2012 m. spalio 9 d., antradienis

Kečupas

Šį skanėstą verdu jau keli metai iš eilės. Nuostabiausias pomidorų padažas, o, svarbiausia, nereikia ilgai virti.

2.5 kg pomidorų
500 g svogūnų
400 g cukraus
250 ml acto 9%
0.5 arbat š. maltų pipirų
2 valg. š. krakmolo
1 valg. š. su kaupu druskos (galima dėt pagal savo skonį)
4 dideli agurkai ( galima keisti paprika, čili)

Gaminimas: Nuplautus pomidorus sumalame mėsmale, pilame į puodą ir verdame 30 min. Sudėję smulkiai supjaustytus svogūnus( aš sukapojau smulkintuvu) ir kubeliais - agurkus, verdame 20 min. Krakmolą sumaišome su actu, pilame į tyrę, beriame , cukrų, prieskonius, druską. Paverdame dar 5 min. Išpilstome į sterilius  stiklainėlius ir užsukame.


Šaltinis: "Konservavimas" 2003 metų.

1 komentaras:

  1. Dariau.Man asmeniskai acto per daug.Sekanti karta maziau deciau.Skanu, bet acta mazinkite.Bet cia turbut skonio reikalas

    AtsakytiPanaikinti