4 vidutinio dydžio bulvės
1/2 didelės morkos
2 lapkotinio saliero stiebeliai
1/2 mažos cukinijos
1 brokolis
8 kubeliai šaldytų špinatų
1,5 litro vandens arba lengvo vištienos sultinio
chmeli suneli, druska
150 g lydytos varškės užtepėlės
Gaminimas: nuskustas bulves ir morką supjaustome vidutiniais gabalėliais, beriam į puodą, užpilam vandeniu ar sultiniu ir verdam. Po 10 min dedam supjaustytą salierą, brokolį, cukiniją, sudedam špinatų kubelius, beriam prieskonius ir verdam kol daržovės suminkštės. Daržovėm suminkštėjus nukeliam puodą nuo viryklės ir sutrinam sriubytę smulkintuvu ar blenderiu, tada puodą vėl dedam ant ugnies. Varškės užtepėlę išleidžiam sriuboje, dar kartą užverdam.
Patiekiam su grietinės lašeliais ir skrudinta duonyte.
Labai skani sriubytė, nuteikianti pavasarinei nuotaikai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą