2012 m. lapkričio 15 d., ketvirtadienis

Žalių pomidorų salotos

2.5 kg žalių pomidorų
1 kg paprikos
1 kg morkų
0.5 kg svogūnų
500 ml vandens
125 ml aliejaus
2 - 3 valg.š. druskos
250 ml cukraus
250 ml acto 9%

Gaminimas: Pomidorus supjaustome griežinėliaisir užpilame 2 valg.š. druskos, paliekame pastovėt 3 valandas. Morkas sutarkuojame burokine tarka, parikas supjaustom juostelėm, svogūnus - pusžiedžiais. Nuo pomidorų nupilam atsiradusį skystį.
Dideliam puode užverdam vandenį, aliejų, cukrų, actą ir likusį šaukštą druskos. Tada verčiam visas daržoves ir nuo užvirimo, verdam 10 - 15 min pamaišant.

Išvirusias salotas išpilstom į iškaitintus stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais.
Žiemą gardžiuosimės prie mėsos ar žuvies patiekalų.

6 komentarai:

  1. bandom daryti, ziema ivertinsim skoni :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai labai skanios.pernai ruošiau ir šiemet kartoju.tikrai vertos gomurio:-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. senas geras receptas, labai skaniai gaunasi!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Vakar teko paragauti šių salotų -galima drąsiai teigti SKANUMĖLIS.

    AtsakytiPanaikinti