant silpnos ugnies tas 5min kaitinti? Bet skonis nenukentėjo. Tik spalva parusvėjo nes neaumasciau perpilt iškart į kitą puodą. Bet perkoriaus ir gerai viskas. Ir aišku trūko kremo. Tik 9 lakštai susitepė tai ryt dar dadėsiu porą lapų ir iš likusių lakštų sutepsių antrą :D kiek ieškojau receptų. Net draugė davė ala patikrintą niekas taip neikrito i galvą kaip šitas. Paragausiu pasakysiu ar tiko juodieji serbentai mano gomuriui. Valfiau tik su spanguolėmus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na kaip graziai cia viska aprašėte. Taip, kremą verdu ant lėtos ugnies ir maišydama. Labai smagu, kad iš visų situacijų radote išeitį. Lauksiu atsiliepimų

      Panaikinti
    2. Va nebeparašiau gi. Laaaaabai skanus. Neliko nieko. Dabar vėl gaminu velykoms net du. Vieno mazai mums :D
      Nuostabus napoleonas.

      Panaikinti
    3. Na va, pradziuginot pries sventes, nes kai kam nors nesigauna, tai pradedu nervuotis, kad gal ka ne taip parasiau ;) Skaniu svenciu

      Panaikinti
  45. As irgi kepsiu si torta 2 karta :) tiek pirmu kartu tiek antru ,dejau irgi daugiau piltu nei parasyta,nes gaunasi pliurza is teslos. sykart gaminu su 4 kart padidinta doze :) nes pirmasyk ir kremo man labai mazai buvo,norejosi daugiau. tai pat torta aptepsiu atskirai su sviestu ir cukraus pudra,nes darysiu torta su cukraus mase,reik kad tortas butu nepriekaistingai lygus. ir padarysiu 10 paploteliu,aukstesnis gausis :) Beje ryt vyro gimtadienis,ir tortas bus futbolo aikste ;)

    AtsakytiPanaikinti
  46. Beje ar normalu kad tas kremas bega,labai skystas gaunasi.. per krastus isbega..?

    AtsakytiPanaikinti
  47. Na itariu, merginos, kad jusu saukstai mazesni, nes tiek metu kepant, nei tesla pliurza, nei kremas skystas nebuvo. Kai kitu kart darysiu, padarysiu foto reportaza, kokia tesla buna ir koks kremas ;) Greta, skanios futbolo aikstes ;)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  49. Sveiki,Ina,sakykite ar kremui miltų ir krakmolo šaukštai nubraukti ,ar su kaupu?Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  50. Dedu su kaupeliu, bet mano saukstai dideli sriubiniai, dar nuo senu laiku, tad jei ir su didesniu kaupu idesit, nepablogins situacijos, bus kremas tirstesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  51. Turiu ir aš tokį tarybinį:)Ir kaupas kaupui nelygu,bet bandysiu.Visokį kremą bandžiau-tai per skystas,tai miltai jaučiasi,tai kažkas per tirštas.Esu su kondensuotu ragavusi-geriausias rezultatas buvo.Bet bandysiu su Jūsiškiu,nes bandelės Jūsų tobulos eina į trasą kas savaitę:)Gerai,kad anūkai nestorėja:))Ačiukas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. As , Virginija, turbut senamadiska ;) man su kondensuotu jau ne "Napoleonas", ne tas skonis ir viskas. O sis kremas dar nera nepavykes man nekart, jau daugel metu darau. Svarbiausia maisyti kad neprisviltu, ir austant, kad neuzsidetu plutele. O po to kad sviestas ir virtas kremas butu vienodos temperaturos ;)
      Labai dziaugiuos kad patinka bandeles ;) as dar ir neradau geresnio recepto ;)

      Panaikinti
  52. Šiandien bandau kepti, labai gražiai čia aprašyta ��

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai tikiuos kad pavyks. Jei ka, klauskite.

      Panaikinti
    2. Viskas pavyko puikiai, aš dariau du sluoksnius uogienės ( pirkau spanguoles šaldytas, sutryniau ir išviriau ) labai puikus derinys gavosi, jei be uogienės man gal būtų saldoka. Tikrai labai ačiū už išsamius receptus

      Panaikinti
    3. Asta, labai dziaugiuos kad pavyko. Sekmes ir toliau ;)

      Panaikinti
  53. Help!!!!!Kremuką išviriau gramas į gramą pagal receptą,bet jis dabar aušta ir toks kaip guminukas darosi...Dar sviesto nedėjau,bet jis man atrodo per kietas(:Ar pilti pieno ir iš naujo kaitinti,ar sviestas jį suskystins?Sena boba,ale su tortais man ne kas:))...Mieliau su mėsa draugauju:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Virginija, bet ar pamaisot vis (as maisau plakimo sluotele)? Na jis truputi apstengsta, gaunas kaip pudingas. Poto i gerai isplakta kambario temperaturos sviesta dedat jo po sauksta ir plakat, kol pilnai issiplaka. Plaku elektriniu mikseriu. Manau tikrai bus viskas gerai. Kremas neturi but skystas, begantis. Nesi nervinkit. Galit ir ta pudinga mikseriu paplakt, jei jus baugu ;)

      Panaikinti
  54. Surinkau tortuką,kremas labai skanus,bet visgi tirštokas,ir man jo kaip vaistinėje-tik tik užteko.Manau,pieno parduotuvėje į puslitrinį tetrapaką nedapila:))Maišiau,plakiau,gavosi purus ir skanus,bet visgi keli šaukštai pieno būtų nepamaišę:)Pertepiau spanguolėmis,visada į Napoleoną dedu spanguoles,nes juodųjų serbentų nemėgstu...Skanausime,vertinsime ir "prisiduosiu" Jums:)Tik galvoju,gal į balkoną išnešt,nes šaldytuve karalaitis vienas tupi per visą lentyną,kitiems patiekalams nėr vietos.Pamaniau,mes visos skolingos Jums mažiausiai šampano už visus tuos skanėstus ir kantrybę:)Smagių švenčių

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai dziaugiuos. Vadinas jusu saukstai "tikri", tai kita kart dekite tik su mazu kaupeliu i krema. Na jai megstate daugiau kremo, tai tada tortui darykite is pusantros normos. As stengiuos nepadaugint, nes tortas toks riebokas, o beto priklauso ir kokio dydzio lakstai ir kiek ju.
      Sampano tikrai nereikia, man geriausia padeka, kad jums viskas gaunas ir kad darote namuose, nes dabar zmones paprate nubegt ir nusipirkt.
      Tad lauksiu kaip namiskiai ivertins. Graziu svenciu ir jums. ;)

      Panaikinti
    2. Kad ir pavėluotai,dėkoju už Napoleono tortuką.Kremo tikrai pakako,nors tepant atrodė kitaip:).Puikaus skonio,gražus pjūvis.Sekantį kartą pieną matuosiu,o sviesto gal dėsiu vos vos mažiau:).Viskas suderinta,sustyguotos proporcijos,žodžiu eilinį kartą nuoširdi padėka ir pagarba Inai.

      Panaikinti
    3. Virginija, aciu uz pagyras. Tik uz sio torto recepta esu dekinga savo buvusiai siuvimo technologiai Ulijanai. Aisku jis truputi patobulejo nuo to laiko, bet jau greit bus 20 metu kaip kepu ;)
      Labai dziaugiuos, kad gerai ivertinot ;)

      Panaikinti
  55. Sveiki,Inga. Siaip as niekad nekomentuoju,bet si kart norejau ,jums,padekoti uz sitoki nuostabu recepta.Jau kepu si tortuka antra karta.Tikrai labai skanus paploteliai ir kremas,o svarbiausia,kad viskas iseina..Dazniausiai man tortukai nelabai kaip gaunas,bet sis tiesiog pasaka..Tad dekoju,kad pasidalinot siuo recepteliu su mumis.

    AtsakytiPanaikinti
  56. Aciu jums labai uz grazius zodzius. Labai dziaugiuos, kad viskas pavyksta ir kad patinka. Kepkite ir toliau, bandykite ir kitokius, tikrai pavyks. Tik truputi pataisysiu, as Ina ;) Sekmes kepiniuose ;)

    AtsakytiPanaikinti
  57. labukas.siandien kepsiu pagal jusu receptuka si torciuka....tai cia duotas receptas viena norma ar pusantros?nes noreciau kad gautusi mazdaug 24cm istrizaines torciukas....

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Dovile. cia yra 1 norma, jums tikrai uzteks tokiam tortui. Didesniam jau reiktu 1.5

      Panaikinti
  58. Sveika, norejau paklausti, jei noriu daryti tortuka kvadratini 30 cm, tikriausiai reiktu kokiu 2 normu? Aciu, Rima

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, tikriausiai. Sis, mano darytas is 1.5. Tik is patirties nepatarciau kvadratinio, kai dariau, labai stipriai deformavosi lakstai kepant ;)

      Panaikinti
  59. Sveiki :-) durnas klausimas, bet man neduoda ramybes - kokio diametro turi gautis tortss is vienos normos? 28? Ar 28 is pusantros gaunasi? :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visai tas klausimas ne durnas. Pasakysiu taip, visad stengiuos iskociot kuo ploniau, bet jei nepavyksta, galima ir mazesni diametra pjauti, tik reikia prisiminti, kad kepant truputi susitrauks. Jei darysite is vienos normos, bandykite dalinti i 6 dalis ir kocioti kuo ploniau, tai tada tikrai pasieksite 28 cm arba darykite mazesni. As, asmeniskai ir is vienos ir is pusantros iskocioju iki 28 cm,

      Panaikinti
    2. Ačiū :-) kitam savaitgaliui darysiu ir tai bus pirmas kartas baisu sugadint produktus :-)

      Panaikinti
    3. O gal net ir ta viena norma imsiu per puse ir darysiu koki 24 diametra - nes is tikro 28 didokas 4 zmonem :-D

      Panaikinti
  60. Gaila bet nesigavo :-( iš pradziu tesla po grietines ir kiausinio idejimo gavosi viena lipni mase kuria vargais negalais atidalinau i rutuliukus. Kociojant vargais negalais pasiekiau 22 diametra, o kepant jie taip smarkiai susitrauke ir iskilo labai didelės pusles - matyt vistik reikejo sakute subadyt. Lakstai gavosi beformiai ir kokios tik nori formos ir dydzio, o kiti ir sutrupeje ir suskile. Zodziu blynas prisvilo labai gaila produktu sugadintu :-( atbaide mane visam laikui nuo panasiu tortu :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai gaila aisku, bet si torta kepu jau daug metu, visad gaunas puikiai, matote tai is nuotrauku. Kodel jums nepavyko - tikrai nezinau. Gal ka ne taip padarete? Jokiom sakutem nieko nebadau, pusleles cioje tesloje ir yra pagrindas, jos ir duoda visa efekta. Tiesiog susikaupkite ir bandykite dar. Perskaitykite visus komentarus, gal jusu saukstai per mazi, ir truko miltu, gal dar kur beda. Tiesiog dar karta atidziai isanalizuokite ir bandykite

      Panaikinti
  61. Viskas gavosi puikiai, aciu už receptuka :-*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilija, nuraminot. O tai kai kam nesigauna, pradedu nervuotis, galvoju gal ka ne taip parasiau

      Panaikinti
  62. Labai silti komentarai, vien jau is ju gali suprasti, kad receptas vertas demesio:) Aciu. As taip pat kepu si torta, ne taip daznai, zinoma, bet visada i krema itarkuoju citrinos zieveles ir ipilu slakeli''Romo''arba ''Brendzio'',labai praturtina kremo skoni. Pabandykit, gal patiks:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Citrinos zieveles ir sulciu dedu visada. bet skaniausia man - sluoksnis arba du juoduju serbentu ;)

      Panaikinti
  63. Siandiena pirma karta bandau pati pagaminti Napaleona=)tesla gavosi kiek tirstoka bet sudejau i saldytuva ziuresiu kaip gausis paplociai=)pranesiu koks rezultatas😉receptukas labai aiskiai aprasytas tad buvo nesunku susigaudyti😊

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai lauksiu rezultato. Jei tesla gavos kietoka, tai kai kociosite, pirma paplotelius pasildykite tarp delnu, nes gali trupeti. Vadinas kita karta truputi maziau miltu dekite ;)

      Panaikinti
  64. Atsakymai
    1. Sonata, atsiprasau, kad tik dabar atsakau, bet tokiu atveju ta pudinga(kaip suprantu, jis perskystas) reikia ilgiau pavirti arba bandyti dar priseti miltu(paimti dar 1 v.s, miltu, truputi cukraus, slakei pieno ir gauta kosele imaisyti i mase, pavirti)

      Panaikinti
  65. Norejau paklausti ar verdant krema jame nelieka zalias kiausinis,as laukiuosi todel truputi neramu,nes krema pavirti reikia lb neilgai

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai nelieka. O ir kiausinio bijoti nereikia, nes visi mikrobai ir ligos ant luksto, o ne viduje. Pries naudojant, kiausini visada gerai nuolaukite

      Panaikinti
  66. Labai skanus tortas gaunasi! Per metus 5 sugebejau tokius iskepti,tik va norejau paklausti ar kaip tesla darau butu galima sviesta pakeisti kepiniu margarinu ar pasikeistu kas ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Grazvile, skonis. Bet pameginkite. Seniau, kepdavau su margarinu, dabar renkuos sviesta, taip man geresnis skonis.

      Panaikinti
  67. Sveiki, Ina. Noriu pasitikslinti: ar i krema dedamas kiausinis su baltymu? Kaip suprantu, reikia normaliai isplakti, kad nesimatytu baltymo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, sakykim, taip, kaip blynams plakat.taip, baltymo neisplakto neturi matytis.

      Panaikinti
  68. Sveika.
    Noriu kepti šį tortą Kalėdoms ir labai reiktų patarimo. Prieš šventes ir taip daug visokių rūpesčių ir ruošos, taigi.. Kiek laiko šis tortas gali išstovėti suteptas? Ar ne per anksti būtų,jei sutepčiau vėlų antradienio vakarą, o valgytumėm per Kalėdas? Gautųsi beveik 3 paros..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne per anksti. Tik laikykite saldytuve, ir kazkaip apdenkite, kad neprisigertu kvapu. Tiek pastovejes, bus dar skanesnis

      Panaikinti
  69. Sveiki.Pirma perskaičiau visus komentarus, kepti tik ruošiuosi.Man iškilo klausimas, ar negalima jau iškeptus paplotėlius apipjaustyti, uždėjus norimo dydžio lėkštę? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau nepavyks. Tai sluoksniuota tesla, ji labai trapi, pjaunant gali luzti bet kaip

      Panaikinti
  70. Kažkaip netyčia radau Jūsų Napoleono receptą, kurį nusirašiau atidžiai perskačius ir visus komentarus. Nesu labai įgudus gamintoja, bijausi, kad ir man gali gautis skysta tešla ir visokios kitokios bėdos, bet labai smalsu pamėginti jį išsikepti. Mėginsiu Naujiesiems.Stebiuosi ir žaviuosi Jūsų dėmesingumu ir kantrybe. Jei neapsigalvosiu kepti kažką kita, būtinai parašysiu, kaip sekėsi. Su ateinančiom šventėm, gerbiama Ina. Jaukaus pasibuvimo su artimaisiais ir draugais. Pagarbiai,Violeta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dekui, Violeta, uz grazius zodzius. Tikrai meginkit. As tikrai kartais nesuprantu, kodel kazkas nepavyksta. Be to, jei gaminate, visada sugalvosite, kad i per skysta tesla galima truputi miltu iberti, jei nesusispaudzia i gniuzula, slakeli vandens ar grietines truputi, nors kaip gali gautis per skysta, tai net neisivaizduoju ;) Jis tikrai nesunkus, gal tik taip atrodo. Svarbiausia, pasitikekit savimi. Jei kas, klauskite. Aisku,nesedziu istisai prie kompiuterio, bet tikrai stengsiuos atsakyt. Jums taip pat graziu svenciu, smagios nuotaikos ir skaniu patiekalu

      Panaikinti
  71. Puikus receptas, parašyta aiškiai ir suprantamai. Kaip man 14 metų tai pavyko puikiai, nesusidūriau su jokiom problemom. Ačiū labai už receptą! ��

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Živile, smagu girdėt ir labai džiaugiuos, kad tau viskas puikiai pavyko. Sėkmingų kepinių ;)

      Panaikinti
  72. mes su mama dabar kepame napaleona kvepia labai skaniai:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuos, kad jums su mamyte viskas puikiai pavyks.Skanaus.

