2013 m. liepos 25 d., ketvirtadienis

Skanutėliai marinuoti agurkėliai

Skanūs be proto, traškūs, greit  ir lengvai pagaminami. Tiesiog nuostabūs. Paragavus abejingų nelieka...


Agurkai
krapai
 česnakai
kvepiantys pipirai (galima garstyčių grūdelių, kalendros, gelsvės lapelį)

Gaminimas: agurkus švariai nuplauname ir porai valandų pamerkiame į šaltą vandenį. Išsiplauname stiklainius (500 ml arba 750 ml).
Į 500 ml stiklainį beriame:
1valg.š. su kaupu cukraus
1 arbat.š. su vos kaupeliu druskos ( paprastos, rupios)
2 valg.š. 9 % acto
pora žirnelių kvepiančių pipirų, krapų, 1 - 2 skilteles česnako (supjaustyto plokštelėmis)
pripjaustome agurkų iki viršaus stiklainio, dedame talpiai, užpilame verdančiu vandeniu, pridengiame dangteliu, statome į puodą (ant dugno būtinai reikia įtiesti kokį rankšluostėlį), pripilame šilto vandens (turi apsemti 3/4 stiklainio), užkaičiame. Kai puode vanduo užverda, paverdame 5 min, ištraukiame, užsukame ( gali būti neištirpęs cukrus, tai paprasčiausiai pasukinėjame stiklainį kol ištirpsta), apverčiame ir sudėję kitus taip pat padarytus stiklainius, šiltai apklojame.
Į 750 ml stiklainį:
1 valg.š. su kaupu ir 1 valg.š. nubrauktas cukraus
1 arbat.š. su kaupu druskos
3 valg.š. 9% acto
visa kita taip pat kaip ir 500 ml stiklainiui, tik kaitinam 7 min

Labai rekomenduoju. Labai patogu marinuoti, galima daryti tik po kelis stiklainius.
Kitaip agurkų beveik nemarinuoju, nes šie - idealūs. Tokie skanutėliai, saldžiarūgščiai...



10 komentarų:

  1. Vakar ir aš dariau... per saldūs. Arba reikia druskos daugiau, arba cukraus mažiau... bęt tikrai traškūs..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, tas saldumas skonio reikalas. Man, asmeniškai, skaniau saldesni, nei sūresni :) Pasikoreguokite pagal save ;)

      Panaikinti
  2. o aš šiandiena darysiu šiuos agurkiukus. Nesu labai gabi šiuose reikaluose:), bet pagal šį receptuką pernai gavosi,net pati stebėjausi:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Liuks receptas pernai isbandziau .Buvau susilauzes koja tai sis receptas isgelbejo,nereikia virint marinato po kelis kartus uzpilinet.Kam patinka astriau gali aitriuju pipiru imest,o del saldumo tai neragaukit is kart o po keliu menesiu ,pamatysit.

    AtsakytiPanaikinti
  4. dariau praeitais metais, darau ir siais! suuuuuuper labai skanus visko uztenka nerealiai! svarbu nepervirti, kad butu traskus. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skanūs agurkėliai.Geras receptas.Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėkoju už receptuką-pabandysiu-manau,kad bus gardūs.

    AtsakytiPanaikinti