2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

"Jažynka"

Šitą patiekalą taip vadina mano močiutė. Čia toks bulvių, morku ir žirnelių troškinukas. Galima patiekti kaip garnyrą prie vištytės, bet labai skanu ir kaip atskiras patiekalas. Labai tinka vakarienei, skanu užgerti kefyru.

8 vidutinės bulvės
2 didelės morkos
3 saujos šaldytų žirnelių
druska
pipirai
truputis ciberžolės
sriubų ir sultinių prieskoniai "Avokado"
gabalėlis sviesto

Gaminimas: bulves ir morkas nuskutam, nuplaunam ir supjaustom kubeliais. Dedam į puodą, užpilam vandens ( kad visai apsemtų nereikia, reik per kokį pirštą nedapilti), verdam kol morkos suminkštėja, tada beriam žirnelius, paverdam dar kelias minutes, beriam druskytę, pipirus, ciberžolę, prieskonius pagal skonį ir maišom. Maišant trinasi bulvės ir gaunas tokia maloni konsistencija. Pabaigoje įmetame gabalėlį sviesto, gerai išmaišome ir išjungiame. Galima tiekti.


3 komentarai:

  1. mes dar i jazynka kopusto sviezio dedame.ir isidedame atskirai kiekvienas grietines.nu be proto skanu!tik geriausia valgyti vakare,nes buna oro pavojus :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. O mes verdame be žirnelių, tik morkos ir bulvės :)

    AtsakytiPanaikinti