2012 m. spalio 15 d., pirmadienis

Obuolių pyragas, kvepiantis cinamonu

Labai skanus, kvepiantis cinamonu ir viliojantis kuo greičiau atsikąsti. Iš kur turiu šį receptą jau nebeprisimenu, bet teko susidurti su daug panašių.

1 kiaušinis
200 ml cukraus
500 ml kefyro
125 ml aliejaus
2 arbat.š. sodos
750 ml miltų
vanilino
 cinamono
obuolių
dar pora šaukštų cukraus

Gaminimas: kiaušinį išsukame su cukrum, vis įpilant aliejaus, tada supilame kefyrą, su jame išmaišyta soda. Gerai išmaišome, įdedame vanilino, išsijotus miltus, vėl maišome. Tešlą supilame į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą blėtelę (reikia nemažos), tada ją prismaigstome stambiai pjaustytų, cukruje ir cinamone apvoliotų obuolių. Pyragą šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę, kepame 30 - 40 min. Tikriname pagaliuku. Iškepusį pabarstome miltiniu cukrumi.
Labai skanus, drėgnas. Šiltą galima tiekti ir su ledų rutuliuku.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą