2015 m. rugsėjo 5 d., šeštadienis

Bulgariškai marinuoti agurkai II


1 l stiklainiui:
8 griežinėliai svogūno
8 griežinėliai morkos
2 skiltelės česnako
2 žiedynai krapų
šakelė petražolės
15 kalendros grūdelių
5 kvepiantys pipirai
5 juodieji pipirai
4 valg.š. su kaupu cukraus
2 arbat.š. su kaupeliu druskos
100 ml 9% acto

Gaminimas: į švariai išplautus stiklainius sudedam morkas, svogūnus, česnakus supjaustytus plokštelėmis, krapus, petražoles, kalendrą, pipirus, tada dedam agurkėlius ( švariai nuplautus, nupjaustytais galiukais). Galiausiai beriam cukrų, druską, pilam actą. Užvirinam vandenį ir juo užpilam agurkus iki pat viršaus, pridengiam dangteliais, statom į puodą(puodo apačioje įtiesiam rankšluostėlį), pripilam puodą šilto vandens, kad apsemtų nors du trečdalius stiklainių ir statom kaitinti. Kaitinam nuo vandens užvirimo puode 10 min, tada stiklainius iškeliam, užsukam dangtelius, apverčiam ir šiltai apklojam iki visiško atvėsimo.
Receptas iš rusiško žurnaliuko "Самобранка" 2015m, liepa

6 komentarai:

  1. Ina, ar galit nupasakoti šių agurkų skonį? Mane sudomino, nes su svogūnais ar morkomis agurkų dar nesu marinavusi. Beje, jums acto ne per daug? Aš visuose receptuose sumažinu jo kiekį, nes nepatinka aitrumas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Julija, agurkai yra stipriai saldžiarūgščiai. Man asmeniskai labai skanus, nes aš nemėgstu labai svelnių ir sūrių. Marinuotuose agurkuose man turi dominuoti cukrus ir actas. Aitrumo neteko jausti niekad. Va, kai mama marinuodavo su acto esencija, man budavo keistas prieskonis, o su actu man tinka. Kadangi šie agurkai marinuojami cieli, tai marinatas ir turi buti stipresnis.Pabandykite pagal kitą receptą, įkeltą truputį anksčiau, tie švelnesni

    AtsakytiPanaikinti
  3. Širdingai dėkoju už receptą ♥
    Aš nemėgau nei marinuotų, nei raugintų agurkų, o dabar turiu TĄ skonį, kuris yra fantastiškas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija, labai dziaugiuos, kad jums patiko ;)

      Panaikinti
  4. Ina, noriu dar kartą padėkoti ♥
    Kiekvieną kartą valgydama šiuos agurkus džiaugiuosi atradusi savo receptą ir mintimis dėkoju jums, kad pasidalinote :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Julija, man tikrai labai smagu tai girdeti. Labai dziaugiuos, kad galejau padeti. Skaniu agurkeliu ;)

      Panaikinti