2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Kepti varškėtukai


400 g liesos varškės
2 nedideli kiaušiniai
1/2 arbat.š. druskos
1/2 arbat.š. kepimo miltelių
1 valg.š. cukraus
~ 300 ml miltų

Gaminimas: Varškę gerai ištriname su cukrum, druska ir kiaušiniais. Beriame miltus su kepimo milteliais ir suminkom tešlą. Ant miltuoto paviršiaus iškočiojam 7 ar 10 mm storio blyną ir išspaudžiam apvalius varškėtukus ( jei gaminame vaikams, galima sausainių formelėmis spausti įvairias figūrėles).


Varškėtukus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Patiekiame karštus, su grietine ir uogiene. Man skaniausia su mėlynėmis ;)


2 komentarai:

  1. Sveiki,
    bandziau kepti pagal si recepta dukrelei, bet kazkodel gavosi kietoki. Gal galit patarti kodel? Per daug miltu gal? Bet atrodo dejau tik tiek ,kad prie ranku nekibtu. Aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Laba. Na jie ir buna truputi kietesni, bet aisku dar ir nuo varskes dregnumo daug kas priklauso. Jei labai minksta tesla padarysite, gali labai traukti alieju kepant ir bus neskanu. Pas rusus yra tokie kepami varskeciai "syrniki", tai ten tik keli saukstai miltu dedas, bet labai sunkiai formuojasi. Pazadu, jei kada isbandysiu, butinai pasidalinsiu.
      Ir dar toks pastebejimas: ir kepami, ir verdami varskeciai vesdami kieteja, tad skaniausia juos valgyti tik iskeptus. Ir dar galite pabandyti deti riebesne varske.

      Panaikinti