2012 m. spalio 10 d., trečiadienis

Adžika "Švelnioji"

Žurnale, iš kurio šį receptą nusižiūrėjau, tai buvo pavadinta "Gardžiau už kečupą", bet man priminė kažkada puseserės gamintą adžiką, tad mes taip ir vadiname. O "Švelnioji", nes nėra aštri.

1 kg burokine tarka tarkuotų morkų
1 kg ketvirčiais pjaustytų nuvalytų obuolių
1 kg saldžiųjų paprikų
1.5 kg pomidorų
2 galvutės česnako
5 čili pipirai
250ml cukraus
125 ml aliejaus
2 valg.š. druskos
1/4 stiklinės acto 9%

Gaminimas: Visas daržoves sumalame, dedame į puodą, beriame kitus produktus, išmaišome ir verdame 1 val vis pamaišant. Sudedame į sterilius stiklainius ir užsukame. Skanaus.
P.S. Jei labai skysta, galima sutirštinti šaukštu krakmolo ir trupučiu vandens.
Šaltinis: 'Konservavimas" 2003 metai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą