2012 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Kukuliukai pomidorų padažo - grietinės padaže

~1 kg maltos jautienos perpus su kiauliena
1 arbat.š. garstyčių
2 arbat.š. pomidorų padažo
2 valg.š. majonezo
džiovinto saliero, muskato, pipirų, druskos, mėgstamų prieskonių (aš naudojau gruziniškus)
1 kiaušinis
1 morka
4 valg.š. tarkuoto kopūsto
1 nemažas svogūnas
1 saliro stiebas
aliejaus
Padažui:
2 valg.š. pomidorų padažo
1 valg.š. grietinės
1 valg.š. miltų

Gaminimas: į mėsytę dedame garstyčias, pomidorų padažą, majonezą, druską, prieskonius, išmaišome ir paliekame 30 min pasimarinuoti. Per tą laiką svogūną supjaustome kubeliais, pusę pakepiname, morką ir kopūstą sutarkuojame burokine tarka. Į mėsytę beriame kopūstus ir morkas, atvėsusius svogūnus, mušame kiaušinį ir gerai išminkome. Drėgnomis rankomis formuojame nedidelius kukuliukus, lengvai apkepame, dedame į puodą, užpilame verdančio vandens, beriame likusį svogūną, kubeliais supjaustytą saliero lapkotį, druskytės. Kai užverda supilame stiklinėje sumaišytus pomidorų padažą, grietinę ir truputį vandens. Ant lėtos ugnies troškiname ~ 30 min. Pabaigoje padažą sutirštiname šaukštu miltų (miltus sumaišome su trupučiu šalto vandens ir supilame į padažą).
Patiekiame su bulvių koše, gardinta muskatu, ar ryžiais ir šviežių daržovių salotomis.

2 komentarai:

  1. Labas Ina,
    labai ACIU uz nuostabu recepta,man labai patiko,megstu gaminti naujienas,
    Saunuole,taip ir toliau

    AtsakytiPanaikinti