2012 m. spalio 12 d., penktadienis

Skanučiai marinuoti žali pomidorai

Šį skanėstą ruošiu jau daugelį metų. Kai pabosta, kokį sezoną praleidžiu, ir vėl gaminu. Tikrai labai skanu.

1 kg žalių pomidorų
0,5 kg svogūnų
2 valg.š. druskos
Marinatas:
1 l vandens
140 ml - 200 ml acto 9% ( galima reguliuoti pagal skonį)
10 kvepiančių pipirų
6 lauro lapeliai
3 gvazdikėliai
5 valg.š. cukraus

 Gaminimas: pomidorus nuplauname, išpjauname vaiskočius ir supjaustome maždaug centimetro storio gabalėliais. Svogūnus pjaustome plonais žiedeliais ar pusžiedžiais ir dedame į pomidorus, viską apiberiame druska, išmaišome ir paliekame vėsiai  12 - 24 val.
Pastovėjusius pomidorus nuplauname po tekančiu vandeniu ir nuvarviname. Puode išverdame marinatą, jam pavirus, sudedame nuvarvintus pomidorus, ir kaitiname viską iki virimo, turi pradėti kilti burbuliukai. Sukrečiame viską į sterilius stiklainius, užsukame ir šiltai užklojam.
Labai skanu prie mėsos patiekalų.

32 komentarai:

  1. laba,o i marinata druskos reik deti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,ne, į marinatą nereikia. Ji įsigeria į pomidorus. Perteklius nusiplauna po tekančiu vandeniu, o pomidorus sudėjus į marinatą, jie iš saves paleidžia druską. Būna labai skanūs, saldžiarūgščiai.

      Panaikinti
  2. Neteko dar tokių ragauti. Tik pradės derėti pomidorai, iškart gaminsim . :) Dėkoju už idėją.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iiveta, pirma lig soties privalgykit svieziu, tokie patys geriausi ;) o siuos spesit pasigamint jau rudeniop ;)

      Panaikinti
  3. aciu tikrai geras receptas

    AtsakytiPanaikinti
  4. klausimas, kai pomidorus ir SVOGUNUS palaikai para, nuplaut viska, ar graibyt pomidorus TIK?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Fragaria, viska dedu i reti ir plaunu po tekanciu vandeniu

      Panaikinti
  5. tikrai labai geras receptas,labai skaniai gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  6. tikrai labai geras receptas,labai skaniai gavosi

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atsakymai
    1. Ingrida, tikrai nepasakysiu, nes dazniausiai darau is daugiau porciju, priklauso kiek pomidoru turiu

      Panaikinti
  8. Atsakymai
    1. Geras receptas. Šiemet vėl pagal jį darysiu.

      Panaikinti
    2. Geras receptas. Šiemet vėl pagal jį darysiu.

      Panaikinti
  9. Kai šiemet maras 'suvalgė' lauke pomidorus, nežinojau, ką ir daryti. Gerai, kad internete radau šitą receptą:) Va kepėm šašlykus ir nutarėm paragauti - tiesiog idealu:) Net be šašlykų valgė vaikai tiesiai iš stiklainio:)) Tai dar pasidarysiu ir iš šiltnamyje nespėjusių sunokti:)) Ačiū labai labai:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Renata, džiaugiuos, kad galėjau pagelbėt. ;)

      Panaikinti
  10. Patikėkit- jie tikrai SKANUČIAI.Patiko kažkur girdėtas posakis-metų atradimas .

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sveiki, o jeigu tą patį padaryčiau, tik su čielais, nepjaustytais pomidorais, ar išeitų? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Juste, nemėginau, bet manau, reiktų pjaut nors pusiau.

      Panaikinti
  12. labai patiko.super receptas

    AtsakytiPanaikinti
  13. labai skanus super receptas,pernai dariau pabandymui,labai visiems patiko,siemet vel darysiu

    AtsakytiPanaikinti
  14. Aciu , pernai dariau , skonis nerealus, seima valge nesustodami.O siandien pusdieni ieskojau sio recepto ir pagaliau pavyko.. Aciu , Ina .

    AtsakytiPanaikinti
  15. Pabandžiau nu super nera nei kartumo darysiu dar kai reiks nuskint prieš artejant šalnom

    AtsakytiPanaikinti
  16. Sveiki,norėjau paklausti,o kaip ištrauki iš po paklotų,laikyti rusyje ar šaldytuve?Ačiū.

    Virginija

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Virginija, pas mane stovi paprasčiausiam sandėliukyje.

      Panaikinti
  17. Jau treti metai tai marinuoju super receptas

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sveiki,
    ar l. nukentėtų skonis, jei nedėčiau gvazdikėlių? Gal juos kuo pakeisti galima? Na, nekenčiu aš jų...
    Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai nedėkite ir viskas. Jie dedami marinato kvapnumui, prieskoniškumui.

      Panaikinti