2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

"Mėsos ir daržovių kalnas"

Na tai lyg ir netikras zuikis būtų, bet truputį kitoks.

1,200 kg maltos kiaulienos
2 kiaušiniai
3 valg.š. su kaupu majonezo
2 valg.š. garstyčių
1 nedidelis svogūnas
3 skiltelės česnako
2 didelės saujos tarkuotų morkų
2 didelės saujos tarkuotų kopūstų
2 valg.š. džiūvėsėlių
druska, pipirai, džiovinti salierai, Chmeli suneli, Savanuri marili (čia gruziniški prieskoniai)

Aptepti: 1 arbat.š. su kaupu majonezo ir tiek pat garstyčių

Gaminimas: svogūną ir česnaką susmulkinam ir pakepinam su trupučiu aliejaus, atvėsinam. Mėsą dedam į didelį dubenį, mušam kiaušinius, dedam majonezą, garstyčias, pakepintus svogūnus ir česnaką, beriam visus prieskonius, džiuvėsėlius, morkas, kopūstus  ir gerai išminkom. Susidrėkinam rankas, imame visą mėsą ir trenkiame į stalą, taip reikia gerai padaužyti, kad neliktų tarpelių, išeitų oras. Drėgnomis ramkomis formuojame pailgą "mėsos kalną", perdedame į vandeniu suvilgytą blėtelę ir aptepame majonezo-garstyčių mišiniu. Aplink pridedame bulvių, apibarstom mėgiamais prieskoniais, įpilame truputį vandens (apie pusę stiklinės) ir dedame kepti į iki 200"C įkaitintą orkaitę. Kepame apie 1 val, gali reikt ir daugiau. Turi gražiai apskrusti, o įsmeigus šakutę, bėgti skaidrus skystis. Kepimo eigoje porą kart palaistome išsiskyrusiu skysčiu.
"Mėsos kalnas" nuo daržovių gaunasi sultingas ir minkštas. Labai skanu su daržovių salotomis, galima pasidaryti ir padažiuką.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą