2013 m. kovo 9 d., šeštadienis

Kiaulienos guliašas su morkytėm ir dž. slyvom

Kai už lango toks šaltas pavasaris, noris kažko šildančio, kvepiančio, skanaus, kad nors kiek šilčiau pasidarytų.
O čia, mano lengvas pažaidimas su prieskoniais.
Labai labai skanus, bent jau mums ;))


gabalėlis kiaulienos kumpio ( 500g - 600g)
2 svogūnai
2 morkos
3 valg.š. pomidorų padažo
1 valg.š. su kaupu grietinės
10 džiovintų slyvų
1 valg.š. vorčesterio padažo
druska, pipirai, chimi churi, bazilikas, rūkyta paprika, aitrioji paprika

Gaminimas: kumpį nuplaunam, nusausinam, supjaustom nedideliais gabalėliais ir sumaišom su svogūnais (susmulkintais elektriniu smulkintuvu ar sutarkuotais burokine tarka), chimi churi ir druska. Paliekam pasimarinuoti apie 30 - 60 min.
Įkaitinam gilesnę keptuvę ar troškintuvą su trupučiu aliejaus ir sudedam mėsytę su visais svogūnais. Palengva apkepam, dedam šiaudeliais supjaustytas morkas ir slyvas, užpilam vandenuko, kad apsemtų mėsytę, bet nepadauginam. Dedam vorčesterio padažą, grietinę ir pomidorų padažą, troškinam  viską kol mėsytė suminkštėja. Pabaigoje beriame pipirų, aitriosios paprikos ir rūkytos paprikos. Nepamirštam ragaut ;).
Valgom su bulvių koše ar ryžiais. Labai tinka su marinuotais agurkėliais.



2 komentarai: