2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Gruziniškieji chačapuri

Gal ir nėra tai grynai tikrieji chačapuri, bet bent jau labai artimi. Jau senai kirbėjo mintis juos gaminti. Labai patiko ir pats procesas, ir skonis.


2 stikl. miltų ( stiklinė - 250 ml)
2/3 stikl. kefyro ar rūgpienio
1/2 arbat.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis
druskos
2 valg.š. aliejaus kepti arba 2 valg.š. tirpinto sviesto sulaistyti
Įdaras:
500 g - 600 g sūrių mišinio ( fermentinis sūris, feta, mocarela, varškės sūris ar varškė (aš naudojau fermentinį, fetą ir varškę)
1 kiaušinis
žalumynų ( petražolės, krapai, kalendra)
4 skiltelės česnako
pipirų, druskos

Gaminimas: Iš tešlai skirtų produktų užminkome nekietą tešlą ir paliekame pusvalandžiui pabrinkti.
Per tą laiką pasiruošiame įdarą: sūrius sutarkuojame burokine tarka, mušame kiaušinį, beriame sukapotus žalumynus, druską, pipirus, kapotą česnaką. Viską gerai išmaišome.
Tešlą padaliname į 4 dalis. Iš kiekvienos iškočiojame paplotėlį, pradedami nuo viodurio. Vidurys turi likti truputį storėlesnis. Įdarą taip pat padaliname į 4 dalis. Vieną dalį dedame ant iškočioto papločio


Surenkame visus kraštus kaip į ryšulėlį ir užspaudžiame


Tada truputį pamiltuojame ir atsargiai kočiojame iki 0.5 cm storio. jei darosi pūslelės, atsargiai praduriam šakute ir kočiojam toliau.


Kepame su trupučiu aliejaus arba sausoje keptuvėje ( tada iškepusius palaistome sviestu). Kol iškepame visus, iškeptus laikome iki 50 - 60 "C įkaitintoje orkaitėje.
 Patiekiame tik karštus. Prie jų idealu taurė vyno.

Idėja iš "Darbštuolės"

8 komentarai:

  1. Labai grazus! Saunuole! Susigundziau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Vilma, nesigailėsite, jie tikrai skanūs ir labai sotūs ;)

      Panaikinti
  2. isbandziau si receptuka,bet blynas labai kietas gavosi :( manau 250ml kaip jus rasote yra tikrai per daug. Gal stikline yra 160g. miltu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano stikline butent 250 ml ir tikrai nebuvo per daug miltu ir nebuvo kieta. Bet atkreipkit demesi, kad rasau mililitrais, o ne gramais. Jei ipilete tiek gramu, tai ir gavos per kieta. O ir is nuotrauku matosi, kad tesla nekieta

      Panaikinti
    2. nuostabus receptas, gavosi labai skaniai!!!
      Aciu labai, visai siemai labai patiko!!!!!!

      Panaikinti
    3. pritariu. aš specialiai pamatavau, ar stiklinė yra 250 ml. dėjau pusantros ir buvo stipriai kiečiau už tikrus gruziniškus chačapurius.

      Panaikinti
    4. Na, kokie tikrieji negaliu pasakyti, nebuvau Gruzijoje ir neragavau. Receptą radau žurnale "Darbštuolė". Nežinau, mergaitės, bet kiek kartų kepiau, niekas man nebuvo per kieta

      Panaikinti