2012 m. spalio 13 d., šeštadienis

Moliūgo pyragas

Kiek kepiau, šis savo vaizdu ir skoniu patiko labiausiai. O ir namiškiai įvertino. Radau jį SM.

500g moliūgo
2 kiaušiniai
250 ml cukraus
125 ml aliejaus
750 ml miltų
3 arbat. š. kepimo miltelių
200g. įvairių dž. vaisių

Gaminimas: Moliūgą sutarkuojam bulvių tarka, jei atsiranda sulčių, nupilam. Kiaušinius išplakam su cukrum, įmaišom aliejų, moliūgo tarkius, miltus su kepimo milteliais. Džiovintus vaisius susmulkinam, apvoliojam miltais (tada jie nenusės pyrago apačioje) ir įmaišom į tešlą. Blėtelę ištepam riebalais, pabarstom miltais, suverčiam tešlą, išlyginam ir kepam iki 180 "C įkaitintoje orkaitėje. Ar iškepęs, patikrinam pagaliuku. Galima apibarstyti miltiniu cukrum ar apipilti kokiu citrininiu glajum.
Labai skanus ir su kava, ir su arbata, ir su pienu...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą