2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Plovas (greitas ir skanus)

Plovas mūsų šeimoje labai mėgstamas patiekalas. Tad noriu pasidalinti su jumis paprastu, greitu, visada pavykstančiu ir skaniu plovo receptuku. Aišku, produktais galite varijuoti pagal skonį ;)


500 - 600 g kiaulienos (mentės, kumpio ar sprandinės)
300 - 400 ml ryžių ( plikytų ar auksinių)
1 didelis svogūnas
2 morkos
1 galvutė česnako
chmeli suneli, plovo prieskonių
druskos, pipirų
aliejaus
pomidorų padažo

Gaminimas: Mėsą nuplaunam, nusausinam, supjaustom panašiai kaip guliašui. Keptuvę įkaitinam su trupučiu aliejaus, dedam mėsytę, apkepam. Pabaigoje dedam pusės česnako sutraiškytas ( nuluptą skiltelę uždėjus peilį gerai paspausti delnu, kad susitraiškytų) skilteles, beriam prieskonių ir druskos. Dar truputį pakepinę, perdedam mėsytę į puodą. Puodas geriau tiktų kuo platesnis ir storu dugnu. Mėsytę užpilam vandeniu, kad apsemtų ir užkaičiam. Verdam apie 20 min. Virimo metu sudedam pakepintus svogūną ir morkas ( tarkuotas burokine tarka). Praėjus 20 min, dedam gerai išplautus ryžius ir įpilam dar vandens, kad virš visų produktų būtų maždaug per pirštą, beriam druskytę, pipirus, prieskonius, susmaigstom į ryžius likusias česnako skilteles, uždengiam ir užvirus primažinam ugnį. Tik nieko nemaišom! Viskas turi virti taip kaip sudėta, sluoksniais. Po 15 min pradengę dangtį pažiūrime ar netrūksta vandens, jeigu reikia, dapilam truputį verdančio. Dar kelias minutes paverdam, dedam pomidorų padažą, gerai išmaišom, pakaitinam ir išjungiam.
Paliekam pastovėt kelias minutes, na kol padengiam stalą ;))
Mes prie plovo dar valgome marinuotų agurkėlių ar burokėlių.

9 komentarai:

  1. Pirma karta gaminau plova ir labai skaniai gavosi. Tik del nemaisymo puodo dugnas prisvilo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš vienos pusės smagu, iš kitos - gaila. Gal per mažai vandenuko buvo, ar ugnies nepamažinot? Man niekuomet neprisvyla, jau daug metų taip verdu. O gal puodas netinkamas?

      Panaikinti
  2. Ačiū už receptą. Išėjo tikrai skanus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aciu uz recepta, gaminu jau ne pirma karta ir tikrai labai skaniai gaunasi. Kadangi pas mane seima yra didele tai reikia visko beveik dvigubai daugiau😊

    AtsakytiPanaikinti
  4. viskas taip ir gausis skaniai,bet butinai reikia maisyti nes kitaip pritrauks prie dugno prades svilti.

    AtsakytiPanaikinti