Nuostabus, nuostabus, nuostabus!!! Atrastas prieš kelis metus žurnale "Pagrandukas". Kai tik prasideda uogos - dažnas svečias ant mūsų stalo. Tiks ir tiems, kas negali vartoti kiaušinių, čia jie nesideda.
1 ir 1/4 stikl. kefyro ( stiklinė 250 ml)
1 ir 1/4 stikl. cukraus
2 stikl. miltų
1 arbat.š. nubr. sodos
100 g sviesto arba kepinių margarino
2 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsn. druskos
Ant viršaus:
800 ml įvairių uogų
1.5 valg.š. cukraus
1/2 valg.š. krakmolo
Gaminimas: Dubenyje sumaišome kefyrą, cukrų, druską, vanilinį cukrų, suberiame miltus, sumaišytus su soda, išmaišome. Pabaigoje įmaišome ištirpintus riebalus.
Kepimo formą (22 x 33) išklojame kepimo popierium, supilam tešlą ir išlyginam. Uogas nuplaunam, nusausinam, sumaišom su cukrum ir krakmolu ir paskirstom ant tešlos.
Kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje 25 - 35 min. Tikrinam pagaliuku, turi būti sausas.
Išimtą ir pravėsusį pyragą apibarstome miltiniu cukrumi.
Pjauname ir ragaujame ;))
Labai tiktų patiekti šiltą su vanilinių ledų rutuliuku...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą