2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Grietininis keksas su dž. vaisiais ir riešutais

Toks pasakiškai šiltas savaitgalis, tad labai norėjos palepint namiškius kokiu nors skanėstu.
Šis traputis, burnoje tirpstantis keksiukas labai tiko prie popiečio balintos kavutės gryname ore...


2 dideli kiaušiniai
250 ml cukraus
1 arbat.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
125 ml aliejaus
250 ml grietinės
1 arbat.š. su kaupu kepimo miltelių
500 ml miltų
1 arbat.š. apelsinų žievelių
sauja susmulkintų dž. abrikosų
sauja susmulkintų graikinių riešutų
pusantros saujos razinų

Gaminimas: kiaušinių trynius paplakam su cukrum ir vaniliniu cukrum, pilam grietinę ir aliejų, dedam apelsinų žieveles, išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišom. Tada įmaišom iki standžių putų su druska išplaktus baltymus. Džiovintus vaisius ir riešutus sumaišom, įberiam truputį miltų, jais gerai apvoliojam vaisius ir riešutus ir atsargiai įmaišom į tešlą.
Tešlą krečiam į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kekso formą ir šaunam į iki 180"C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 30 - 40 min.Geriausiai tai tikrinam pagaliuku. Praaušusį išimam iš formos ir apibarstom miltiniu cukrum.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą