2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Vištytė, marinuota su kariu

Vištiena - tai mano maistas. Patinka man ji visokiais pavidalais, tad ir darau su ja visokius bandymus ir dalinuos, jai patinka.


vištytė ( buvo apie 2 kg)
6 skiltelės česnako
2 valg.š. majonezo
2 arbat.š. kario prieskonių
bazilikų, mairūnų, pipirų, druskos
bulvyčių
morkyčių
dž. abrikosų

Gaminimas: vištytę nuplaunam, nusausinam ir perpjaunam per stuburą išilgai, kad galima būtų padėti išskleistą. Dubenėlyje sumaišom susmulkintą česnaką, majonezą ir visus prieskonius. Šiuo mišiniu gerai ištrinam vištytę ir paliekam bent parą marinuotis.
Prieš kepant, nusilupam bulvyčių ir morkyčių, Bulves perpjaunam į 4 dalis, morkas stambesniais žiedeliais ar šiaudeliais. Į didesnę blėtelę dedam vištytę, aplink bulvytes, morkytes ir truputį pamirkytus abrikosus. Daržoves apibarstom mėgiamom prieskoninėm žolelėm. Įpilame ~ 1 stiklinę vandenuko ir dedame kepti į iki 200"C ikaitintą orkaitę. Po gero pusvalandžio sumažinam temperatūrą iki 180"C. Per visą kepimo laiką vištytę ir daržoves palaistome pora kartų susidariusiu sultinuku. Kai vištytė suminkštėja, nupilam visą skystį ir dar pakepam kokias 10 min. Viso kepam maždaug 1 h ar 1 h 20 min.
Labai labai skani ir sultinga vištytė.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą