2013 m. liepos 21 d., sekmadienis

Paprastas pyragas su juodaisiais serbentais

Vasara... Kaip myliu tą laiką, kai ankstų rytą gali nubėgti į daržą ir tave iš tolo pasitinka didžiulės kekės juodųjų serbentų. Tai, turbūt, mano mėgstamiausia uoga. Galybę jų prisišaldau, kad galėčiau mėgautis žiemą.
Na o čia paprastutis pyragiukas...


4 kiaušiniai
1 stikl. cukraus (stiklinė - 250 ml)
1,5 stikl. miltų
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
5 valg.š. aliejaus
5 valg.š.pieno
Ant viršaus:
500 g juodųjų serbentų
1 valg.š. miltų
Apibarstyti:
miltinio cukraus

Gaminimas: Kiaušinius išplakam su cukrumi, įmaišom aliejų, pieną, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą pilame į kepimo popierium išklotą formą ( mano buvo 30 cm skersmens). Ant tešlos paskirstome nuplautus, nusausintus ir miltais pavoliotus serbentus. Pyragą šauname į iki 180"C įkaitintą orkaitę ir kepame ~ 30 min. Tikriname pagaliuku, ištrauktas turi būti sausas.
Pyragą atvėsiname ant grotelių ir apibarstome miltiniu cukrum.
Ragaujam ;))


Kvapnus ir su nuostabia serbentine rūgštele...

9 komentarai:

  1. Nuostabus pyragas! Puikiai atitinka aprašymą- ,,su serbentine rūgštele". Iškepė lygiai toks pats, kaip ir pavaizduotas nuotraukose! :) tikrai geras receptas, o pyragas tiesiog pasakiškas!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dekui uz receptuka tikrai lengvas iskepti o skonis pasakiskas su malioniai gomuri suvilgancia juoduju serbentu rugstele

    AtsakytiPanaikinti
  3. lb skaniai atrodo pyragas.todėl ir aš bandau kept��

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal galima juodus pakeisti raudonais serbentais?

    AtsakytiPanaikinti