2013 m. balandžio 1 d., pirmadienis

Kakavinis tortas "Juoda - balta"

Kakavinis biskvitas, sulaistytas kava, varškės kremas ir lengvas aviečių prieskonis. Skanutis, lengvutis, gaivus, labai tikęs Velykoms.
Biskvitą pritaikiau iš žurnalo "Velykų vaišės", o visa kita - mano lakios fantazijos vaisius ;)).


5 kiaušiniai
5 valg.š. cukraus
vanilinio cukraus
70 g miltų
40 g kakavos
1/2 arbat.š. kepimo miltelių
Sulaistymui:
stipri kava su cukrumi  ir trupučiu aviečių likerio
Kremui:
500 ml grietinėlės (plakamos)
350g kreminės varškės
citrinos sulčių
cukraus pagal skonį ( ašdėjau 5 valg.š.)
2 pakeliai grietinėlės tirštintojo ( nebūtinai)
Biskvito aptepimui aviečių uogienės (pertrintos per sietelį, kad nebūtų sėklyčių)

Gaminimas: į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų, plakame mikseriu 5 - 7 min., kol masė tampa šviesi ir puri. miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais ir išsijojame į kiaušinių masę, atsargiai išmaišome, keldami iš apačios į viršų. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (25 - 26 cm skersmens) ir kepame iki 200"C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 min. Ar iškepęs tikrinam mediniu pagaliuku. Iškeptą biskvitą atvėsiname ant grotelių. Išsikepti geriau iš vakaro.
Biskvitą perpjauname į tris dalis. Užplikiname puodelį kavos, atvėsiname, perkošiame, pasaldiname, įpilame aviečių trauktinės ar likerio. Kremui grietinėlę suplakam su cukrum ir citrinos sultim iki standumo, tada dedam kreminę varškę, beriam grietinėlės tirštintoją ir suplakam.
Renkame tortą: ant padėklo dedame vieną dalį biskvito, sulaistome kava (bet labai nepersistenkite,nes tortas bus sutižęs), aptepame aviečių uogiene, tada kremu. Dedame antrą dalį biskvito ir viską pakartojam, tada tręčią dalį biskvito, sulaistom ir aptepam visą tortą kremu. Kremą turim taip dalinti, kad liktų visam tortui aptepti. Puošiame kaip kam patinka. Aš paprasčiausiai aplaisčiau tirpintu šokoladu.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą