2015 m. rugsėjo 9 d., trečiadienis

Marinuoti agurkai pagal Editą Mildažytę


Marinatui:
3 stikl. vandens (stiklinė - 250 ml)
1 stikl. cukraus
1 stikl. acto
1.5 valg.š. druskos

 agurkai, krapai, česnakai, kvep. pipirai, petražolės 

Gaminimas: agurkus švariai nuplauname, nupjaustome galiukus. Į švarius stiklainius dedame krapų, smulkintų česnakų, kvep.pipirų, petražolių, tada pridedame agurkų. Iš marinatui skirtų produktų išverdame marinatą ir užpilame agurkus, pridengiame dangteliais ir palaikome 30 min. Nupilame, užverdame ir vėl užpilame. Jei stiklainiai 1 l ar mažesni, užsukame ir sudėję stiklainius, užklojame šiltai. Jei stiklainiai didesni nei 1 l, antrą kartą užpylę palaikome 30 min., nupilam, užverdam, užpilam, užsukam ir užklojam šiltai.

Šiuo marinatu galima marinuoti daugel daržovių, man ypač skanūs su juo marinuoti burokėliai. Taip marinuoti labai tinka šaltibarščiams.

7 komentarai:

  1. o kiek stiklainiu su siuo kiekiu marinato uzsipila?

    AtsakytiPanaikinti
  2. o kiek stiklainiu su siuo kiekiu marinato uzsipila?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Priklauso, kaip talpiai susideda agurkai. Mazdaug 4-5 stiklainiai 700ml talpos

    AtsakytiPanaikinti
  4. O marinatas is karto verdasi su actu? Nes paprastai actas pilasi pabaigoj prieš užverdant

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Uzverda vanduo su druska ir cukrumi, supilu acta, vel uzverdu ;)

      Panaikinti
  5. Man patys skaniausi agurkai pagal šį receptą. Pernai tik pabandžiau ir buvo ryškiai per mažai.

    AtsakytiPanaikinti