Šios salotos lydi mane nuo vaikystės. Jų receptą mama kažkada parsinešė iš draugės. Aišku, per tiek laiko jos truputį pasikeitė. Aš jas gaminu iš salierų ir pastarnokų, o mama darydavo tik iš salierų. Paragaukite, tikrai nenusivilsite.
2 dideli pastarnokai
1 vidutinis saliero gumbas
2 dideli svogūnai
2 obuoliai (nebūtinai)
aliejus kepimui
druska
pipirai
majonezas
Gaminimas: salierą ir pastarnokus nulupame ir išverdame (užvirus,reikia įpilti truputį acto, kad išliktų tvirti). Išvirusius atvėsiname ir supjaustytus kubeliais apkepame su trupučiu aliejaus. Svogūnus supjaustome ir pakepame. Baigiant kept svogūnams, sudedame salierą ir pastarnokus, gardiname druska ir pipirais, ir maišant pakepame dar kelias minutes. Atvėsiname. Galima valgyti jau ir tokias salotas. Labai skanu pagardintos majonezu. Dar skaniau bus, jei įdėsite ir majonezo, ir tarkuoto ar pjaustyto obuolio.
Obuolį pradėjome dėti neseniai, bet jis labai tinka, salotos tampa gaivesnės, labiau atsiskleidžia saliero ir pastarnokų skonis. Rekomenduoju pabandyti.
Galite patiekti ne tik kaip salotas, bet ir kaip užtepą duonytei. Labai tiktų ant paskrudintos duonytės.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą