2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Rusiški varškėčiai (Сырники)


600 g varškės
2 kiaušiniai
3 nub.valg.š. cukraus
3 valg.š su kaupeliu miltų
žiupsn. druskos
miltų pavoliojimui
aliejaus kepimui

Gaminimas: varškę pertrinam per sietelį, dedam į dubenį, į varškę beriam cukrų, druską, mušam kiaušinius ir gerai ištrinam. Pabaigoje dedam miltus, išmaišom. Drėgnomis rankomis darome graikinio riešuto dydžio rutuliukus, pavoliojam miltuose ir lengvai spustelnam, bet tik nesuplojam plonai. Taip paruoštus varškėčius kepam nedideliam kiekyje aliejaus, pamažinę ugnį. Iškeptus dedame ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų aliejaus perteklių. Patiekiame karštus ar gerai šiltus, nes tokie jie skaniausi.


Skanaus...
Receptas rastas rusiškuose maisto puslapiuose. Tikslios nuorodos nepamenu ;)

4 komentarai:

  1. Visada tokius kepu, tik nežinojau, kad jie pavadinimą turi :)
    Tikras apsivalgymas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pas rusus jie beveik kaip nacionalinis patiekalas

      Panaikinti
  2. Na ir as isbandziau! Super labai skanu.Aciu uz recrpta.Darysiu tikrai skanu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ernesta, labai smagu, kad galejau pradziuginti. Skanaus jums.

      Panaikinti