2012 m. lapkričio 13 d., antradienis

Tikrieji rusiški blynai

Nors dar ne Užgavėnės, bet išbandžiau, nes labai jau kirbėjo. Rašo, kad tai tikrieji rusų užgavėnių blynai, kuriuos jie valgo su raudonaisiais ikrais. Dideli, sotūs, daugiau 2 suvalgyt neina. Gaminimas taip pat laiko užima, kasdien jau neprigaminsi, tikrai šventiniai.
Kiekis taip pat nemažas, galima pamaitinti didžiulę šeimyną ar visą būrį draugų.


1 kg miltų
1 l pieno
3 valg.š. sviesto ( ištirpinto)
2 kiaušiniai
3 valg.š. cukraus
1 arbat.š. druskos
50 g mielių
50 ml aliejaus

Gaminimas:mieles ištirpiname 200 ml šilto vandens, pilame 200 ml šilto pieno ir 500 g miltų. Gerai išmaišome (maišiau ranka, tiksliau minkiau, nes gaunas tirštoka tešla), uždengiame drobiniu rankšluostuku ir padedame valandai šiltai.
Trynius atskiriame nuo baltymų. Į pakilusią tešlą įmaišome trynius, tirpintą sviestą, cukrų ir druską, ir vėl dedame pakilti.
Pakilusią tešlą išmaišome ir vėl dedame pakilti.
Išplakame baltymus ir kartu su aliejumi sudedame į pakilusią tešlą, gerai išmaišome ir vėl padedame pakilti.
Kai tešla vėl pakyla, palaipsniui, vis gerai išmaišant sudedame likusius miltus ir šiltą pieną (aš sudėjau per 4 kartus).
Įkaitiname keptuvę, patepame aliejumi ir kepam didelius (per visą keptuvę) blynus, Įdėjus tešlą, jai reikia padėti pasiskirstyti šaukštų pagalba.


Mes valgėme su silkės ir grietinės padažu ir su mėlynių uogiene. Abu variantai skanūs.
Silkės-grietinės padažui sutryniau šakute 2 silkės file, smulkiai įpjausčiau poro, įbėriau pipirų ir pridėjau grietinės (jogurtinės 10% riebumo), gerai išmaišiau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą