2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Žalių pomidorų salotos

2.5 kg žalių pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
0.5 kg svogūnų
500 ml vandens
125 ml aliejaus
2 - 3 valg.š. druskos
250 ml cukraus
250 ml acto 9%

Gaminimas: Pomidorus supjaustome griežinėliaisir užpilame 2 valg.š. druskos, paliekame pastovėt 3 valandas. Morkas sutarkuojame burokine tarka, parikas supjaustom juostelėm, svogūnus - pusžiedžiais. Nuo pomidorų nupilam atsiradusį skystį.
Dideliam puode užverdam vandenį, aliejų, cukrų, actą ir likusį šaukštą druskos. Tada verčiam visas daržoves ir nuo užvirimo, verdam 10 - 15 min pamaišant.

Išvirusias salotas išpilstom į iškaitintus stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais.
Žiemą gardžiuosimės prie mėsos ar žuvies patiekalų.

10 komentarų:

  1. bandom daryti, ziema ivertinsim skoni :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai labai skanios.pernai ruošiau ir šiemet kartoju.tikrai vertos gomurio:-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. senas geras receptas, labai skaniai gaunasi!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar teko paragauti šių salotų -galima drąsiai teigti SKANUMĖLIS.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man acto perdaug,o siaip viskas liuks.

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kodel reikia nupilti nuo pomidoru skysti ir uzpilti vandeniu ?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Asta, aš suprantu taip, kad nuo žalių pomidorų druska nutraukia kartumą.

      Panaikinti
  7. Thank you very much for seeing 밤알바 information.
    Thank you very much for seeing 밤알바 information.

    AtsakytiPanaikinti