2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Silkė burokėlių pataluose

Mano mėgstamiausia. Nieko ypatingo, paprastutis receptas, bet labai skanu.


virti burokėliai
silkės file
saldžiarūgščiai obuoliai
svogūnų laiškai
majonezas
malti kvepiantys pipirai
citrinos sultys
petražolės arba krapai

Gaminimas: į indą lygiais aukštesniais kraštais dedame sluoksnelį tarkuotų burokine tarka burokėlių, padengiame plonu sluoksneliu majonezo. Dedam sluoksnį kubeliais supjaustytos silkės, pabarstom pipirais ir palaistom citrinų sultimis. Beriam sluoksnelį svogūnų laiškų, padengiam sluoksneliu majonezo, dedam sluoksnį tarkuotų obuolių, vėl majonezo, burokėlių ir vėl majonezo. Pabarstom kapotom petražolėm ar krapais. Taip susluoksniuotą silkutę apdengiam maistine plėvele kad neapdžiūtų ir dedame į šaldytuvą nors 12 valandų, kad susistovėtų, susijungtų skoniai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą