2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Vištytė su medumi, garstyčiomis ir imbieru

Čia mano vieno bandymo rezultatas, kuris prigijo ilgam. Labai retai vištieną marinuoju kitaip. šitaip marinuota ir iškepta vištiena, būtent mano skonio. O apskrudimas... pasaka!

6 ketvirčiai (galite imti ir visą vištą)
Marinatui:
6 skiltelės česnako
1 valg.š. medaus
2 arbat.š. garstyčių
1 arbat.š. garstyčių aliejaus (nebūtinai)
3 arbat.š. balzamiko acto
2 arbat.š. malto imbiero
3 arbat.š. vištienos prieskonių "Sauda"
2 valg.š. kefyro
1 valg.š. kmynų

Gaminimas: kiekvieną ketvirtį pjauname į 3 dalis. Marinatui česnaką smulkiai sukapojame arba sutarkuojame smulkia tarkute ir sumaišome su kitais ingridientais. Gauta mase ištriname vištienos gabalėlius ir uždengtus dedame į šaldytuvą nors parai.

Pasimarinavusią vištieną dedame į blėtelę, aš dar visada šalia dedu ir bulvyčių, pabarstytų prieskoniais, pilame ~0,5 stiklinės vandens ir dedame kepti į iki 190"-200"C  įkaitintą orkaitę. Kepame maždaug 45-60 min. įpusėjus kepimo laikui, palaistome vištieną ir bulves išsiskyrusiu skysčiu, o  į kepimo pabaigą visą skystį nupilame. Dar už kelių minučių traukiame ir ragaujame ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą