2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis
Rusiški varškėčiai (Сырники)
600 g varškės
2 kiaušiniai
3 nub.valg.š. cukraus
3 valg.š su kaupeliu miltų
žiupsn. druskos
miltų pavoliojimui
aliejaus kepimui
Gaminimas: varškę pertrinam per sietelį, dedam į dubenį, į varškę beriam cukrų, druską, mušam kiaušinius ir gerai ištrinam. Pabaigoje dedam miltus, išmaišom. Drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, pavoliojam miltuose ir lengvai spustelnam, bet tik nesuplojam plonai. Taip paruoštus varškėčius kepam nedideliam kiekyje aliejaus, pamažinę ugnį. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių. Patiekiame karštus ar gerai šiltus, nes tokie jie skaniausi.
Skanaus...
Receptas rastas rusiškuose maisto puslapiuose. Tikslios nuorodos nepamenu ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Visada tokius kepu, tik nežinojau, kad jie pavadinimą turi :)
AtsakytiPanaikintiTikras apsivalgymas!
Pas rusus jie beveik kaip nacionalinis patiekalas
PanaikintiNa ir as isbandziau! Super labai skanu.Aciu uz recrpta.Darysiu tikrai skanu
AtsakytiPanaikintiErnesta, labai smagu, kad galejau pradziuginti. Skanaus jums.
Panaikinti😊Labai skanus,aciu👍
AtsakytiPanaikinti