2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Cukinijų sklindžiai

Vasarą myliu dar ir už tai, kad galima mėgautis tokia nuostabia daržove kaip cukinija. Man ji skani visais pavidalais, galėčiau dėti jos į visus patiekalus ;)).
Noriu pasiūlyti jums, mano nuomone, idealius sklindžius, kurie net kažkiek primena bulvinius blynus. Didžiausias jų pliusas - nepritraukia galybės riebalų.
Pačią cukinijos tarkių paruošimo idėją užmačiau kažkokiam vokiečių tinklarašty.


800 g cukinijos
1 arbat.š. druskos
2 kiaušiniai
nedidelis pundelis svogūno laiškų
nedidelis pundelis krapų ir petražolių
maltų pipirų
~ 5 valg.š. su kaupeliu miltų
Aliejaus kepimui

Gaminimas: cukiniją sutarkuojame burokine tarka ( jei didesnė, nulupame ir išimame sėklas, mažutes galima tarkuot su viskuom), sukrečiame kiaurasamtį, apiberiame druska, pamaišome ir uždėję kiaurasamtį ant kokio dubenio, paliekame mažiausiai 30 min.
Taip pastovėjusius tarkius dar nuspaudžiame rankomis, dedame į dubenį, mušame kiaušinius, beriame smulkiai supjaustytus žalumynus, pipirus, išmaišome, beriame miltus, jei dar trūksta, druskos, išmaišom. Turi gautis štai tokia masė


Į įkaitintą keptuvę pilame pora šaukštų aliejaus, šaukštu  dedame norimo dydžio blynelius, Įdėjus reikia juos truputį paformuot, nes tešla pati nepasiskirsto, bet labai plonai ploti nereikia, paliekame apie centimetro storio. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai parunda.
Iškeptus aš dar dėjau ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklį, bet jo buvo labai nedaug.
Labai skanūs su jogurtine grietine arba užgeriami kefyru. O siaip tai galima valgyti ir vienus ;))


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą