2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Košė "Gardžioji"


125 ml plikytų ryžių
125 ml grikių
2.5 stikl. vandens ( stiklinė 250 ml)
morka nedidelė
svogūnas nedidelis
gabalėlis saliero stiebo
druskos, pipirų
truputis aliejaus
truputis sviesto

Gaminimas: grikius ir ryžius išplaunam, užpilam vandeniu, beriam druskytės ir dedam virti. Užvirus, verdam 20 min. Per tą laiką kol kruopos verda, supjaustom smulkiai svogūną ir dedam kepti su trupučiu aliejaus, taip pat pridedam smulkesne nei burokė tarka sutarkuotą morką ir kubeliais supjaustytą saliero stiebą. Kai daržovės truputį apkepa, įpilam nedidelį kiekį vandenuko, kad pasitroškintų. Vanduo turi išgaruoti kai daržovės suminkštės. Tada į jas dedam truputį sviesto, druskytės, pipirų ir dar truputį pakepam.
Baigus virt kruopom, į jas suverčiam daržoves, gerai išmaišom, truputį pakaitinam, išjungiam, uždengiam puodą dugnu ir paliekam pastovėt kokias 5 ar 10 min.
Dedamės į lėkštes ir ragaujam ;))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą