2012 m. lapkričio 7 d., trečiadienis

Obuolių pyragas su varške

Nerealiai skanus, mūsų labai mėgstamas, visada pavykstantis. Receptu kažkada pasidalino kaimynės, šiek tiek pakoregavau ir kepu kepu kepu.
Šiaip visi paragavę, prašo recepto, tad dalinuos su visais norinčiais.

Tešlai:
300 g riebalų ( sviesto ar kepinių margarino, galima maišyti)
~350ml cukraus
4 kiaušiniai (jei dideli, galima 3)
1 pakutis vanilinio cukraus
2 valg.š. kepimo miltelių (nubrauktus)
citrinos žievelės
450g arba ~ 750 ml miltų
Įdarui:
obuolių (kiek reiks)
500 g kreminės ar paprastos varškės ( galima ir daugiau)
2 valg.š. cukraus
1 kiaušinis
citrinos žievelės ar cinamono

Gaminimas: riebalus išlydome, kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po truputį, maišant, į kiaušinius supilame pravėsusius riebalus, išmaišome. Sudedame su kepimo milteliais sumaišytus ir išsijotus miltus, citrinos žievelę, išmaišome.
Blėtele patepam riebalais ir pabarstom miltais. Krečiam 2/3 tešlos, išlyginam drėgnų rankų pagalba, pridedame nuvalytų, išimtais sėklalizdžiais obuolių ( obuolius pjaustom stambiai - mažesnius į 4 dalis, didelius į 6). Obuolius reikia sudėti beveik vieną šalia kito.
Varškę ištrinam su kiaušiniu, cukrumi ir citrina ar cinamonu. Paskirstom po visą blėtelę, tiksliau, dedam ant obuolių ir į jų tarpus. Ant viršaus, drėgnom rankom išdėliojam likusią tešlą, stengiamės paskirstyti vienodai.
Paruoštą pyragą šaunam į iki 180"C - 190"C ikaitintą orkaitę, kepam ~ 40 - 50 min (priklauso nuo pyrago storio). Ar iškepęs, tikrinam pagaliuku.
Iš šios normos išeina nemažas pyragas. aš kepu 40x25 cm arba 36x25 cm dydžio blėtelėse.
Tikrai labai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Obuoliai ir varškė toks nerealus derinys, taip viens kitą papildo, net noris, kad šis sluoksnis būtų kuo storesnis.
Skanaus!

26 komentarai:

  1. Super pyragas!!! Visai šeimai labai patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai labai džiaugiuos. Kepkite į sveikatą ;))

      Panaikinti
  2. Pabandziau, skanus pyragas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Jurga, mūsų mėgstamiausias ;)

      Panaikinti
  3. kokio kietumo turi būti tešla? dabar sunku orientuotis.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na ji ne tokia skysta kaip biskvito, bet ir ne minkoma. Dekite tiek miltu kiek parasyta, ir bus tokia kokios reik ;). Kai tik sumaisai, buna truputi skystesne, pastovejus tvirteja, nes vesta riebalai

      Panaikinti
  4. gavosi puikiai 100 balų! Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  5. vienas is geriausiu mano keptu pyragu:) aciu uz recepta

    AtsakytiPanaikinti
  6. Superinis pyragas, ka vaisinau, visiem patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu. Džiuginkite save ir kitus toliau ;)

      Panaikinti
  7. susigundžiau šiuo receptu- labai jau skaniai atrodo! bet noriu paklausti ar iš tikrųjų reikia 2 valg. šaukštų kepimo miltelių,man atrodo kad tiek laaabai jau daug

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai tiek. Na saukstai nubraukti, tai beveik tas pats kas arbat.s. su kaupu. Nebijokite, juk ir miltu nemazai dedas ;)

      Panaikinti
  8. kepimo milteliu per daug, sugadino visa malonuma :/
    seip geras pyragas, bet desiu tik 1 sauksta kita karta...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai ne per daug. Gal su kaupu idejote. Nubrauktas valg.š. išeina kaip arbat.š. su kaupu. O tokiam kiekiui riebalų ir miltų 2 nubraukti valgomi šaukštai pats tas.

      Panaikinti
  9. Super pyragas, dekui :) Vyras nenustoja girti :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nesuprantu, viską dariau kaip parašyta, dėjau visko tiek kiek parašyta ir nesigavo... Viduje skystas visas... :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Neri, pasitikrinkite ar tikrai viska taip dėjote. o gal per trumpai kepėt?O gal i labai maža blėtelę?

      Panaikinti
  11. Dariau puse porcijos....super pyragas....�� aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  12. O JEI VIETOJ SVIESTO IPILCIAU ALIEJU?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, Valdai, nežinau, bet aš tikriausiai nerizikuočiau.

      Panaikinti