2013 m. liepos 10 d., trečiadienis

Aguoninis - citrininis pyragas

Pagaliau prisiruošiau įkelti ir šį nuostabų pyragą. Kepu jau keli metai, visiems paragavusiems labai patinka.
O atsirado šis receptas taip: prieš kelis metus dailininkė Marija Rubavičiūtė statė pas mus spektaklį, vieną dieną atvežė mums mamos kepto pyrago, buvome sužavėtos. Paprašėme recepto ir štai dabar kepame ir vaišiname kitus. Na aš truputėlį pakoregavau aliejaus kiekį, nes man atrodė daugoka.
Tad dalinuos ...


3 stikl. miltų ( stiklinė - 250 ml)
1.5 arbat.š. druskos
1.5 arbat.š. kepimo miltelių
2 valg.š. aguonų
2.5 stikl. cukraus
1 stikl. aliejaus
1.5 stikl. pieno
3 kiaušiniai
1.5 arbat.š. vanilinio cukraus
1.5 arbat.š. citrinų ekstrakto ( nutarkuotas geltonas žievelės sluoksnis sumaišytas su trupučiu sulčių)
Užlieti:
1/4 stikl. citrinų sulčių ( galima ir apelsinų)
3/4 stikl. cukraus
1/2 arbat.š. citrinų ekstrakto

Gaminimas: Orkaitę įkaitinam iki 175 "C .  22 X 33cm dydžio blėtelę ( arba 2 mažesnes, galima ir apvalias) ištepame riebalais ir pabarstome džiūvėsėliais.
Dideliam dubenyje sumaišom miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas ir kepimo miltelius.
Kitam dubenyje suplakam kiaušinius, aliejų, pieną ir citrinų ekstraktą. Pilam viską į didįjį dubenį ir plakam mikseriu apie 1 min.
Tešlą pilam į blėtelę ar kelias ir dedame kepti apie 50 - 55 min., tikrinam pagaliuku.
Iškepusį 10 min paliekame blėtelėje, tada išimame ir apliejame citrinų - cukraus plakiniu (kol tas 10 min pyragas vėsta, maišome sultis su cukrumi ir ekstraktu). Kartais pyragą subadau pagaliuku prieš užpilant, kad įsigertų. Užpilą liejame po truputį, padėdami jam pasiskirstyt.
Pyragą ragaujame tik visiškai atvėsusį, geriausiai kitą dieną.


Labai labai skanus. Ta citrinų rūgštelė ir aromatas - nuostabu...

2 komentarai:

  1. Tikrai labai patiko.Ta citrinų rūgštelė ir aromatas - nuostabu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Dalia, tai nuostabus pyragas. Abejingu nelieka

      Panaikinti