      Panaikinti
  73. as taip pat isbandziau si recepta,jau saldytuve stovi, laukia rytojaus. Pirmasis toks rimtas tortas mano, manau bus tikrai skanus, nes pertepimas tai toks svelnus ir purus :) Bet paplocius as formavau tik is orkaites istraukus, puodo dangti uzdejau ir apipjoviau, labai grazus ir lygus gavosi. Nekantrauju rytoj jo paragauti, bet jau zinau kad bus nuostabus skonis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na va, prisitaikete kaip jums patogiau. Tikiuos tikrai patiko

      Panaikinti
  74. Puikus tortas ,jau kokius 3 kartus kepiau nes vyrui labai patiko ir draugai ,su sese sake labai skanu ,beja pati pasieme si recepta sake keps irgi ,aciu puikus receptas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Marija, dėkui. Smagu girdėt, kad puikiai pavyko ir patiko. Klasika yra klasika.

      Panaikinti
  75. Sveiki, norėčiau ir aš pasigirti ir pagirti p. Iną :) jau trečią kartą kepu šį skanėstą ir dar nė karto nenusivyliau, o maniškiai taip ir ieško progų, kad tik šį tortuką iškepčiau :) ačiū už tikrai nuostabų receptą ;) Jūratė

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Jurate. Man labai malonu tai girdeti. Kadangi su manim siuo receptu noriai pasidalino, tad ir as labai noriai dalinuos. Kepkite ir dziuginkite namiskius ;)

      Panaikinti
  76. Labas akaras

    As pasidariau tesla, bet kai suspaudziau i gumula, labai birejo, ar as gal per daug miltu pridejau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei nelabai eina suspausti, byra, gali buti, kad truputi per daug miltu. Pameginkite vel patrupint ant lentos, pakapokite peiliu, idekite truputi grietines ar net slakeli vandens ir vel pakapojus bandykite suspausti. Jei bus per daug miltu, bus sunku kocioti

      Panaikinti
  77. Pirmą kartą kepiau tortą ir tai buvo šis napoleonas. Negaliu atsidžiaugti,kad puikiai pavyko,o skonis nerealus. Ačiū už receptuką.

    AtsakytiPanaikinti
  78. Labai ačiū tortas nuostabus, visada jį dabar gaminsiu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėra už ką. Bet man labai smagu, kad jums viskas pavyko ir patiko.

      Panaikinti
  79. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  80. Sveiki, man kažkodėl lakštai nesisluoksniavo daug, tokie nestori, tik pusleliu buvo, ką galėjau padaryti ne taip? š labai plonai kočiojau, gal kaip tik nereikia plonai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba, Sandra. Na as visad kocioju tikrai kuo ploniau. Nuotraukoje tikrai matos, net 2 milimetru nesiekia. Gal minkete daugiau ar patalpoj silta buvo, tada sviestas labiau tirpti pradeda. Na, zinokit tikrai nezinau. Bet gal jums tik atrodo, kad nesusisluoksniavo. Ar torta jau pjovete? Geriausiai pjuvyje matysis

      Panaikinti
  81. Na skonis tikrai geras, bet vaizdas ne toks kaip Jūsų, nėra tų sluoksniukų tiek :0 aš tikrai minkiau neskaičiuodama, o nereikia? tik suspausti? Ir kočiojau lakštas beveik persišvietė :) Persistengiau matomai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kita karta, tik suspauskite į rutulį, neminkykite. Nu kočiuju ir as plonai, na bet ne visiškai peršvieciamai. Svarbu skonis tinka, o kitas iseis dar geriau ;)

      Panaikinti
  82. viskas :) neimanomu tortu jau nebera :D aciu labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  83. Labai skanus, tik nelabai Napoleonas :) Intenete rasite ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na a6 ir nerasau, kad tai tikrasisi "Napoleonas". Na bet bent jau kremas ne su kondensuotu pienu ar rududu. :) Kiekvienas renkasi ka ir kaip kepti.

      Panaikinti
  84. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  85. Labukas. Kiek suprantu nenaudojate "Ekstra" miltų. Kodėl? Ar nesigauna?

    AtsakytiPanaikinti
  86. Labukas. Kiek suprantu nenaudojate "Ekstra" miltų. Kodėl? Ar nesigauna?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba diena.Kaip suprantu kalbate apie tuos, kur anksčiau kruopmilčiais ar "krupčiatka" vadindavo. Perku juos tikrai retai, o naudoju blynams ir naminiams sausainiams. Esu bandžiusi biskvita, nepatiko, tad tortams ju nenaudoju. ;)

      Panaikinti
  87. O man bepilant krema i sviesta viskas kaip varske pasidare :( o namuose sviesto nebeturiu... kazin jei tepciau su tuo nepavykusiu kremu? ar geriau darytis nauja?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sandra, paprasciausiai nesusijunge kremas, ko gero neatveso pudingas iki sviesto temperaturos. Galima ideti truputi i saldytuva ir dar paplakti

      Panaikinti
  88. man pudingas labai jau tirstas gavosi,bet cia ko gero pats kaltas.miltu ir krakmolo padauginau.Saukstus su gerais kaupais isoviau.Bet paskui bemaisant su sviestu prasiskiede truputi ir konsistensija superine gavos.Laukiam vakaro...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Giedriau, viskas ok, kuo tirstesnis tuo geriau. Skanaus

      Panaikinti
  89. Vaikystėje Napoleoną nuolat kepdavo močiutė ir mama. Bet kremą darydavo sovietinį - sviesto ir kondensuoto pieno mišinį. Ir Napoleonas visada būdavo pats neskaniausias tortas - per daug riebus ir per daug saldus.

    Dabar Napoleoną darau pats pagal šį receptą - visada gaunasi gerai ir visiems patinka!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Malonu, supratau, kad kepa vyriškis, tai dar maloniau. Labai vertinu vyrus, mokančius gaminti. Dar daug jums skanių "Napoleonų"

      Panaikinti
  90. Kepiau sau gimtadienio proga:) Sveciai liko apstulbe:) Ta citrinos zievele duoda labai gera cinkeli skoniui:)Dekoju uz receptuka:) Jus padarete man shvente :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ana, labai smagu. Tikrai džiaugiuos, kad viskas pavyko.

      Panaikinti
  91. Ruosiuosi kepti si torciuka drauges vyrui gimtadieniui, gavau prasyma iskepti. Paskaiciau-vien teigiami komentarai. Ryt bandysiu kepti lakstus, nes torto reikia sestadieniui, o pastovejes jis dar skanesnis. Tik neturiu krakmolo kremui, gal niekis bus ir be jo?ir dar klausimukas ar lakstu nesulaistot?nes mano mociute lakstus laistydavo sultimis, kad gaivesnis butu:)
    Linkejimai is Belgijos:)

    AtsakytiPanaikinti
  92. Tortukas jau papuostas, saldytuve, laukia gimtadienio, gaila neteks ragauti,taip skaniai kvepia..
    Trupuciuka vargau su lakstais, man jie gavosi per ploni, neiskilo visai, gal per daug sviesto pridejau, gal per plonus iskociojau. Vos nuemiau nuo kepimo popieriaus tolkie prilipe buvo. Dadariau dar teslos, kad nebutu per mazas tortas, kepiau is 12 lakstu, gavosi nedidukas, bet kokiu 30 cm. Kremas nuostabiai gavosi, nedejau krakmolo, uzteko tik sauskto miltu, citrinos zieveles itarkavau ir sulciu ilasinau:)
    Aciu Ina:)
    Tikiuosi bus skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jolanta, tikiuosi kad buvo skanu ir kepsite dar ne karta. Gali buti, kad ir per plonai iškočiojote, o gal ir tešla truputį kitokia gavos. Iš 1 porcijos gaunas tikrai nedidukas, norint normalaus, darykite iš 1.5, o iš 2 jau didelis

      Panaikinti
    2. Ina , buvo tikrai skanus:) kepiau jau 5 kartus, pertepdama agrastu uogiene, isdalinau visiems, bet as sulaistau, bijau, kad lakstai nebutu per kieti valgant.Jus nelaistote.Bandysiu kita karta nelaistyti, paziuresim kas gausis:)
      Aciu dar karta:)

      Panaikinti
  93. As ir vel kepu si torta, gal jau penkta karta. Esu ir anksciau kepus napaleona pagal kitus receptus, bet kai radau si tai kitu ir nebebandau, nes kremas tiesiog tobulas, lakstai taip pat :)Kas tik ragavo tas gyre :) As pastebejau, kad lakstus reikia plonai iskocioti, bet ne per plonai, nes kai iskocioju per plonai tai pasidaro labai labai dideles pusles, kurias veliau tepant torta tiesiog lauzau. Taip pat kepu ir is margarino ir kuo puikiausiai gaunas, svarbiausia kad margarinas butu kuo kokybiskesnis ir riebesnis apie 80 proc. Labai labai ACIU uz tobula recepta :)

    AtsakytiPanaikinti